Авариен режим
Started by a.petlichkov, 21 Jul 2016 - 23:06:03
9 replies to this topic
Posted 21 July 2016 - 23:06
Здравейте, на два пъти колата влезе в авариен режим ( свети теиъгълника и изписва esp inoperational). При спиране и вадене на ключа се оправя. Отидох на диагностика и ми смениха датчика за температурата на горивото (изписваше че има проблем). Резултата е, че днес пак направи същия номер... Този сервиз на Петко нещо май не са съвсем читави или аз нямам късмет.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Posted 22 July 2016 - 09:52
Виждал съм да го прави и друг модел без причина. Никакви записани грешки, а е измяуквало.
Подозирам че гумите са били с леко различно налягане и системата за следене на гумите е изквичала, но е спекулация.
Posted 22 July 2016 - 10:19
Този сервиз на Петко нещо май не са съвсем читави или аз нямам късмет.
![]()
NO PAIN - NO GAIN!
Posted 22 July 2016 - 10:53
Върни се с рекламация в сервиза.Здравейте, на два пъти колата влезе в авариен режим ( свети теиъгълника и изписва esp inoperational). При спиране и вадене на ключа се оправя. Отидох на диагностика и ми смениха датчика за температурата на горивото (изписваше че има проблем). Резултата е, че днес пак направи същия номер... Този сервиз на Петко нещо май не са съвсем читави или аз нямам късмет.
Posted 23 July 2016 - 08:13
Първо проверете как се държи алтернатора и дали батерията е читава.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Posted 23 July 2016 - 08:27
Виждал съм да го прави и друг модел без причина. Никакви записани грешки, а е измяуквало.
Косьо, често българите подминаваме качеството на батерийте. ESP и други системи за сигурност много страдат от това и често предизвикват различни мяукания и режими.
Edited by Вай Басо, 23 July 2016 - 08:28 .
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Posted 23 July 2016 - 09:29
Taка е, Васе. То само качеството на батериите да беше. Редовно си подминаваме качеството и на живота, само и само да се случват някакви материални глупости около нас, но без истинска стойност.
Лиричното отклонение настрана...
Офтопик: W169, фабричен ксенон... защо може да й премигват леко фаровете? Постоянно при това. Хубава батерия + изряден алтернатор. Дали може да са баластите? Мигането е едва доловимо, крушките светят нормален цвят и палят бързо. Да почвам ли пак да псувам ксеноновите фарове на Мерц или е някаква тъпотия?
Колата е девствена, никой никога не се е месил в инсталацията и стар диагнозата показва, че всичко е изрядно.
Posted 23 November 2016 - 11:56
Здравейте,намерихте ли решение на проблема,защото при мен се проявява по същият начин. 220CDI 2007г.
Posted 23 November 2016 - 12:49
Васо много правилно насочи да се види поведението на алтернатора и диодния блок на него, не е невиждано явление да зарежда на 16 волта защото диодния блок е заминал, а това много се отразява на електрониката.
Може да е проблем от лентов кабел на волана, там е нормално грешката да изчезне (поне от дисплея, в Стар може да се види). Понякога пък не са дефектирали а просто някой тапицер е пипал волана и е разместил много леко лентовия кабел или се е появила лека разлика в нулева позиция, дори може да стане и след качествен реглаж ако преди това е пипано без да се внимава!
Edited by gelevp, 23 November 2016 - 12:51 .
Posted 05 December 2016 - 21:48
Здравейте,замених ключа на педала на спирачката (brake light switch) и проблема изчезна.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

View Garage