скоро няма да е необходимо даже и да се качват в колите, за да ги крадат
Публикувано 21 септември 2016 - 11:33
скоро няма да е необходимо даже и да се качват в колите, за да ги крадат
Публикувано 21 септември 2016 - 20:16
Добре, за чии ми е това да го прави колата?
Публикувано 21 септември 2016 - 20:25
Bluetooth-a на новите БМВ-та имаше сервизна акция, както и мобилния им интернет, точно с тази цел. Имаше проблем при F30 моделите, който го пачнаха.
За други модели сигурно важи също, но не знам. Мой приятел в Щатите има такава от нова и го викаха на сервизна акция за ъпдейти по фърмуера.
По-старите с електронния ключ, без безключово палене реално работят на сходен принцип с Мерцедес по моите лаишки представи.
Т.е. не може да й направиш просто ей така ключ и да тръгнеш някъде.
Не съм запознат колко е трудно да се направи клонинг на ключа, но там е разковничето за мен.
Ако не ти се докопат до ключа по някакъв начин, дори за малко, не би трябвало да има проблем.
Поради тази причина аз не си оставям ключа на никой в автомивките, не давам да ми "мръднат" колата и съм особено подозрителен към сервизи, които не познавам.
Според мен, бай "патрон" като си остави колата на мивка и отиде на кафе, предоставя отлична възможност.
Ами това с което съм запознат е че БМВ-тата от поколоението на е90, е60 се крадат много по-лесно от аналогичните мерцедеси, т.е. колите между 2004 и 2010-2011. Повече подробности незнам, само дочувам че мерджаните имали някакъв защитен сензор и било почти невъзможно да се запалят без истинския ключ. Затова ги крадяло основно на репатрак след счупване на кормилната уредба.
Докато БМВ-тата си ги палели доволно. Познавам 3-ма човека с крадени е60-ци.
Публикувано 21 септември 2016 - 20:40
Добре, за чии ми е това да го прави колата?
Щооо... я кво яко...напред назад
Публикувано 21 октомври 2016 - 19:36
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни