Проблема е ,, мистичен ,,приемам всякакви съвети
Започната от Машева Гергана, 19 яну 2017 - 21:31:37
23 мнения по тази тема
Публикувано 19 януари 2017 - 21:31
Така не знам от къде да започна.За това първо здравейте на всички ,а сега по темата .Колата ми е мерцедес ц200 компресор 163 коня бензин с газ .Имам я от 15 дни ... иии 14 от тях е на тротоара пред нас или в сервиза ..така първо да спомена,че не съм в България и тук експериментите в сервиз не са никак евтини ..заболя ме косата вече ...та сега първо от време на време откача и започва да работи на три цилиндъра ..като я угася и запаля ..временно се оправя ..накараха ме да купя нов дебитомер ..след което се оказа ,че не е от него ..смених бобината на 4 цилиндър ..не се оправи .. и така ,а да почистих дроселовата клапа или както там се казва ... нищооо ..проблем две АНТИФРИЗА. .. първо изчезваше незнайно къде..надуваха я с няква помпа ..теч никЪв.Смених капачката на казанчето както ме посъветваха ..и взе да го изсипва на тротоара ..надува маркучите ..обаче не тече вода през тънкия мъркуч който излиза от термостата и влиза в казанчето (не е запушен 100%) ..и май това ..някакви идеи..
Публикувано 19 януари 2017 - 21:45
А да забравих да спомена ,че климатроника на 31 градуса ...духа топло ...ама марно даже... не горещо ..както би трябвало да е ..
Публикувано 19 януари 2017 - 21:51
На мен ми се струва,че проблема ще е от към гарнитурата на главата на двигателя.Губи антифриз,не работи цилиндър.Поне по симптомите за това се сещам.Някой,който е по-навътре в нещата от колегите може да има по безболезнен вариант
Публикувано 19 януари 2017 - 21:57
Симптомите наистина клонят към прогоряла гарнитура на главата.
Когато работи , да си забелязала гъст бял дим от ауспухът?
Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?
Иван Вазов.
Публикувано 19 януари 2017 - 22:13
И аз ...на там се бях насочила ..обадих се да поръчвам части от бг ..и един майстор там ..ми каза че съм луда да отварям двигател без да съм сигурна .. и неговото мнение беше кабели ..водна помпа или термостат ... странното е ,че при гасене на двигатела се оправя ..а и правих някакви експерименти с ,,надникни в казанчето дали прави барбонички,, е не не прави ..нищо ...казаха ми за няква течност която се налива в антифриза и ако си сменила цвета значи влизат изгорели газове ..и тогава 100% е за гарнитура ...
Публикувано 19 януари 2017 - 22:16
И гъст бял дим няма ..и вестник на ауспуха слага..единия майстор ..не го правела мазен значи ... нямало проблем ...обаче аз забелязах ,че прави много голямо петно като работи на място ..но ми казаха ,че било конденз ...но на мен ми се вижда много
Публикувано 19 януари 2017 - 22:19
Само да попитам в коя държава си? Недей набива излишно пари в нещо, което не знаеш какво е даже.
Публикувано 19 януари 2017 - 22:22
Конденза е от климатъка, когато работи разбира се.
Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?
Иван Вазов.
Публикувано 19 януари 2017 - 22:37
В Германия съм ... че как от климатроника ...конденза излиза през ауспуха .. не те разбирам
Публикувано 19 януари 2017 - 22:43
Нормално е да има конденз от ауспуха
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано 19 януари 2017 - 22:46
Това е друго, ако я покараш по аутобана малко, ще се махне.
Абсолютно е нормално да има конденз докато не прогрее добре.
Иван Вазов.
Публикувано 19 януари 2017 - 22:53
Ок.. за конденза разбрах ...идеи за антифриза ... ако го вкарва в цилиндъра .. защо при гасене се оправя ..и започва да работи нормално
Публикувано 19 януари 2017 - 23:30
Прегледали ли са свещите, ламбда сондата, диагностиката какво показа?
Иван Вазов.
Публикувано 19 януари 2017 - 23:36
Ако сте купили колата преди 15 дни, можете веднага да се свържете с продавача за ремонт за негова сметка или направо разваляне на договора. Независимо дали е търговец или частно лице.
За тази цел не правете сериозни интервенции и си пазете старите части.
Има ли проблем да искате разваляне на договора?
Публикувано 19 януари 2017 - 23:56
Диагностиката показа ...грешка в горовното...нам к'во си ..и този ми я преведе ,,дебитомер ,, тук му казват luftmassenmesser.. но после реши че е бобината на 4 цилиндър ... и те така ..договора ..не знам дали мога да разваля ...а и честно казано не ми се занимава .. по добре да я ремонтирам ..стига да ми кажат какво да сменя ..а някой чувал ли е за този реактив или лакмус за изгорели газове ...с него дали няма да съм сигурна,че е гарнитура и да се приключи с тези мъки ...
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни