Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Сервиз за преглед преди покупка (София)

• Please log in to reply
22 replies to this topic

#1 bronc

bronc

Напреднал

• Потребители на форума
  • 679 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W211 E280 CDI 4Matic - ex
    Ford Focus 1.6 EcoBoost

Posted 08 September 2016 - 19:16

Привет! Решил съм да си взема фейслифтова W211. Имам няколко огледа тези дни като на една от колите съм възложил по-големи надежди :) Ако всичко изглежда ОК на пръв поглед къде бихте препоръчали да я закарам за преглед? Нямам друга кола, така че сякаш предпочитам места, които са в София. Някакво мнение за Алком: http://alkomess.com/? Балкан Стар също е вариант, а и колата е купувана от тях. Утре ще ги чуя и двете места да питам за цена.

• 0

#2 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2,697 Posts:
  • Автомобил:
    ATV

User's Awards

2
52
7
3
5
Garage View Garage

Posted 08 September 2016 - 19:39

Дори и да е по-скъпо в БС според мен е по-доре . Най-малкото имат историята на автомобила.
  • 0
NO PAIN - NO GAIN!

#3 genadi

genadi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 369 Posts:
  • Автомобил:
    MB, E class, 220 BlueTec, 2016

Posted 09 September 2016 - 09:01

Ако колата има история в БС, това е фактор, който ще покаже много за пробега на км. и поддръжката на колата... А това е важно при покупка.

• 0

#4 bronc

bronc

Напреднал

• Потребители на форума
  • 679 Posts:
  • Автомобил:
    Ford Focus 1.6 EcoBoost

Posted 09 September 2016 - 09:37

Май е най-добре Балкан Стар наистина. Благодаря за мненията. Току-що ги чух и ми дадоха цена от 135лв. като прегледа е с продължителност 3-4ч.  

• 0

#5 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,183 Posts:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

User's Awards

43
2
2

Posted 09 September 2016 - 14:20

Ако колата има история в БС, това е фактор, който ще покаже много за пробега на км. и поддръжката на колата... А това е важно при покупка.

Фактор е ако всяка година след изтичане на гаранцията поне по два пъти е посещавал сервиза.А ако не се е вясвал три години и отиде за смяна на масло с вече върнат километраж?
  • 0

#6 wertion

wertion

Майстор

• Потребители на форума
  • 762 Posts:
  • Град:Дупница
  • Автомобил:
    W203 C200 Kompressor 2004 - Sold
    W209 CLK 270 CDI 2005 -Sold
    W163 ML 280 2003 - Sold
    W211 E270 CDI 2004 - Sold
    E320 CDI EVO W211 2009
Garage View Garage

Posted 09 September 2016 - 19:28

Фактор е ако всяка година след изтичане на гаранцията поне по два пъти е посещавал сервиза.А ако не се е вясвал три години и отиде за смяна на масло с вече върнат километраж?

Ами те са длъжни да проверят реалния пробег на колата , но доста интересно твърдение с което съм съгласен . 

• 0

Auto-logo-New-contur1178.jpg

#7 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Posted 09 September 2016 - 19:38

Вземат актуалните километрите от комби инструмента и тях пишат в база данни.

При проверка за сервизна история всичко излиза ;)

С две думи БС там е твоето място.

Няма "майстор" (сервиз) който да ти даде повече инфо за колата от дилъра.

• 0

logo-600-1002.png

#8 bronc

bronc

Напреднал

• Потребители на форума
  • 679 Posts:
  • Автомобил:
    Ford Focus 1.6 EcoBoost

Posted 19 September 2016 - 14:38

Благодаря! Като се прибера довечера ще го инсталирам и ще проверя. Мисля да направя поръчка от авточастионлайн24, понеже ще сменям всичи консумативи. Къде в София мога да направя смяна с мои консумативи/масла? Четох препоръки за Янко в Редута.

• 0

#9 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1,955 Posts:

Posted 19 September 2016 - 23:41

никой себеуважаващ се сервиз не би трябвало да работи с твои части, а ако го направи трябва да знаеш че нямаш никаква гаранция за извършеното обслужване/ремонт.

• 0

#10 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,418 Posts:
  • Автомобил:
    бял

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 20 September 2016 - 08:56

Доста сервизи са работили с мои части :)

Според мен е тъкмо обратното, повече ги уважавам, ако са склонни да работят с мои части.

... м/у другото така и така нямаш никаква гаранция за извършеното обслужване ;)

---------

@bronc: спомена че ти е първа кола. Не е ли по-разумно да не си купуваш частите сам в началото.

Принципно е правилен подход, когато имаш начин да си ги купуваш на добра цена и със сигурно качество.

Ти сигурен ли си какво ще купуваш?

---

тези постове ще трябва да ги преместя в някоя друга тема :)

• 0

#11 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1,955 Posts:

Posted 20 September 2016 - 11:40

трябва ли да разбираме от всичко или е време да започнем да се доверяваме на авторитетни сервизи инвестирали в обучения? или да си носим моцарела и бекон като ходим на пицария, че готвача не е подбрал пресните доматчета?

мирафиоритата и бат чаво са първите два сервиза с доказан опит, които не приемат работа с части на клиента, за които се сещам в момента изключвайки официалните дилъри като бс

за извършено обслужване - ако не ти сменят дифтунгата на пробката или не я затегнат и ти изтече маслото, ако пренатегнат ремък и се скъса след 1000км... положения много при които можеш да търсиш отговорност от хората пипали колата ти. но това не става при гаражния майстор отсреща...  между другото имахме случай от некадърно монтиран маслен филтър да блокира мотор...

• 1

#12 bronc

bronc

Напреднал

• Потребители на форума
  • 679 Posts:
  • Автомобил:
    Ford Focus 1.6 EcoBoost

Posted 20 September 2016 - 12:13

Ами ще поръчам пълен комплект филтри (2 въздушни, 1 маслен, 1 горивен, 1 за купето) на Mann от авточасти24. Така или иначе имам един изгорял мигач в огледалото, който мисля да заръчам от там. Масло ще взема Yacco - добри отзиви, цената също е ОК. Искам в скорошен момент да сменя антифриза и спирачната течност, както да се види състоянието на маслото в двата диференциала (4MATIC) и на хидравличната течност. На АСК маслото е сменяно преди около 5хил км в Джемини.

Та.. къде би ми препоръчал да отида за тези неща в София :)

@mr Big съгласен съм, че не е нужно да сме спецове във всичко, ама аз съм такъв тип човек - интересувам се, чета и вземам решение. Ако имах възможност щях сам да си работя по колата :)

• 0

#13 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,418 Posts:
  • Автомобил:
    бял

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 20 September 2016 - 12:37

Пухи, бил съм клиент на единия от двата споменати. Подходих с много доверие и се оправда до голяма степен.

Като се изключи един болт, пренавит с винтоверт (а в документацията пише "на ръка с определени Nm"), на доста критично място. За щастие беше поправимо и поправено после... но на друго място ;)

Съгласен съм с позицията ти и напълно я разбирам, но силно се съмнявам някой в сервиз да е изчел количеството документация, което аз съм конкретно за моята кола.

Особено говорейки за спецификация на течности и процедури, по които се изпълнява нещо по-специфично.

Така че ще сменят с каквото кажа! Приказки от типа "червения антифриз" или "зелената хидравлична течност" не ме радват особено :)

Моцарелата ми е все тая как ще е разположена на пицата ми ;) Но не ми е все тая как хора, които не мога да контролирам, са извършили дейности над едно парче желязо, което се движи със 140км/ч по магистралите.

---

Сега... за клиент без текущи познания, е друга тема.

• 1

#14 bronc

bronc

Напреднал

• Потребители на форума
  • 679 Posts:
  • Автомобил:
    Ford Focus 1.6 EcoBoost

Posted 20 September 2016 - 12:41

@kdl къде би препоръчал да отида за нещата от горния пост?

• 0

#15 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,418 Posts:
  • Автомобил:
    бял

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 20 September 2016 - 13:32

Motoexpert на Симеоновско до Зоопарка са ми вършили добре работата, но ако отидеш и тропнеш една торба с части на тезгяха и кажеш "работете роби", няма да стане.

Малко и човешки подход трябва :).

За жалост не мога да ти препоръчам конкретно място просто ей така.

Нещата които искаш да направиш, са изпълними почти навсякъде без особени притеснения.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users