Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

W203 200 компресор свети чека

• Please log in to reply
5 мнения по тази тема

#1 buddha

buddha

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    C-class W203 (sport coupe)

Публикувано 14 август 2016 - 13:44

Здравейте колеги,

имам едно спорт купе 203-ка 200 компресор със стария мотор (червения капак) и ми всети чека постоянно. Закачали сме я на няколко различни диагностики и изписва дебитомер, но съм сменил 6 различни дебитомера взимайки ги на заем от приятели за по няколко дни. В началото всичко е наред, но след малко оборотите пак започват на играят и мирише на суров бензин, а техните коли с моя дебитомер нямат проблем. Освен това сутрин когато е студена понякога забива носа при подаване на газ. Чистил съм и двата дросела и въздушните пътища към тях. Всичко говори за дебитомер, но няма как да е той. Вече започвам да си мисля че може да е спукан кулера или някой от маркучите към него. Катализаторите също са и избушени, но не вярвам да е от тях. Колата я взех с този проблем и не мислех че ще е такова приключение, но уви. Дайте някакви идеи. Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо? Благодаря.

• 0

#2 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 14 август 2016 - 18:11

Гледахте ли показанията (живи данни) на ламбда сондата?

• 0

#3 wertion

wertion

Майстор

• Потребители на форума
  • 762 Мнения:
  • Град:Дупница
  • Автомобил:
    W203 C200 Kompressor 2004 - Sold
    W209 CLK 270 CDI 2005 -Sold
    W163 ML 280 2003 - Sold
    W211 E270 CDI 2004 - Sold
    E320 CDI EVO W211 2009
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 август 2016 - 19:09

Огледайте тръбите около дебитомера да не са пропукани , но той се мери и без диагностика дали е изправен или не . На темепература около 25 градуса отвън той трябва да дава 2.00 kΩ +-5% . Но щом са изтърбушени катализаторите проблема може да си идва от ламбда сондата , както е написал колегата Praetorian . Закачете я на стар диагноза и кажете какви грешки показва и живите данни какво показват .

Този пост е редактиран от wertion: 14 август 2016 - 19:47

• 0

Auto-logo-New-contur1178.jpg

#4 buddha

buddha

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 14 август 2016 - 19:19

не , но виж това с ландата е идея..... Дали е възможно ако е поумряла  да не може да насмогне на още по-бързо движещите се газове заради липсата и на катализатори? Има логика и от гледна точка на неизгорелия бензин, чиято миризма се засилва прогресивно. Вече започнах да я усещам и по кръстовищата.

Не са напукани тръбите колега. Разглобявах ги всичките въздушни пътища и ги чистих , с дроселите барабар с филтърната кутия и онова за картерните газове и ТО НЕ ВЕДНЪЖ.  Оглеждах всичко 100 пъти включително и инсталацията за прекършен кабел. повечето букси ги откачах и ги духах с компресора. Само до кулера не съм стигнал, защото е много заврян, ама отпред изглежда видимо добре

• 0

#5 buddha

buddha

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 20 август 2016 - 07:57

Колеги май-открихме проблема. Вчера Пробвахме сондите и едната стоеше на показания 40-45, а другата пред десет секунди преминаваше от 10 - 40 - 100 - 800 - 1000 и пак отначали.... т.е. постоянно подавава различни стойности и то ос огромна амплитуда. Ще пиша дали свичко се е оправило когато я сменя. Благодаря на Praetorian :beer

• 0

#6 Krasi.Martinov

Krasi.Martinov

Майстор

• Потребители на форума
  • 891 Мнения:
  • Град:Sofiq
  • Автомобил:
    W212 350cdi 4matic

Публикувано 20 август 2016 - 13:49

Колега, задната сонда се изключва софтуерно след като махнеш кат. Не си давай парите за нова, най-вероятно ще е същото положение
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни