Колеги,
Имам следния проблем: на таблото ми се изписва грешка за ESP в раздел malfunctions и поведението на колата е такова, че при подаване на повече газ, задните гуми свободно се въртят и мога спокойно да правя понички и на таблото светва жълтия триъгълник с удивителна.
Гасене и изчистване на грешката не променят поведението, още след запалване я получавам отново.
С прясно навалелия сняг това поведение не винаги е желателно и ми се иска ако мога да намеря решение на този проблем. Във връзка с това не мога и да използвам функцията за автопилот (speedtronic).
При опит да я активирам получавам съобщение "Speedtronic unavailable". Допускам, че са свързани, моля поправете ме ако не е така.
В два сервиза след STAR диагностика ми казаха, че въбще не се получава сигнал по шината от ESP модула (по прости думи на майстора е изгорял), но не ми предложиха конкретно решение.
Има ли някой, който е имал такъв проблем и го е решил или евентуално майстор с репутация да може да се справи с този проблем (по възможност без чисто нов ESP модул за ХХХХХ лв.)
Ако единствения начин този проблем да се реши е с огромна сума пари, също така моля да ме вразумите и да потвърдите.
Благодаря предварително за съветите!