Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

подгревна свещ

• Please log in to reply
7 мнения по тази тема

#1 bobi1166

bobi1166

Прохождащ

• Нови потребители
  • 11 Мнения:
  • Град:софия
  • Автомобил:
    Мерцедес C220CDI 2001г

Публикувано 24 март 2016 - 17:56

свети ми лампа за изгоряла подгревна свещ и искам да си я сменя или по точно всички свещи но един майстор ми каза че почти винаги са запечени и ми иска плюс работата 100лв за да ми ги смени ако са запечени та така ли върви цената и някой от тук да има да разбира от софия да ми помогне 

• 0

#2 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2836 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 25 март 2016 - 09:46

Това не е вярно, че почти всички са запекли...Ако е каран автомобила дълго с изгоряла свещ, тогава вероятността да се скъса е по-голяма.

Иначе толкова взимат за вадене на скъсана свещ, 100-тина лв.

• 0

#3 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 март 2016 - 10:07

И за да не се запекат и следващия път се мажат със специална грес BERU GKF01

Прикачени файлове

• 1

#4 sv_trener

sv_trener

Стъпващ тежко

• Потребители на форума
  • 477 Мнения:
  • Град:Плевен
  • Автомобил:
    C 220 D 1994г. ГНП Bosch

Публикувано 25 март 2016 - 20:33

Ако се кара продължително с изгоряла свещ нищо не може да я спаси от запичане.

Лично аз никога не ги мажа с абсолютно нищо. Греста не помага изобщо, защото свещта не запича в резбата, а по-надолу към загряващия елемент.

Все пак си е до собственика на колата. Лампата си свети, колата си пали и човека си кара спокойно. Чак когато колата не може да запали или пали със зор, чак тогава се сеща човека, че тази лампа свети за нещо си и търси помощ.

Тогава няма начин да няма запекла свещ, ако ще и със златна грес да е намазана нищо не може да му помогне.

• 0

Шофьорски стаж от 23.07.1987г.Категория B, C, D, E, Т-тб ,Т-кт

Шофирай разумно - стигни жив! Пази останалите на пътя!

Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...

#5 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 март 2016 - 21:40

Aз карах към месец със изгоряла свещ моята кола и като сменях всичките свещи накуп видях, че бяха намазани с нещо. След малко търсене открих, че нещото е тази грес. Тя не се маже само на резбата а долу  до подгревния елемент. Реално без най-тънката част на свеща. Също така след това открих и следната грес. FEBI 26712 като сменях дихтунгите на дюзите заедно с болтовете. По-голяма разфасовка от тази на BERU и върши същата работа. Използва се за дюзи и подгревни свещи. А001989425110 това е оригиналния мерцедес номер. Препоръчвам на всеки майстор да прочете малко, че и във WIS го дават, че при смяна на свещи трябва да се намажат за да няма после 100лв за вадене на свещ. 

• 0

#6 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 25 март 2016 - 22:06

Маже си се свещта, това това че ганьо не знае е друг въпрос.

Както е написал madwifi това е номера, лично е използвам освен за дюзи и за свещи.

• 0

logo-600-1002.png

#7 gipsa

gipsa

Напреднал

• Потребители на форума
  • 352 Мнения:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    w201 dtm реплика,жълто такси 211-КоНпресор с 476 магарета под капака и едно зад волана....

Публикувано 26 март 2016 - 07:38

Аз използвам на Сваг-керамична.Дават я,че издържа на 1600 градуса.Купувал съм я от Елит кар,бяла на цвят.

• 0

#8 plam+

plam+

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 45 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    C200 CDI SPORTCOPE
    родено 2004 г.

Публикувано 10 април 2016 - 13:21

След като проверих мойте се оказа , че имам 3 изгорели свещи.Четох доста как се развиват,и че се чупят.Но да ви кажа един трик, каз ми го един стар майстор.Преди да започнете да ги развивате ги накиснете с лакочистител >лакочистителя на жената>,с една спринцовка вптъсквате покрай свеша,най-добре вечерта.На сутринта впръсквате още веднъж изчаквате около полувин час и действате ,с леко натискане се предават.Когато я извадите ще видите ,че всичкия нагар покрай нея се е разградил. Така че поговорката "Птай патило е вярна" човека се калне ,че няма скъсана свещ.Надявам се да съм бил полезен.

Този пост е редактиран от plam+: 10 април 2016 - 13:22

• 1

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни