Здравейте колеги, намерил съм си голяма навигация (Comand NTG 4) мисля да я закупя и добавя в моя автомобил понеже съм с малката навигация, до тук добре...
Понеже навигацията която съм намерил е от кола преди средата на 2009 година и поддържа карти до версия 12 ако не се лъжа или може и да беше 14... Както и да е, въпроса е че не поддържа новите карти 2016/2017 v17 понеже твърдия диск на устройството е 30Gb а не 40Gb както на устройствата след средата на 2009г. Мерцедес не продава отделно твърдите дискове, а само и единствено цяла навигация, можете да предположите цената!
Четох и търсих много по темата, писах дори на няколко човека, дисковете са криптирани и заключени. За да се подменят първо трябва да се намери подходящ диск, използват се специални дискове произведени за автомобилната индустрия които издържат от -40 градуса до +85 градуса целзии и са доста по-устойчиви на вибрации. Следващата стъпка е използването на специален софтуер за създаването на дяловете и информацията която се съдържа на твърдия диск и едва тогава поставянето му в устройството.
Намерил съм продавач който да ми даде всичко нужно като дори може да ме снабди с няколко бройки SSD дискове, при тях няма движещи се компоненти и ги прави още по устойчиви на вибрации, освен това специално тези дискове отговарят и на почти същия температурен диапазон. Въпроса е дали има колеги с повредени твърди дискове в техните навигации или такива които биха искали да се възползват от картите 2017та година. Колкото и грозно да звучи, чудя се дали ще мога да си избия част от инвестицията след като се науча да го правя.
Ще се радвам да споделите мнения.
Поздрави
Този пост е редактиран от gelevp: 01 март 2017 - 07:22