Здравейте,
от доста време съм във форума, но нищо не съм писал, само съм разглеждал.
От малък съм фен на марката, до сега въртях други коли, но вече е време да си дойдем на думата.
Ослушвам се за кола около 10 000 - 15 000 лв. На прицел са ми точно тези 2 модела: W211 / W220. Мисля да я взимам зимата или на пролет най-късно, от сега искам да се осведомя качествено и да разбера точно какво искам.
За W211 най-важното, което знам, е да взимам след 2007 (или поне мид 2006), за да е без SBC (наплашил съм се от форуми и сайтове), те там и цените стават по-сериозни, отиват към горната граница че и над нея (когато е фейс).
Приятели (които карат други модели MB) са ми казвали да си търся без AIRMATIC, което съм склонен да направя поради скъпи части. Бях чул и мнение да е без 4MATIC, но бих си взел със, те не че много се намират и без това на тази цена.
Относно W220: тук почти нищо не знам. Не знам дали AIRMATIC-а е сериино или има бройки без. Гледам, че са на много добра цена, дори има и по-евтини от E-класите, разбира се по-стара година, но автомобила е качествен, с визия и екстри и това не ми е проблем.
Екстрите, които търся са: автомат, кожа (за предпочитане светла, но може и черно), шибедах (това се преглъща). От там нататък всичко отгоре като екстри е бонус.
Относно двигател ми се иска 280 / 320 CDI (мерника ми е на: дизел v6).
За кутията, бях чел че 7G-Tronic е скъпа за обслужване и ремонт и има по-висок процент шанс за разваляне (която я слагат на E-класите фейс).
Бихте ми помогнали ако можете да споделите:
- дали са ми правилни впечатленията относно най-често срещаните проблеми при W211 преди / след фейс
- какви са проблемите на S-ката? т.е. за какво да се ослушвам при покупка
- като поддръжка двата модела как могат да се съпоставят, голяма ли е разликата? Конкретни примери някакви от собственици?
- всякакви други мнения / съвети ще са от полза
Има доста голяма вероятност да има подобна тема, но от недоглеждане да я дублирам и да съм досаден с това. Извинявам се за което.