Здравейте колеги, предстои ми смяна на двигателно масло и филтри. Нямам си и грам хабер какво трябва да е маслото, филтрите и дали трябва да сменя задължително и маслото на автомата, чиято смяна е препоръчително да се извърши , в някой ''специализиран'' сервиз, а не в гараж и прочие. Ще ви бъда изключително благодарен ако ме насочите към правилните масла, филтри и други консумативи, както и насока към ''правилен'' сервиз...
Смяна на консумативи на W210 320 V 6 4-MATIC
Започната от kokitoki, 02 авг 2016 - 13:39:53
4 мнения по тази тема
Публикувано 02 август 2016 - 13:39
Публикувано 02 август 2016 - 14:36
Ако колата е "нов" внос е хубаво да се сменят всички флуиди, тъй като има "добросъвестни" собственици, които да речем, никога не са сменяли масло на диференциала. Гледам колата е 4 матик, което означава масло двигател, скорости, диференциали и раздатка, заедно с всичките му филтри и антифриз. Аз например ползвам двигателно масло Репсол, от фирма Тех-ко, където може да намериш всичко. Има и отстъпка, но трябва да видиш в темата за магазини и сервизи с отстъпки.
Масло двигател - 8,5л, скорости 6л, масло хидравлика 1-2 л, спирачна течност, под 1л, масло за задния диференциал 1л, масло за раздатка 0,5л (аз ползвам Феби за скорости, диференциали и раздатка). Охладителна течност мисля беше 8л също, Хепу син антифриз.
Публикувано 03 август 2016 - 05:50
При последната смяна сложих филтри маслен и въздушен БОШ,маслото гледай да е спецификации 229.3, още по-добре 229.5 (аз сожих 5w40),смятам следващото да е на Бардал.Спирачна течност ATE DOT4 .За автомата трябва да отговаря а спецификация 236.14 (аз ползвам на titan ATF 4134),ако ще правиш промивка около 10-12 кила се вземат,филтър,гарнитура и букса за автомата.
За дифовете трябва да се провери.
Публикувано 03 август 2016 - 07:34
Таблица за спецификации и литри. масло на двигател,скорости,диферинциал,спирачна течност.pdf 116,89K 48 Брой сваляния
Живей днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде.
Публикувано 04 август 2016 - 12:34
Благодаря ви колеги !
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни