Към съдържанието

•  

Снимка

Скоростинякав шум

• Please log in to reply
3 мнения по тази тема

#1 vander

vander

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:

Публикувано 13 март 2007 - 14:15

Здравейте колеги
Имам някакъв проблем (мисля в скоростите) който жестоко дразни.
Колата ми е Е200 СЕ купе 5 скорости механични
Значи при 1ва има някаво шумене но (не е виене на лагер) при 2ра е по тихо,а 3та 4та и 5та се заглушава.
И този гаден шум се появи от скоро.Доливах масло след като я купих 100тина гр. при маслар и съм минал около 1500км.
Може ли някои да ми каже от какво е тва нещо или ако някои изка мога да му я закарам да го чуе тва шумене
Ходих и при някакъв маистор да я чуе,и каза че МАЙ било от първичния вал-лагера

Благодаря ви предварително
  • 0

#2 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 13 март 2007 - 19:21

С какво масло е скоростната кутия,и какво е доливано?
Огледа ли гумените карета и висящия лагер на кардана?
  • 0

#3 vander

vander

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Мнения:

Публикувано 14 март 2007 - 10:18

Незнам с какво масло е,но е доливано"UNIL" www.unil-opal.com/UK/gammes/default.asp?ID_application=7
Не съм гледал каретата и лагера,но ако са те няма ли да шуми постоянно,а не само на 1-2
Просто незнам затова питам.Сега ще ходя да видя тези карета и висящия.
Благодаря
  • 0

#4 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 14 март 2007 - 10:31

Според мен след като купиш кола втора употреба задължително трябва да смениш маслото на скоростите!И не само там,а всички масла!Ама тва си е само мое мнение,разбира се!А,за масло на скоростите тук имаше обширни коментари...което аз знам е,че мех.скор.кутия е с АТФ масло,което е за автоматик.Моята кола беше със сменено масло,ама се оказа,че си е класическо трансмисионно!Веднага го излях за ужас на"майсторите" и го смених с АТФ.Преди имах едно виене и леко затруднено вкл.на първа-всичко се оправи след смяната на маслото!Скоро говорих със добър специалист цедесаджия,който препоръчва за поизносени ръчни скор.кутии масло 75/90...!Такива ми ти работи...!Надали проблема ти със смяната на маслото ще се оправи,но може шумът да намалее и при всички случаи ще и по-добре на скор.кутия!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

4 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 4 гости, 0 анонимни