Здравейте колеги,
Имам следния проблем, 6-ти цилиндър изключи и въобще не работи. Колата е В209 М113 мотор.
Беше ми го направила преди месец някъде и се оправи но от малко повече от седмица съвсем не работи. Закарах я на сервиз да и направят пълна диагностика, четене на живи данни и какво ли още не и точно от къде идва проблема не стана ясно. Изписва едно - няма ток на 6-ти цилиндър. В сервиза ми провериха бобината и казаха че работи и проблема е или в кабелите или в свещите. Смених 2-те свещи, проблема си остана. Тази вечер си играх да сменя и кабелите с нови - отново греда?! Това което направих също е да разменя бобината на 5-ти и 6-ти цилиндър - отново 6-ти е изключен (гледам през телефона, имам адаптер който чете грешките и ги чисти). Другото което пробвах е да махна кабела който влиза в бобината на 7ми цилиндър и да го сложа на 6-ти, отново ми изписва че само 6ти е изключен (явно по този кабел определя кой не работи?!). Другото - докато работи мотора махам кабела от 7ма бобина и го слагам на 6-та и колата започва да работи още по лошо (т.е. и 6-ти и 7ми е изключен) Слагам отново кабела на 7ма бобина и се подобрява работата но 6-ти си е изключен. Това което разбрах в общи линии е че проблема не е от бобината, кабелите и свещите а диагностиката показва точно това.
Моля за помощ, честно казано незнам и къде да я закарам на сервиз... Този в който ми правиха диагностиката ми казват че за да ми сменят свещите трябва да ми източват климатика за да махнат тръбата че рейката на газта пречела... Тая вечер с една отверка, един шестограм и клещи я пръснах половината... Не ми се коментира...
Благодаря предварително!