Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Проблем с ел. стъклата W208

• Please log in to reply
3 мнения по тази тема

#1 gamensh

gamensh

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 07 юни 2016 - 21:25

Колеги от скоро съм собственик на цлк 208. Имам един проблем е ел. стъклото на шофьорската врата. До преди 2-3 дни проблема се появяваше рядко, а сега при всяко вдигане на стъклото. В момента на слизане на стъклото надолу, то се усуква настрани и при последващо вдигане, цялата машинка се криви настрани чак от нитовете, усеща се, че се товари (дори мърда ламарината на вратата). Стига до средата и спира да върви нагоре. Това се получава когато копчето се задържи и се вдига до горе стъклото. Ако е затвори на тласъци (с краткотрайни натискания на копчето) стъклото си се вдига догоре, макар че пак цялата машинка се мърда. Проблема не е електрически както става ясно, така че такива обучения на стъклата няма да свършат работа. Моля някой с идеи да сподели. Благодаря ви предварително и се извинявам, че пускам нова тема, но такъв проблем не съм срещал из форумите.

P.S. Колата е 2001год. и има функцията за сваляне и качване на стъклото при отваряне и затваряне на вратата

• 0

#2 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 юни 2016 - 10:19

Има водачи и плъзгачи вътре. Сваляш кората и гледаш какво е проблемно.

Случвало ми се е на доста купета, не на 208ица, но обикновено е лесно поправимо, просто внимателно се пипа и с мисъл.

• 0

#3 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 08 юни 2016 - 16:05

Има един нит който се къса от старост,демонтира се и на телоподавката за по сигурно вече 10 такива минаха с този проблем изглежда е слабост на купето 208

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#4 gamensh

gamensh

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 08 юни 2016 - 17:38

Аз съм свалил кората, но тези водачи и плъзгачи изглеждат наред, всичко е смазано. Изглежда проблема е точно от тези нитове, май бяха 3. От тях идва движението встрани на машинката и от там се изкривява целия механизъм. Не ми са искаше да разнитвам, но ще се наложи. Освен тези болтове отдолу под гумените тапи, които регулират вертикалното движение на прозореца, има ли други които да регулират хоризонталата. Идеята ми е, че стъклото когато е вдигнато до горе и се затваря врата, се удря горното му ръбче в задното стъкло.

• 1

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни