Здравейте колеги! Искам да попитам някой пазарувал ли е от това масло на Мерцедес http://www.motorni-m...products_id=293
Попитах за това масло на MB 229.52 в Балкан-стар и ми казаха, че цената за 1 литър е 36 лв. , а пък тук го продават за 16 лв.
Въпросът ми е не е ли много евтино за оригинално масло или е някакъв внос за пазар в друга държава но не и за България?
Има ли опасност да се окаже някакво менте???
Моля споделете мнение!
Въпрос за масло
Започната от Мирослав Иванов, 26 авг 2016 - 19:04:29
7 мнения по тази тема
Публикувано 26 август 2016 - 19:04
Публикувано 26 август 2016 - 20:05
Ще поръчам за себе си от Германия. Не вярвам на наще търговци отдавна
Публикувано 27 август 2016 - 01:00
Възможно е да е менте. Аз бих ти препоръчал марката FUCHS до колкото знам някой техни масла ги ползват за оригинално вграждане в МБ след 2006г.
Имат само една фабрика в Германия. Аз карам с тази марка и съм много доволен преди карах само с кастрол но го гореше 2ра смяна съм вече с фукс и никакви проблеми става дума за 5-40
Публикувано 27 август 2016 - 13:02
Защо не пита в БС или ИД за същото но наливно, цената определено ще е различна, все пак плащаш амбалаж които след като го налееш ще изхвърлиш
Поне ще бъдеш сигурен че маслото е оригинално. Мога също и друг съвет да ти дам, отиваш и искаш да ти сменят само маслото и масления филтър (задължително е масления филтър да ти е оригинален) Няма да ти излезе кой знае колко скъпо, отделно ще си имаш документ черно на бяло какво са ти сложили, както правят хората по белите държави.
Публикувано 27 август 2016 - 13:04
Не съветвам никой да взема оригинално масло по мерцедес от съмнителни сайтове и магазини освен от БС или ИД
Публикувано 27 август 2016 - 13:36
Забелязвам, че по сайтовете се е появило точно това 229.52. Потърси старото 229.51 и ще забележиш, че е по-скъпо от "ужким новото". Странно, но факт. Баркода му е общ някакъв, не германски. Фирмите, които го внасят твърдят, че от Мерцедес не давали инфо къде аджеба е произведено, но го внасяли от Германия.
Аз съм си купувал от Англия 229.51 в комплект с оригинален маслен филтър без проблеми. Но от тук, ако избираш оригиналдъ по-добре БС.
Аз съм си купувал от Англия 229.51 в комплект с оригинален маслен филтър без проблеми. Но от тук, ако избираш оригиналдъ по-добре БС.
Публикувано 27 август 2016 - 18:29
Преди две години поръчах от Б.С. масло 225.5. на цена 37лв. с ддс.
Проверих цената на същото масло в Германия, но там струваше близо 22€ с ддс.
Говорим за пакетирани в туби от по един литър и на двете места.
Странно от къде е тази разлика?!
Проверих цената на същото масло в Германия, но там струваше близо 22€ с ддс.
Говорим за пакетирани в туби от по един литър и на двете места.
Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?
Иван Вазов.
Публикувано 27 август 2016 - 20:07
Сещайте се сами, същата работа е и с ATF-а за ACК
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни