W203 проблем с офсета
Started by Mitko as, 12 Apr 2016 - 00:07:55
7 replies to this topic
Posted 12 April 2016 - 00:07
Здравейте колеги , имам w203 3,2 бензин.Взех я с 16 джанти и с идеята да я кача на по-големи джанти купих 7,5jxh2 17 дотук всичко добре включително и цената но когато проверих след като ги купих видях че офсета им е (ет47). Въпроса ми е ако някой е имал подобна ситуация дали е имал проблем без да слага фланци или е задължително да се сложат фланци (ако трябва да се сложат с каква дебелина ?)
Posted 12 April 2016 - 00:45
Няма проблем, ще седят навътре просто.
Трябват ти фланци 10,15,20мм... нещо такова.
ти си ЕТ37 мисля на стандартните 17" 7.5.
Т.е. 10 да докараш до нормалното и още колкото душа иска за изкарване навън към калниците.
Posted 12 April 2016 - 00:47
Значи без фланци няма да стане номера.
Posted 12 April 2016 - 00:55
Понеже не съм много навътре с нещата но доколкото прочетох и разбрах за това (ет) и аз сметнах че ще ми трябва фланец 10 мм но като се замисля това е само един сантиметър и не мога да си обясня дали може да даде някакво влияние изобщо. За това исках да се допитам до някой защото за мен 1 см ми звучи нещо нищожно .
Posted 12 April 2016 - 08:07
10 милиметра не са малко колега. Може гумите да стържат в завой вътре в арките на подкалниците. Може да опират и в спирачният апарат - зависи колко голям е той ... Някъде имаме таблица качена - със списък - всички видове джанти, които стават на 203, като цолаж, ширина и офсет. Може да я прегледаш. С фланците ще трябват и болтове вероятно по-дълги и т.н. ... ![]()
Posted 12 April 2016 - 08:09
Слагай ги и ако ти харесат си ти.
С малък фланец (под 1,5см) ще имаш проблеми с точното позициониране на джантата спрямо главината. Фланеца ще се позиционира на правилното място на главината и ако е тънък, няма как от него да тръгне материал със същия диаметър за да центрира джантата. Започва едно биене и едно ходене по гумаджии за баланс, а то болката не е в баланса.
Много хора се заблуждават, че понеже болтовете са конусни и позиционират джантата, а не е така - без да легне на главината не става, за това и фабричните маркови фланци обикновено започват от 1,8 -2 см за да може да остане начин за втулка за джантата отпред.
Sent from my iPhone using Tapatalk
С малък фланец (под 1,5см) ще имаш проблеми с точното позициониране на джантата спрямо главината. Фланеца ще се позиционира на правилното място на главината и ако е тънък, няма как от него да тръгне материал със същия диаметър за да центрира джантата. Започва едно биене и едно ходене по гумаджии за баланс, а то болката не е в баланса.
Много хора се заблуждават, че понеже болтовете са конусни и позиционират джантата, а не е така - без да легне на главината не става, за това и фабричните маркови фланци обикновено започват от 1,8 -2 см за да може да остане начин за втулка за джантата отпред.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted 12 April 2016 - 08:31
По таблицата за 203 дават най-малкия офсет да бъде ЕТ30(на брабус),така че 1,8см фланец ще ти лепне идеално,да не казвам и 2см.
Колкото по- навън е джантата,толкова по-добра е визията.
Дори Брабус са си дали някакъв толеранс,за това мисля че 2см.ще паснат.
Колкото по- навън е джантата,толкова по-добра е визията.
Дори Брабус са си дали някакъв толеранс,за това мисля че 2см.ще паснат.
Posted 02 May 2016 - 18:24
Колега,да споделя и моя опит...сложих 20мм фланци отзад и се наложи да ги намалям на 15мм,защото при натоварена кола и завой,опира в калника,дори сега при легнал полицай понякога опира....ще ги намаля още 2,3мм. Ти си преценяй.
Поздрави !
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

View Garage