Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Лек басов шум/вибрация при подаване на газ и минаване през неравности с газ

• Please log in to reply
3 мнения по тази тема

#1 mupk0

mupk0

Чирак

• Потребители на форума
  • 121 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    W202 C200 Kompressor

Публикувано 09 октомври 2016 - 19:55

Колата я имам от 120хил км. W202 C200Kompressor . Откакто я имам имам един шум ,които отскоро ме дразни. При извънградско каране при даване на газ ( при равномерна газ или при липса на натиснат педал това го няма ) се чува една нискочестотна басова вибрация. Вибрацията се променя с по-плътен звук при завой на ляво и при неравности от типа бабуни по пътя. При падане в бабуната се чува силно,а при изкачане от бабуната почти спира. Кутията ми издава шум отскоро ( 10-15хил км) но звука е отпреди. Колата на празен ход не тресе купето,работи равномерно,няма чукания и хлопания по окачването. Мотора при гасене с натиснат съединител грам не мърда,а с НЕнатиснат се заклаща смятам нормално леко. Мога да направя клип. При дръпната ръчна и вкарване на скорост при пускане на съединителя мотора също не се разкарва из коша. 2ма човека го гледаха...и не могат да кажат ,че е за тампони на мотора на 100%. Единственото нещо което си спомням ,че направи един като я купих още беше , че разви тампона на скоростната кутия отзад да се охлаби и го затегна наново. Карето и лагера на кардана са ми в час. Наскоро ги провериха именно заради това. Преди 2 седмици бях на почивка в Пампорово и едната вечер беше 1градус. Колата беше премръзнала и помня ,че на празен ход имаше същата басова вибрация за 5-10минути и изчезна след като колата се стопли . При потегляне естествено си я имаше :) Миналата зима нямаше вибрации на празен ход. Звука е много странен...самото купе нямаш чувство ,че нещо вибрира ,но се чува звук все едно си с бас каса ...нисък и плътен.

Някой да сподели ли добър метод за да видя кой тампон на мотора евентуално ми е за смяна ? Видях клипове в интернет и се оказа ,че тампоните се сменят с поглед.Въпроса е да разбера кои е за смяна ..

• 0

#2 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 октомври 2016 - 09:33

и двата

• 3

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#3 wertion

wertion

Майстор

• Потребители на форума
  • 762 Мнения:
  • Град:Дупница
  • Автомобил:
    W203 C200 Kompressor 2004 - Sold
    W209 CLK 270 CDI 2005 -Sold
    W163 ML 280 2003 - Sold
    W211 E270 CDI 2004 - Sold
    E320 CDI EVO W211 2009
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 октомври 2016 - 09:55

и двата

+1
  • 0

Auto-logo-New-contur1178.jpg

#4 mupk0

mupk0

Чирак

• Потребители на форума
  • 121 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    W202 C200 Kompressor

Публикувано 13 октомври 2016 - 15:42

И аз това установих от търсенето ми из нета. И трита ще сменя. Чудя се обаче какви. Гледам че основно се препоръчва Кортеко и Лемфьордер. Отделно се чудя...тампоните на 2.5 дизел и моите са еднакви на вид ,но с различни номера. Четох ,че са взаимнозаменяеми. Дали обаче дизеловите тампони са по-здрави ? Всмисъл такъв...заслужава ли си да взема дизелови ако са една идея по-качествени ?

Този пост е редактиран от mupk0: 14 октомври 2016 - 06:50

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни