Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Не знам какво да го правя вече моя Мерджо (S203)Само ядове !!!

• Please log in to reply
17 мнения по тази тема

#1 largobg

largobg

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Mercedes S203 2.2 cdi

Публикувано 03 април 2016 - 15:16

Здравейте нов съм в форума, много неща изчетох от тук за което съм благодарен,но вече съм принуден и аз да пиша тук за помощ.

Искам да ви разкажа една епопея за моя Мерцедес S203 2.2 CDI 2002г 143 кс....Първо се запознах с него на един автовоз(работих в един автосалон и наминах да видя бившите си колеги) и пламна любовта помежду ни, и след 2 дни вече бях в КАТ. Преди да го купя бях в БС Пловдив и оттам ми казаха, че колата в сравнение с другите коли който са идвали е направо слънце и е доста добре поддържана, трябвало да сменя преден ляв и заден десен амортисьор, с препоръката да и намеря кори за под двг. и ск.кутия (автомат.) ....викам си скачам това е !!!

Регистрирах я в КАТ и почвам по каналния ред...масла,ремък,филтри всичко по двг. ск. кутия, Купих направо 4 амортисьора смяна и на тях, всичко да е на 6....да ама не след няма и седмица се прибирам от Пловдив за вкъщи ( София ) ,и както си паркирах колата пред блока и нещо много яко гръмна,викам си пръснах гумата добре че пред блока слизам да видя коя е ама всичко здраво ...бре ??? вдигам капака всичко в масло и една локва под колата,лягам под нея и какво да видя ...Рейката вече си доизкапва маслото. Викам си айде имам някой лев за черни дни,няма страшно ...На другия ден намерих сервиз до нас,човека ме успокой че някой маркуч се спукал...карам я там почва да разглобява и ми вика пали ...паля аз и само с паленето се чу едно уплашено Гаси Гаси бързо !!! Присъдата.... че цитирам "човек за пръв виждам гръмнала рейка",по корпуса имаше около 15см пукнатина,както и да е ...Намерих рейка 2ра ръка рециклиране и слагане,викам си айде няма кола по която нещо да стане.След около месец приятелката ми ми звъни някаква лампичка светна на таблото SRS и колата изпищя и не работят копчетата на волана...последва смяна на лентов кабел.След още няма и месец пак в пит-стопа ...предница (биалетки,накрайници,тампони и още неща,но се ядосах днес като преглеждах списъка с нещата който съм правил в последната година и го смачках),Последва едно затишие от месец може би два,и както си карах на един светофар колата взе да пуши от пред и да работи като като трактор Булгар... Вдигам капака и гледам от едната дюза излизат изгорели газове...Пак в сервиза,сваляне на дюзи майстора ме праща до магазина за 4 дифтунги,болтове и държачи,но по пътя за магазина ми звъни ...вземи болтове 8ци че твойте не са оригиналните, а са някви други. Всичко мина за 3 часа взимам си колата аз,и след седмица се сещам, я да видя аз как са тия дюзи свалям капака ...3 от 4 дюзи почват да хващат нагар около тях (отварям форума чета и гледам в youtube и се хващам за главата). Викам си айде в друг сервиз ще е...на жена ми баща и ме свърза с неговия човек който му прави колата и я закарах при него,прави пък и гарнитурата на капака беше за смяна и нея. Смени всичко човека показа ми със сапунена вода ...дюзите не ти духат вече спокойно !...да ама не след точно 5км и колата протече като нафтова лейка от тези дюзи.Хайде обратно при човека...резбата се била преебала на болтовете,правиха се шпилки,нови резби,пак нови болтове.

Взе вече да ми натежава малко този мерцедес...казах си взимам зимни гуми и това ще и е стига вече !!!

Да ама отново тя ми каза НЕ !!! Започнаха да се усещат вибрации в купето ...айде сега да купувам тампони...и по пътя за магазина познайте ??? ...една от дюзите буквално изхвърча ...WTF !!! ...Пътна помощ сервиз,болтове 10ки нова седмица без кола...след още месец пак проверка пак духащи дюзи ,пак балончета около тях.Жена ми взе да ме гледа на кръв вече като кажа колата ...Днес паля и айде лампата за подгряването остана да свети след като я запалих... Моля ви най-искрено каже ми къде да отида да ми направят колата, и на Поп да я упее против уроки после !!! В БС няма да стъпя фирмата в която работя камионите са ни  мерцедес случвало се след сервиза да не изкарат до гаража, а уж всичко е ок.

А сетих се ,да добавя само че на място като работи колата след като загрее започва на моменти да прескачат оборотите и изпушва черен дим от зад,но само когато прескачат иначе с пушилки отзад няма проблеми...поне за сега :)

• 1

#2 Azazel

Azazel

Чирак

• Потребители на форума
  • 116 Мнения:
  • Град:London Isleworth alton close
  • Интереси:Motor oil company OIL DRG GROUP
    Car parts,service,and care for your vehicle
  • Автомобил:
    W203,W204 family car
    VW Passat CC Bluemotion GT-tech (Work horse)

Публикувано 03 април 2016 - 19:17

Човек гледам си от Пловдив що не се обадиш на колегите от Грозданов сервиз?? На кукленско шосе са аз съм много доволен и моят кош в момента е там...знам какво означава седмица след седмица без кола вярвай ми! :) но съвета ми е да се посъветваш с тях.
  • 0

#3 largobg

largobg

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes S203 2.2 cdi

Публикувано 03 април 2016 - 20:02

Благодаря за съвета ще посетя мястото, а иначе дали е Пловдив или София няма значение :)

• 0

#4 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 04 април 2016 - 19:19

С тия дюзи няма как да не препушва.Аз бих си сменил главата(на мотора)след тия преправяния,шпилки,не знам какви си болтове с не знам каква си якост и пр...
Купуваш една оборудвана глава,проверка, шлайф и ще караш нова кола.
Другата възможност е да си намериш точния майстор който да започне всичко от начало.
  • 1

#5 robber

robber

Напреднал

• Потребители на форума
  • 404 Мнения:
  • Град:Златоград
  • Автомобил:
    Mercedes Benz E270 CDI (W211)

Публикувано 04 април 2016 - 19:37

А третия вариант е да я напудриш и продадеш и нека някой друг си троши нервите. С предишната ми кола, която не беше мерцедес го играх същия филм - сменям нещо и след 2-3 седмици се обажда нещо друго. Равносметката беше че купих колата за 8 000, налях в нея още 8 000 лв. и накрая я бартеросах за сегашния ми мерцедес, като я оцениха на 3 500 лв. Решението си е твое, но съвета ми е да не смяташ колко пари си вложил, и да си казваш "сменил съм всичко, сега като сменя и това става нова кола". 

• 2

#6 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 05 април 2016 - 10:15

Продавай я и си купи нещо хубаво - това бих направил аз :)
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#7 trifonl

trifonl

Напреднал

• Потребители на форума
  • 395 Мнения:
  • Интереси:Мерцедес и волейбол!
  • Автомобил:
    w202, C180, 122к.с. 1998
    w220, S500 4-matic, 306к.с., 2003

Публикувано 05 април 2016 - 10:43

Колега имах приятел със същите главоболия, макар че сам си беше виновен, отиде хареса му как изглежа ц220 цди 2002, и хвърли 7 000 лева ей така без да я провери без нищо. Чесно казано отвън колата беше много красива, авангард, хубави джанти, ксенон, черна.. Красота. Още на път към КАТ му светнаха всички лампи по таблото. След като смени всичко от автоматика, през турбото, дюзи, катализатори и какви ли не други щуротий, колата пак губеше мощност в движение и трябваше да гаси и да пали наново. След няма и 1 месец на път за Бургас колата му прегря, плати и ремонта 2100 лева, купи и гуми и акумолатор, напудри я малко и я продаде... Нищо че я беше платил 2 пъти след като я взе. Сега вече има обица на ухото и преглежда колите преди да копува. Така че и аз мисля че трябва да я махаш и да търсиш друго.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#8 Azazel

Azazel

Чирак

• Потребители на форума
  • 116 Мнения:
  • Град:London Isleworth alton close
  • Интереси:Motor oil company OIL DRG GROUP
    Car parts,service,and care for your vehicle
  • Автомобил:
    W203,W204 family car
    VW Passat CC Bluemotion GT-tech (Work horse)

Публикувано 05 април 2016 - 11:12

Каква гаранция има? Аз като висях в БС и платих чувал с пари за прегледи и простотии кво стана? Момче колате е перфектна! Върнати км. но технически била ток и жици! Плащам я веднага!! Точно след месец...ваноси леш смяна..кво стана бе нали беше ток? +2000лв ремонти така че гаранция при стари кошове няма! Въпроса май е да те кефи като плащаш!
  • 0

#9 trifonl

trifonl

Напреднал

• Потребители на форума
  • 395 Мнения:
  • Интереси:Мерцедес и волейбол!
  • Автомобил:
    w202, C180, 122к.с. 1998
    w220, S500 4-matic, 306к.с., 2003

Публикувано 05 април 2016 - 11:17

Ти поне си си направил труда да отидеш до БС, той от автосалона и дирекно в кат

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#10 SpLiT

SpLiT

Чирак

• Потребители на форума
  • 65 Мнения:
  • Автомобил:
    2008 - w211 E300 4Matic Avantgarde;
    2002 - w203 C180 SportCoupe;
    2004 - w211 E270CDI Avantgarde - продаден.

Публикувано 05 април 2016 - 15:14

Пичове, БС в момента са в много тежка финансова криза (от около 5 години страдат) и за тях всеки лев е добре дошъл... Логиката им е: щом е дошъл тук за преглед то после пак тук ще дойде да го сервизира и ще му резнем главицата...

За да не съм голословен, ще ви дам пример. Преди две години бившия ми шеф реши че иска Смарт за да не си къса нервите по София с паркирането. Речено сторено, намери си Смарт и ме помоли да го закарам в БС да го прегледат... отидох и след 3 часа излязох с документ казващ, че има счупена дръжка за отваряне на предния капак иначе колата била бижу... ОК, купи я на другия ден.

Две седмици по късно ми звъни един от колегите да ме пита как по дяволите се отваря предния капак понеже искал да сложи течност за чистачките понеже свършила отново... отидох на паркинга и шах - няма как да се отвори капака... някакви свински опашки стърчат от двете дупки където са дръжките за отваряне на капака. Говорихме с шефа и той ме помоли отново да закарам колата в БС и да искам оферта колко ще струва да се направи колата да е както е била излязла от завода. Офертата беше от сорта на 8000 лева - основа на незнам си какво понеже била "челняк" и капака няма на какво да се държи, дръжки заедно със заключващи механизми понеже изобщо ги нямало, казанче течност за чистачки понеже е смляна от удара, дюзи пикаят и т.н и т.н

Шефа чужденец - пита какво се случва, като че ли съм закарал 2 различни коли на 1 и също място... в крайна сметка купихме частите които намерих само в БС (специфични Смарт части без заместители) и всичко останало се направи при моя майстор. Резултат Смарт на цената на Е класа... а го гледаха ужким "спецовете от лицензирания за страната сервиз"...

• 0

#11 largobg

largobg

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes S203 2.2 cdi

Публикувано 05 април 2016 - 15:33

Малко развитие при мен...главата е свалена няма проблеми с нея,честно казано нз как е устискала,в момента е на стругар човека ми каза че щял да оправи леглата на дюзите+запълване на л**ната -дупките на болтовете и направа на нови с нови резби на 7мм както си е оригинално с някакви усилени втулки за да нямало проблеми по нататък с развалени резби. А иначе и 4те подгревни свещи се развиха и излязоха цели :)

• 0

#12 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 05 април 2016 - 18:31

Така вече работата ще стане :)
  • 0

#13 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 05 април 2016 - 20:37

Малко развитие при мен...главата е свалена няма проблеми с нея,честно казано нз как е устискала,в момента е на стругар човека ми каза че щял да оправи леглата на дюзите+запълване на л**ната -дупките на болтовете и направа на нови с нови резби на 7мм както си е оригинално с някакви усилени втулки за да нямало проблеми по нататък с развалени резби. А иначе и 4те подгревни свещи се развиха и излязоха цели :)

Задължително, нови оригинални болтове за дюзите и дихтунги. Преди това перфектно почистване до блясък и задължително стягане с динамика 7 нютона и 2 пъти по 90 :)

Този пост е редактиран от grosmaster: 05 април 2016 - 20:38

• 1

logo-600-1002.png

#14 largobg

largobg

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes S203 2.2 cdi

Публикувано 06 април 2016 - 07:13

Благодаря на всички за помощта !!!

За болтовете да купени са вече както самите държачи на дюзите.Днес на обяд трябва да е готова главата и се почва сглобяването с новите чаркълъци( и за там имам нови болтове,гарнитурата на главата) Имаме и динамометричен ключ и я почваме.Донякъде съм обнадежден тъй като ремонта се извършва от мен и на жена ми брат и.

Утре може би ще се разбере какво сме направили.Поне за сега разходите са ми само за части,бира и две бутилки ракия( за стругара ...колега ми е ).Само да попитам,ако някой може да каже какъв антифриз и колко да взема ще съм още по-благодарен :)...А относно колата няма да я продавам аз съм по инат от нея,като цяло със всичките и проблеми все пак съм доволен в интервалите който съм я карал.Извънградско ми гореше м/у 5 и 6 на 100,зимата в студовете си палеше от четвърт,общо взето си паснахме.Служебната ми кола е VW CrossTouran чисто нов и само ще кажа че 3 пъти съм спал в хотел не в къщи заради него :)

• 0

#15 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2837 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 06 април 2016 - 08:37

Купете си фиеста....да разберете какво е истинска кола...
  • 1

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни