Здравейте искам да попитам колата е w211 2006 година но е със стария ключ който е без хром ще стане ли този тип ключ: http://www.berkshire..._1437135315.pngи вузможно ли е само с преместване на чипа от едната платка на другата или трябва да се програмира и възможно ли е въобще препрограмиране на ключ който е бил ползван за друга кола.
Въпрос относно Програмиране на ключ
Започната от mukche, 10 апр 2016 - 01:04:19
9 мнения по тази тема
Публикувано 10 април 2016 - 01:04
Публикувано 10 април 2016 - 09:03
Възможно е само с местене на чипа. Обаче има различни модели хромиран ключ. Трябва да уцелиш точния модел. Години 2004-2006 мисля.
Този пост е редактиран от madwifi: 10 април 2016 - 10:34
Публикувано 10 април 2016 - 09:04
Сигурно ще може да се препрограмира но само с преместване на чипа ме съмнява.
В противен случай няма логика да ги продават. Търси ключар или човек с Стардиагностик.
В противен случай няма логика да ги продават. Търси ключар или човек с Стардиагностик.
Публикувано 14 април 2016 - 06:22
Преди време и мен ме беше обзела тази мисъл и попаднах на този сайт.
http://mirva2.com/ре...юч-за-мерцедес/
Ако не се лъжа колегата каза няма проблем и цената беше 300-350 лева. Но това беше преди няколко години.
Публикувано 14 април 2016 - 09:56
Аз също се интересувам от подобна смяна. И дали е задължително и 2та ключа да се сменят или може само единият да се смени, а другия да си остане със старата коруба?
Публикувано 14 април 2016 - 10:14
Не мисля, че трябва и двата да се сменят няма логика. Те предполагам прехвърлят кода от твоя ключ на друг. Мене ме притеснява, че някой ще се разполага с тази информация от твоя ключ и може да си направи дубликат. Тогава безпроблемно може да ти задигнат колата.
Този пост е редактиран от dimitar stoichev: 14 април 2016 - 14:04
Публикувано 14 април 2016 - 13:24
От това което изчетох и изгледах в чуждестранните форуми може да стане само със смяна на чипа, но трябва да е от ранните модели с хромирани части. Тези до 2008ма. И Съответно трябва да е с кръглия паник бутон и да се внимава дали е с 2та или 3те бутона. Тънкото е че трябва да имаш подходящи инструменти и опит. Ето линк към човек, който го е правил вече и е обяснил процедурата: http://www.benzworld...e-retrofit.html
Тоест, ако има някой вещ в това изкуство и е от София или Пловдив бих го посетил
Този пост е редактиран от Klimfilt: 14 април 2016 - 14:01
Публикувано 14 април 2016 - 14:04
Червеният паник бутон мисля, че го имат само американските.
Публикувано 14 април 2016 - 14:42
Да точно така, това го пропуснах. Този паник бутон е само за US колите. Но според мен дори да сложиш кутия с паник бутон на европейска кола, няма да действа. Просто ще си седи като неизползваем бутон.
Публикувано 15 април 2016 - 00:30
Колеги,аз съм със CLK240 2003 година и карам с най-новият ключ.От Пловдив съм и знам сервиз ,който е от Хасково ,но при човека няма няма...обучава ключове,рециклира ги... Стигнах до въпросния човек след като си изпрах ключа в пералнята хаха. Принципно последната рибка не се отваря ,но и на това му е намерил цаката. На мен ми взе 80 лева , а за обучение на нов ключ ми каза около 150 лева + ключа от него. Само да ви кажа ,че в Продавалник(OLX) е пълно с ключове втора ръка по за 50-60-70 лева и едно обучение по принцип е около 100 лева. Така ,че някой ако иска може да си направи и 10 ключа да има различни. Единственият проблем е при колите със мемори седалки ,защото можеш да си запаметиш седалката по ключовете и в зависимост от това кой се качва са кара седалката сама да си се наглася и е много важно кой го прави дали ключа ще се води втори или резервен.Надявам се да съм ви бил полезен и изчерпателен.На човека от Хасково няма да му казвам фирмата за да не правя реклами ,който иска да го търси в google има си сайт.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни