Здравейте колеги,
От няколко дни насам съм собственик на W203 C200 Kompressor
Колата е комби 2006 година, Автомат.
На първо четене съм доволен, но май все още не ме е спечелила толкова, колкото си обичах хондата до преди това.
Да не кажа даже, че съм леко разочарован. Но хайде, може да ми трябва още време за да свикна ..
Колата изглежда запазена, двигателчето работи добре, ... но тия германски електроники, ще ме побъркат!
Когато взех колата, светеше грешка за акумулатора. Така любезните хора от автосалона ми обясниха, "тя е натрупала грешки - ще я закараш да я изчистят, ние не можем, и ще се оправи" .. добре повярвах им .. аз съм си такъв, наивен ..
След кратък ресърч, открих това скрито меню, където показва колко е волтажа.
При незапалена кола е 12.4, като запаля е 14.4 т.е алтернатора работи .. грешката обаче няма чистене.
След това попрочетох доста теми по въпроса и стигнах до извода че най вероятно е проблем с Voltage Regulator който е част от алтернатора. Грешката която излиза е P0620. Странното е, че до днес не ми светеше Check Engine лампата, но днес след като обслужих колата, лампата реши да светне .. на диагностика, излиза същата грешка. Че има проблем в кръга на алтернатора.
Друго което излезна на диагностиката е Модул на вратата, че е прекъснат.
Имам и още едно питане .. и преди да я обслужа и след като я обслужих, след 10мин работа на двигателя, излиза съобщение, Check Engine Oil Level on Next Refueling ?! WTF? .. Проверявам го, там си е! От диагностиката на ми казаха за проблеми по тази система?
Имам и питане - Как да опазя лайсните и огледалата от кражба .. чувал съм, че доста ги пипат ..
Уф .. ако ще е толкова капризна тази кола - мисля отново и завинаги да се върна към японското ..
Кога има срещи на форума? Бих дошъл да побъбрим малко ...
Много искам да си стегна колата, но тъй като никога не съм случвал на майстор.. вече се плаша..
Ох, бая изписах, дано има кой да го прочете и да ме светне за някой неща които ще е хубаво да направя ..
Или да ме изпрати при точният човек ..
Поздрави и усмивки!
Веселко