Clk 270 cdi Automatic Мнения.
Започната от Georgi77, 04 май 2016 - 16:54:29
8 мнения по тази тема
Публикувано 04 май 2016 - 16:54
Здравейте, нов съм в форума и за това моля да ме извините ако повтарям темата. Искам да ми кажете вашето мнение за този модел Clk 270 cdi от 2003-2004г. Надежността на този автомат слаби страни и т.н. Моля да бъдете изчерпателни защото всяко мнение ще ми е от полза, колата ще е за брат ми , а аз не разбирам много от МБ.
Публикувано 04 май 2016 - 20:42
Автомата на мерцедес е доста здрав. До 7.2004та CLKто е с 5G-tronic автомат (722.6ХХ). След 7.2004 е 7G-tronic (722.9XX) който е една идея по-бърз при смяна на предавки. При кикдаун може да сваля 2 предавки едновременно и е по-икономична колата с него. И двата като обслужване са идентични и ползват едно и също масло ATF 134. Единствения минус на 7G-Tronica e че издържа на по-малко въртящ момент отколкото 5G-tronic'a.
Публикувано 04 май 2016 - 23:12
Въпреки всичко се напъни малко да прочетеш какво е писано за модела.Може да ви спести пари на теб и на брат ти.
От личен опит не мога да дам съвет,но е писано достатъчно.
От личен опит не мога да дам съвет,но е писано достатъчно.
Публикувано 05 май 2016 - 11:28
Автомата на мерцедес е доста здрав. До 7.2004та CLKто е с 5G-tronic автомат (722.6ХХ). След 7.2004 е 7G-tronic (722.9XX) който е една идея по-бърз при смяна на предавки. При кикдаун може да сваля 2 предавки едновременно и е по-икономична колата с него. И двата като обслужване са идентични и ползват едно и също масло ATF 134. Единствения минус на 7G-Tronica e че издържа на по-малко въртящ момент отколкото 5G-tronic'a.
Благодаря за информацията, ще се опитам да намеря и друга информация, също ще се радвам колеги с такива коли да споделят също по нещо.
Публикувано 05 май 2016 - 13:06
Сами, като гледам заглавието на темата и първия пост на Georgi77 само ще спомена че модела W209 CLK 270 CDI се произвежда със АСК 722.640 която е 5-степенна, а 7G-tronic (722.9XX) на модел CLK 270 CDI не е монтиран серийно.
Да не се обърка човека и да търси на пазара CLK 270 CDI със АСК 7G-tronic (722.9XX).
Живей днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде.
Публикувано 05 май 2016 - 16:03
pitar_r_r и аз доста се замислих на това което каза колегата по горе за 7г троника че го има във фейслифта на clk 270. Аз знам че само 320cdi са със 7г троника . Брат ми иска да е автомат следователно щом е 5г троник искам да разбера колко е надежден как мога да разбера дали има проблем с автомата и също колко е надежден този 5 цилиндров двигател и какво да се гледа при оглед на такава кола.
Публикувано 06 май 2016 - 08:36
Здравейте, нов съм в форума и за това моля да ме извините ако повтарям темата.
Любимото ми изречение.... Това означава: Аз съм се регистрирал във форума не съм погледнал дали има подобна тема и ще чакам всичко на готово.
Моля да бъдете изчерпателни
Защо ако сме лаконични отговорани няма да се зачете ли ?
колата ще е за брат ми , а аз не разбирам много от МБ.
И това, че не разбираш от Мерцедес оправдава мързела ти ? Да не говорим за проявата ти на екзорсизма с тази снимка на БМВ във форум на Мерцедес, но айде нали е демокрация ще се направя, че не съм я видял. То легализираха гей браковоете така,че това ли ще ме възмути..
Публикувано 06 май 2016 - 16:05
Колега ако мислиш да се заяждаш няма смисъл да коментираш, мислиш ли че не съм търсил за този модел с точно този двигател. Като няма какво да кажеш за колата не коментирайЛюбимото ми изречение.... Това означава: Аз съм се регистрирал във форума не съм погледнал дали има подобна тема и ще чакам всичко на готово.
Защо ако сме лаконични отговорани няма да се зачете ли ?
И това, че не разбираш от Мерцедес оправдава мързела ти ? Да не говорим за проявата ти на екзорсизма с тази снимка на БМВ във форум на Мерцедес, но айде нали е демокрация ще се направя, че не съм я видял. То легализираха гей браковоете така,че това ли ще ме възмути..
Публикувано 06 май 2016 - 19:52
Аз може ли да коментирам малко.
Ако и когато имаш време, желание и възможност може да прочетеш
всичко изписано за CLK W209, след това, независимо в кои модели е
вграждан, всичко за двигател 270 CDI OM612 и
накрая всичко изписано за автоматична скоростна кутия 722.6 .
Не за друго, много е писано и по страшно много пъти и ако сега се почне от начало
все нещо наистина важно може да се пропусне или пък да те подведе не
чак толкова компетентен потребител с огромното си желание да помогне.
Ай със здраве.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни