Bardahl или Liqui moly добавка за дизел?
Започната от W163 2.7CDI, 22 мар 2017 - 16:08:59
33 мнения по тази тема
Публикувано 22 март 2017 - 23:53
Ако не се лъжа тази, която ползвам се казва Venol. Сипвам я, за да спя спокойно, като не мога да кажа че усещам разлика с нея и без нея, но пък е факт, че тази зима ни нямаше 14 дни по-време на най-големите студове и като се върнахме Пежото запали от раз като Мерцедес , а колата си седеше на открито в двора под 50см сняг. Така че може и да има нещо истинско в тези добавки.
На съседа срещу нас му падна акумулатора от учудване като запалих без грижи :-)
На съседа срещу нас му падна акумулатора от учудване като запалих без грижи :-)
Публикувано 23 март 2017 - 14:00
Все още ли има вярващи в задгробния живот?
Какви добавки, бе хора.
Какви неща съм виждал след ползване на Бардал не е истина и не само на тази марка.
Карайте си колите с нафта и не мислете за глупости.
Шофьорски стаж от 23.07.1987г.Категория B, C, D, E, Т-тб ,Т-кт
Шофирай разумно - стигни жив! Пази останалите на пътя!
Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...
Публикувано 23 март 2017 - 14:02
...обясни защо...иначе си единствения против...и с вярванията в задгробния живот...
Публикувано 23 март 2017 - 14:33
Все още ли има вярващи в задгробния живот?
Какви добавки, бе хора.
Какви неща съм виждал след ползване на Бардал не е истина и не само на тази марка.
Карайте си колите с нафта и не мислете за глупости.
Колега ако помня правилно точно с теб бяхме говорили доста за добавките и се уточнихме, че нямаш против добавките от тип BDC или Castrol TDA.
Добавките за почистване са нещо друго. За тях чух лоши неща и от други хора, не само от теб.
Публикувано 23 март 2017 - 14:38
...човека обобщава за добавките и бардал като цяло,което е супер грешно,а това че след добавки за почистване на мъртъвци излизат на яве какви ли не блатни чудовища това също не е тайна...
Публикувано 24 март 2017 - 07:28
В последно време слагам цетан бустера на бардал..... Превръща Цди то в Амг...
много съм доволен, взех цяло кашонче пише че третира 50л, мойта е с 80или 90 литра резервоар, и на практика е безопасно. Но разликата е огромна, много отзивчива, тиха и динамична.
Не съм тествал други марки.... но предполагам че ефекта е сходен.
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Officeservices.bg
много съм доволен, взех цяло кашонче пише че третира 50л, мойта е с 80или 90 литра резервоар, и на практика е безопасно. Но разликата е огромна, много отзивчива, тиха и динамична.
Officeservices.bg
Публикувано 09 април 2017 - 07:40
...вече 400-500км карам с BDC на Bardahl и незнам дали съм карал много леко или наистина дава разход с 0.2-0.3л/100 по-малко от скъпите нафти и мотора е една идея по-плавен и еластичен...
Публикувано 13 април 2017 - 13:15
В последно време слагам цетан бустера на бардал..... Превръща Цди то в Амг...
Officeservices.bg
За това ли става въпрос? Предполагам не може да се сложи това + BDC? Обмислям дали да не пробвам BDC-то, ама ме притеснява да не преебе нещо, после да давам излишни пари...
Публикувано 13 април 2017 - 13:19
Не мисля, че BDC-то може да прецака каквото и да е. Там концентрацията е много ниска. Аз съм слагал и добавката на Бардал Injector Cleaner 6in1 и не съм имал проблеми.
Публикувано 13 април 2017 - 13:29
За това ли става въпрос? Предполагам не може да се сложи това + BDC? Обмислям дали да не пробвам BDC-то, ама ме притеснява да не преебе нещо, после да давам излишни пари...
Няма да преебе нищо ама не прекалявай за всеки случай и не слагай на всяко зареждане а примерно 2 от 3.
Публикувано 16 април 2017 - 13:16
Със бустера колата е по-пъргава, но ми се струва че вдига и разхода
Officeservices.bg
Officeservices.bg
Публикувано 04 август 2017 - 20:55
да си кажа и аз мнението за бардал бдц. от март насам съм изгорил 1 тон нафта с 1 литър добавка на всякакви мерцедесови мотори от различен тип и възраст. зареждам румънска нафта на цена от 1.75 от колонка и на всички коли работи различно. на 210-та с турбото първото усещане ми беше, че мотора заработи осезаемо по-тихо, а разхода си е все така нисък. на спринтера не усетих разлика между евтиния дизел, който зареждам и ромпетролския, но и с изгоряла подгревна свещ си пали от четвърт. при камиона с 6-цилиндров мотор на 1.3м км, който дори не се подгрява преди палене, няма разлика в поведението на мотор при позволените 3.5 т товар или претоварен с 6.3т- опъва все едно е празен. най-видимо добавката показа предимства при една стара руска специализирана машина, която с въпросната нафта издишаше, а с бардала си шпори без проблеми. мл-а не е изгорил още един резервоар, за да забележа въздействие. брат ми слага от същата на 203-ка 2.2 цди фейс на ромпетролска нафта и по борд комп му бута разхода с 2-300 гр на 100. с едно изречение ще обобщя, че аз, слагайки най-евтиното гориво в района, съм повече от доволен от бардал бдц, а цената му от 3 ст на литър и ефектът върху машините са достатъчен аргумент, за да задраскам за сега големите вериги като източник на горива.
Публикувано 05 януари 2019 - 12:02
Някой ползвай ли е превантивно въпросната добавка? Гледам в темата, мненията за почистващите добавки са доста различни, да кажем дори и негативни.
http://www.liqui-mol...ocument&land=GB
http://www.liqui-mol...ocument&land=GB
Публикувано 05 януари 2019 - 17:00
Преди 1000км сипах на Рено Лагуна (turbo diesel) реагент-8000 ( injector cleaner).Изчезна пушилката,осезаемо се промени мощността и започна по лесно да пали.
https://www.reagent-8000.eu/
Публикувано 05 януари 2019 - 20:37
Reagent 8000?
Чудно ми е... като им гледам сайта, в кое ли мазе ли го бутилират по тенекийките...
Ама щом се ползва в ядрени подводници, "всё будет хорошо".
Това е по-брутално и от онези масла, с които можеше да се кара и без масло
Името е то жестоко:
"Реагент е вещество или съединение, което се добавя към система, за да предизвика химична реакция или за да пробва дали ще възникне такава." - линк
3 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни