Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Много леко придърпване докато загрее ( W202 Kompressor )

• Please log in to reply
7 мнения по тази тема

#1 mupk0

mupk0

Чирак

• Потребители на форума
  • 121 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    W202 C200 Kompressor

Публикувано 05 март 2016 - 19:09

Здравейте. Отскоро колата взе да се държи леко странно. Когато я запаля студена (първи старт за деня) , колата си работи нормално ( има и ГИ ). Стрелката мръдне ли от 40гр до около 60гр при плавно ускорение под 2000 оборота има едно леко придърпване. Не прекъсване ,а придърпване ( неравномерно ускорение ). След 2000 об го няма или се появява рядко. Колата го прави и на газ и на бензин. Обедних уж леко картата на газта и придърпването намаля ,но не изчезна. Пробвах да я карам на бензин известно време ( 1/2 резервоар каране ) и пак същото. Ако колата веднъж загрее за деня до 80гр после колкото и пъти да я паля,през какъвто и период да е не го прави това. Не е някъв мега дерт , но ме изнервя това ,че е някво супер странно. Колата има нови свещи бош за модела на под 5000км,нов дебитомер ( сменян преди 1 година или иначе казано 40 хил км ) и бобините и лулите нямат луфтове,избило или каквото и да е (спрямо последната смяна на свещи). Колата иначе си работи и гори нормално през останалото време освен в дапазона 40-60гр.

• 0

#2 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 06 март 2016 - 18:05

А тримовете са...?

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#3 mupk0

mupk0

Чирак

• Потребители на форума
  • 121 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C200 Kompressor

Публикувано 06 март 2016 - 22:48

За жалост няма как да ги видя. Днес я закачих да видя какво става с газовото ЕКУ. Направи ми впечатление ,че сондата нещо е ленива и ходи в много крайни стойности ,докато преди беше по-плавна. Дори и да я карам на бензин повече време явно не си сваля тримовете,защото би трябвало да си коригира горивото сама. Може и да съм за сонда....ако съм за сонда се чудя дали няма вариант да си сложа широколентова ,но не съм се интересувал как е при свързването спрямо обикновенната.

• 0

#4 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 март 2016 - 00:11

Не можеш да изолираш проблема просто така...

Спри да я караш на газ, рестартирай всички адаптации с някаква диагностика. Виж дали ще работи добре на бензин и колко време и после търси проблем.

Но без да рестартираш адаптации, няма да се получи.

Ако си автомат, трябва и тях да рестартираш.

• 1

#5 mupk0

mupk0

Чирак

• Потребители на форума
  • 121 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C200 Kompressor

Публикувано 07 март 2016 - 10:14

Сряда ще пътувам на дълго и ще гледам да я зануля и карам на бенз. Може и да се оправи , а ако не ще видя каква е диагнозата. Иначе съм доволен. За 2г минах 70хил км без дертове на газ
  • 0

#6 mupk0

mupk0

Чирак

• Потребители на форума
  • 121 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C200 Kompressor

Публикувано 08 март 2016 - 15:37

Вчера ходих до София инцидентно. В бързината я закачих на Стар в на един авер сервиза и занулих всичко. Видях ,че има положителна корекция ,но не запомних колко. Днес вече проблема го няма ( карах на бензин ) . обърнах на газ и програмирах ЕКУто да даде една идея по-богата смес. Сега след време ще се чуе дали пак ще стане леко бедна или точна. Благодаря ви

Този пост е редактиран от mupk0: 08 март 2016 - 15:37

• 1

#7 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 08 март 2016 - 20:05

Значи съм помогнал в правилна посока,създраве и безаварийно :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#8 mupk0

mupk0

Чирак

• Потребители на форума
  • 121 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C200 Kompressor

Публикувано 09 март 2016 - 14:14

Днес сутринта я запалих и докато превключи нямаше ядове . и на газ работи добре с лекото обогатяване и превключи добре. Пак дойдох до софия и нямаше ядове. Явно тва е дерта. Благодаря много. Сега остана да си намеря шайба на компресора :д че продадох моята ,защото бях пуснал колата за продаване ,но реших да я задържа и резервната шайба дето имах я продадох деба...сега ме е яд хаха
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни