Аз съм говорил с човек от ромпетрол. Той ми каза, че карат дизела от друга държава, но всичко останало (бензин, газ) е от Лукойл..
Дизел от лукойл,омв,ромпетрол или еко?
Започната от W163 2.7CDI, 20 фев 2017 - 22:20:59
146 мнения по тази тема
#106 Гост_zBnerOV6MJГост_
Публикувано 22 март 2017 - 23:07
Публикувано 23 март 2017 - 11:07
Всяка бензиностанция е задължена да има сертификат за произход на горивата, които в момента са в колонките. Имате право да го изискате.
Този пост е редактиран от bronc: 23 март 2017 - 11:07
Публикувано 23 март 2017 - 12:55
http://klassa.bg/new...fruFLM.facebook
Да не се приема като политически поста.
Просто като потвърждение за картел и монопол върху цените и доставките. И като това, че на Марешки цените явно са постижими от всички
Да не се приема като политически поста.
Просто като потвърждение за картел и монопол върху цените и доставките. И като това, че на Марешки цените явно са постижими от всички
Този пост е редактиран от drjivago: 23 март 2017 - 16:15
Публикувано 25 март 2017 - 18:45
Ето нещо за качеството на горивата на Марешки: https://www.facebook...953?pnref=story
Публикувано 25 март 2017 - 19:01
Интересно, мислех си че поне до утре ще се пробва да държи прилично качество, а може това да му е приличното качество :-)
Публикувано 25 март 2017 - 19:40
Ето нещо за качеството на горивата на Марешки: https://www.facebook...953?pnref=story
Според мен този тест не доказва нищо. Самото изречение, че е зареденото не е бензин, е странно. След толкова проверки на Марешки, ако имаше проблеми, всички останали щяха да го разнесат. Щом те мълчат и тяхното качество е подобно. Със сигурност има нещо гнило с горивата, но къде точно не е ясно.
Публикувано 25 март 2017 - 19:59
Гледах, гледах, гледах и не можах да разбера какво точно иска да покаже с двете картинки...
Т.е. разбирам, че иска да покаже корекции спрямо нещо си, но другата картинка с никаквите корекции е малко странна.
Публикувано 25 март 2017 - 20:37
Аз пък днес реших за сефте да напълня с ОМВ Max Motion и я опънах по магистралата.
Публикувано 26 март 2017 - 09:05
Аз сега зареждам от Газпром,скъпата им нафта G-drive.Колата осезаемо върви повече и разхода ми падна с 0.5л.Най-добре се усеща в ниските,няма толкова голяма турбо дупка и има добра тяга.
#115 Гост_zBnerOV6MJГост_
Публикувано 27 март 2017 - 08:37
Аз сега зареждам от Газпром,скъпата им нафта G-drive.Колата осезаемо върви повече и разхода ми падна с 0.5л.Най-добре се усеща в ниските,няма толкова голяма турбо дупка и има добра тяга.
И аз слагах няколко резервоара от G Drive, но не усетих никаква разлика с G Drive и обикновената... Явно двигателите са по-различни.
Заредих и 70 лева нафта при Марешки. Колата е по-шумна, но пък ми даде 4.6 л/100 (по борд) с 50 на темпомат. По принцип разхода е около 5.1 по принцип с тази скорост. Да кажем, че беше и по-топличко, де, което също е от значение. Не мисля, че ще ходя пак до люлин, за да зареждам.
Публикувано 03 април 2017 - 13:00
Лукойл, ОМВ и Петрол са безспорните лидери в България - и по продадени количества, и по приходи
Клуб Z
01.04.2017, 7:39 ч.
последна редакция 01.04, 07:39 ч.
1685 прочитания
Снимка БГНЕС
Къде зареждаш най-често? Приятели си задават този въпрос, защото всеки има предпочитания, а други просто нямат избор и трябва да се съобразяват с това къде каква бензиностанция има.
Близо половината българи зареждат от бензиностанции на Лукойл, Петрол и ОМВ. Това показват данните, които бяха публикувани в решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Тази седмица антимонополният орган прекрати производството за разкриване на картел на пазара на горива - заключението е, че няма данни за картел.
В документа обаче има таблици на дяловете на големите вериги в продажбите на бензин и дизел. Конкретните стойности са заличени, но графиката може да ориентира.
Пазарни дялове, изчислени на база реализирани количества по години в периода 01.2013 г. до 06.2016 г., включително
И класацията по количества продаден бензин е следната:
1. Лукойл България
2. ОМВ България
3. Петрол
4. ЕКО България
5. Шел България
6. НИС Петрол (собственик на бензиностанциите "Газпром")
7. Ромпетрол България
Значителен дял от продажбите на бензин осъществяват малки играчи. Колко точно обаче - тези данни са заличени.
Същата е класацията и по приходи от продажби на бензин. Все пак, цените са почти еднакви:
При продажбите на дизел обаче класацията е различна. Водачи отново са Лукойл и ОМВ, но на трето място излиза Шел и измества Петрол и ЕКО. Разместване има и при последните две вериги.
Пазарни дялове, изчислени на база реализирани количества по години в периода 01.2013 г. до 06.2016 г., включително
Така класацията при продажбите на дизел изглежда така:
1. Лукойл България
2. ОМВ България
3. Шел България
4. Петрол
5. ЕКО България
6. Ромпетрол България
7. НИС Петрол (собственик на бензиностанциите "Газпром")
Класацията при приходите от продажбите на дизел повтаря горната:
Всички тези класации не означават нищо, ако не знаем коя верига с колко броя бензиностанции разполага. В решението на КЗК има и такава информация:
1. Петрол – 330 бензиностанции
2. Лукойл България – 222
3. Шел България – 101
4. ОМВ България – 90
5. ЕКО Петрол – 85
6. Ромпетрол България – 61
7. НИС Петрол – 35
Публикувано 03 април 2017 - 13:04
Вчера отново се убедих защо сипвам нафта от Ромпетрол. Преди това карах две седмици със скъпия дизел на ОМВ, и като напълних с Ромпетрол след няколко часа колата отново стана по-тиха.
Този пост е редактиран от vonko1988: 03 април 2017 - 13:05
Публикувано 03 април 2017 - 14:20
Вчера зареждах в Ромпетрол и аз, та ги питах от към им е дизела - казаха, че е от Румъния. Не съм им искал документа за произход, но не мисля, че лъжат.
Публикувано 04 юни 2017 - 17:06
И аз преди сипвах само авио дизел на W209 270 CDI докато не отидох на Ромптрол и не усетих абсолютно никаква разлика освен в цената. Сега с W211-ката / също 270 CDI / не ходя на друго място.
П.С. Ромпетрол в Дружба
Публикувано 04 юни 2017 - 17:22
И Ефикс и Авио са добри. Едните имат повече бензиностанции
Official Mercedes-Benz Club of Bulgaria
www.mbclub.bg
Official Mercedes-Benz Club of Bulgaria
www.mbclub.bg
Once a year, go someplace you’ve never been before!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни