Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпрос за соленоид на 7G-tronic

• Please log in to reply
2 мнения по тази тема

#1 Мирослав Иванов

Мирослав Иванов

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 28 Мнения:
  • Град:Козлодуй
  • Автомобил:
    W203, C320 CDI, 224к.с.

Публикувано 24 март 2017 - 23:20

Здравейте колеги!
Искам да попитам за малко разяснение на един въпрос?

Предстои ми смяна на соленоиди  за контрол на мозъка на  скоростна кутия 7G-tronik на Mercedes C320 CDI 2006 г.

Оригиналните соленоиди са произведени от фирма  BOSCH за Мерцедес като е поставена и щампа с логото на Мерцедес както и на  BOSCH
цената е 330 лева за брой.
С оригинални номера:
A2202770998
A2202771098

Аналоговите са пак на фирма  BOSCH, но няма щампата Мерцедес  
цената е от 70 до 100 лева за брой.
С номера на фирма  BOSCH:
F026001014
F026001015

Знае ли някой от Вас защо като са произведени от една и съща фирма и отговарят на едни и същи параметри разликата в цената е такава, и имат ли някаква разлика чисто функционално?

Благодаря предварително!
9076285F.jpg

Този пост е редактиран от Мирослав Иванов: 24 март 2017 - 23:32

• 0

#2 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 24 март 2017 - 23:45

Ми на исните има две щампи, съответно два пъти повечв авторски права, едните от които са доста скъпи, а на другите само една щампа и са произведени за шир потреба, а не за скоросна кутия на Мерцедес.
Колкото и странно да звучи има елементи с многофункционална употреба. За нечии нужди, тия части се произвеждат по особен начин и с подобрени показатели, въпреки, че технически вършат същата работа. В единия случай 100 часа в другия 10000 часа. Съответно и цената е различна.

Моя съвет е да проучиш внимателно, щото и аз не съм фен да се плаща трикратно само щото има две щампи, но от друга страна сигурно има защо едното да е по-скъпо от другото.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Този пост е редактиран от mradulov: 24 март 2017 - 23:46

• 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#3 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 24 март 2017 - 23:57

Ако в системата на Бош техния си излиза заместител на оригиналния, аз не бих се замислил и бих взел бошовски.

Виждам, че оригиналния парт-номер си и още от 220-ката, където за пръв път се вгражда 7г троник, което ме води към мисълта, че е стандартна, универсална част за всички скоростни кутии, T.е. едва ли има промени и в съвместимата част. Но както разбираш, това са предположения. :)

А разликата е цената е и поради същата причина, поради която задаваш въпроса тук - момента на съмнение за съвместимост ще си остане докато се монтира и тества частта. :)

(Разходите от спестяването на минаването през веригата за доставка на Мерцедес също е от значение, макар и да не е 3 пъти стойността на частта.)

• 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни