Здравейте,досега не съм пускал тема,но сега имам нужда от професионален съвет!
Искам да започна да се занимавам с бояджийство но досега не съм пробвал,работил съм само със спрейчета,искам да си взема компресор ,който ще се исползва предимно за пръскане на отделни детайли(не цяла кома),та вупроса ми е -Компресор с 50 литрова бутила ще върши ли работа или направо 100л?
Здравейте,досега не съм пускал тема,но сега имам нужда от професионален съвет!
Искам да започна да се занимавам с бояджийство но досега не съм пробвал,работил съм само със спрейчета,искам да си взема компресор ,който ще се исползва предимно за пръскане на отделни детайли(не цяла кома),та вупроса ми е -Компресор с 50 литрова бутила ще върши ли работа или направо 100л?
Не си ми никакъв за да ми казваш с какво да не се занимавам!Набързо го написах днес от телефона и да,има правописни грешки,ти учител по бг ли си?
Аре стига глупусти,ако си компетентен и имаш желание отговряй,ако ли не неми се прави на велик!
Педантичността (за теб "внимание към детайла") се открива във всяко действие на човека. И като виждам колко внимание си вложил в запитването си, мога да си представя колко старание ще вложиш в работата си. И в работата ще имаш огромен брой причини и поводи да прибързаш и претупаш, както сега с писането от телефона.
И не е като да съм ти никакъв - потенциален клиент съм. Както и всички, които четат форума.
Педантичността (за теб "внимание към детайла") се открива във всяко действие на човека. И като виждам колко внимание си вложил в запитването си, мога да си представя колко старание ще вложиш в работата си. И в работата ще имаш огромен брой причини и поводи да прибързаш и претупаш, както сега с писането от телефона.
И не е като да съм ти никакъв - потенциален клиент съм. Както и всички, които четат форума.
"Неми" се пише разделно.
Голям психолог се извъди,дразниш ме бе смотан,аз се опитвам нещо да разбера,ти ми се праиш на философ,аре дърпай бе егати!!!!!!!!!!
Ще споделяме каквото знаем .Това е занаят в който са необходими не само "ръка" и "око" а и много знания,които се придобиват с четене.Само с няколко думи не можем да дадем отговор.За избора на компресор се започва от пистолета с който ще се работи-каква нужда от въздух има.По памет-около 450литра на минута при налягане 2 бара.
Два и половина бара ще са достатъчни за пръскане на бои и лакове. Но когато ще се наложи да пръскаш антикорозионни продукти ще ти трябва налягане поне 6 бара.
Значи-производителност-около 500л/мин и налягане до около 7 бара.Обема на бутилката не е от голямо значение. Зависи с какви пари разполагаш. Според мен е добре да решиш какво искаш да постигнеш като инструментална основа и да действаш с план.
0
Кола от ремонт и жена от курорт трудно се вкарват в пътя
Ще започна с един кратък пролог, касаещ най-вече автора.
Думите на колегата Praetorian не са никак безпочвени, не е ли по-добре някой от форума да ти отвори очите отколкото някой клиент да ги затвори?!
Сега да пристъпим към казуса.
Това за което питаш не може току така да му се даде отговор. Тази материя едва ли е известна на повечето от нас, по простата причина, че това е една доста обширна наука.
Водейки зад себе си ред изисквания и процедури като:
Камера за боядисване на детайли и/или цялостно; Камера за изпичане на боята; Пистолети+компресор; Пясъкоструйка с камера; Вентилация.
Отделно стриктно спазване на влагата и температурата в помещението в което се работи, качеството на самата боя/лак и т.н. и т.н.
За финал (извън контекста) ще допълня, че няма такъв бояджия който да боядиса автомобил така както го правят в Зинделфинген.
Вариант 1-ви
Вариант 2-ри
0
Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?
Подготовката за боядисване е по-важна от самото такова!
Във всеки професионален магазин за автобояджийска апаратура има вербално обяснение кой компресор за какво става.
Ако някой иска да си купи втора употреба техника предполагам трябва да разпита детайлно продавача и да има способността да прецени сам...
Голям психолог се извъди,дразниш ме бе смотан,аз се опитвам нещо да разбера,ти ми се праиш на философ,аре дърпай бе егати!!!!!!!!!!
Имаш до края на деня утре (28ми) да се извиниш за квалификациите в поста си. После няма да имаш възможност във форума!
==========
едит: към 1:40ам на 29ти Яну, не видях нещо да се променило. Колегата ще си почине от неудобството да пише нормални коментари във форума за известно време. Ако после проявява oгромно желание да пише кратки постове, без обиди, няма проблеми.