Здравейте,
още при покупката на автомобила забелязах ,че при включена предавка ( примерно на 3-та ) , когато махна кракът от педала , а ръката ми е още на лоста , усещам трептене . Вчера на няколко пъти ,,бутам" първа и не иска , трябва да си махна кракът от педала и да пробвам пак или с повече сила.Та въпроса ми е , да сменя ли маслото или не е от него ? И ако е от маслото колко литра побира?
Мерцедес W169 - ръчна скоростна кутия
Started by Васил Узунов, 10 Sep 2016 - 18:54:40
9 replies to this topic
Posted 10 September 2016 - 18:54
Posted 10 September 2016 - 21:59
Ръчка ли?
От неутрална първо втора, после директно първа влиза ли?
Ако да, синхронизатори.
Може да пробваш с масло, без добавки, по спецификация като за начало.
Ако от втора към първа е пак същото, проверете за механични проблеми по жилата към селекторите. Вдига се колата на подемник и се гледа дали нещо опира някъде.
Posted 10 September 2016 - 22:16
Ръчка ли?
От неутрална първо втора, после директно първа влиза ли?
Ако да, синхронизатори.
Може да пробваш с масло, без добавки, по спецификация като за начало.
Ако от втора към първа е пак същото, проверете за механични проблеми по жилата към селекторите. Вдига се колата на подемник и се гледа дали нещо опира някъде.
И аз мисля ,че е механичен проблема ,но няма да е лошо и маслото да се смени ,ако никога не е правено .
Posted 11 September 2016 - 07:25
Да ръчна скоростна котия е ,ами усеща се се едно не я бутам в гнездото , по трудно влизат всички скорости с леко задиране се едно не съм натиснал съединителя до край
Posted 11 September 2016 - 13:28
Притискател на съединителя,помпи,стара спирачна течност,деформирани маркучи,малко вероятно лошо масло в кутията или ниско ниво.
Posted 11 September 2016 - 14:29
Да , ще сменя маслото , знам че не се изпуска ,а се долива .А какво да е точно маслото ? Много е лошо като нямаш книжка с колата.
Posted 11 September 2016 - 15:05
Да , ще сменя маслото , знам че не се изпуска ,а се долива .А какво да е точно маслото ? Много е лошо като нямаш книжка с колата.
235.10, SAE 75W80 полусинтетично редукторно масло ???
Posted 11 September 2016 - 17:11
Не е лошо че нямаш книжка,а че нямаш майстор.
В това ще се убедиш по-нататък.
В това ще се убедиш по-нататък.
Posted 11 September 2016 - 21:32
Колега, внимавай с колата, идея си нямаш колко некадърници има по гаражите....
Вземи си хубаво оригинално малко, но преди да го налееш огледай колата за течове, най вече от кутията и семерингите на полуосите.
Ако имаш омасляване измий е хубаво отдолу и покарай, ако ти е малко маслото в кутията ще минеш леко.
Тези кошове късат много маншоните на полуосите, като ги сменят вадят полуоската, ако текне масло никой не го събира, защото изтича малко, а пък за наливане и дума да не става. Разбирам че от скоро е имаш и е напълно възможно да са ги сменяли, защото правят всичко в грес отдолу.
Posted 11 September 2016 - 22:39
Благодаря ,
ами като опре до майстор и лошо ми става , утре ще получа маслото и ще умувам
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users