Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

почистване с водород

• Please log in to reply
64 мнения по тази тема

#16 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 20 януари 2016 - 10:13

Ха-ха,да!
Само бях чувал някъде,че трябва да се внимава с количеството и! :)
http://www.insbook.i...oden_udar_1.jpg

точно!

и аз знам, че не отровата, а дозата убива, но при вливането на водата нямах никакъв контрол върху дебита й.

та като резултат имахме снимката по-горе х2 + пробит блок.

но крайният резултат е много по-добра работа на новия двигател :)

• 0

#17 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 21 януари 2016 - 21:20

Както съм писал много пъти тук, отвара от мушмули помага за намаляване на километрите и увеличаване на мощността поне 3 пъти. Мушмула е "светия граал" в модерното автомобилостроене, но зли конспиратори все още успяват да укрият тайната му сила. Всички нови модели от сорта на блутек, скайактив и т.н. в които се сипва екологична течност, в същност използват точно вълшебната отвара от мушмули. Само трябва да се йонизира подходящо и всички налепи по клапаните отлитат към катализатора, където причиняват задръстване и пораждат лека необходимост от скъпоструващ ремонт.

Извън кръга на шегата, всеки обигран скараджия ще ви каже, че за да е вкусна мръвката скарата не трябва да се мие... аз предпочитам нагара да стои където е, а не да се разхожда свободно из цялата кола.

• 3
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#18 ZF haho

ZF haho

Прохождащ

• Нови потребители
  • 13 Мнения:
  • Автомобил:
    c200 komprresor W203

Публикувано 23 февруари 2016 - 19:11

чешмяна вода в пулвелизатор и не повече от 250-300 мл на напълно загрят двигател,премахва вс налепи от клапаните и наистина е мн добро като идея и възможност,студената вода+въздуха---рязка смяна на температурата в/у клапаните и отлюспване на наносите ---от там през гърнето и навън

• 0

#19 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 23 февруари 2016 - 21:47

чешмяна вода в пулвелизатор и не повече от 250-300 мл на напълно загрят двигател,премахва вс налепи от клапаните и наистина е мн добро като идея и възможност,студената вода+въздуха---рязка смяна на температурата в/у клапаните и отлюспване на наносите ---от там през гърнето и навън

Би ли споделил опита от който черпиш?
Пример:-свали глава на автомобил,установи че има налепи и загар по клапаните,върна я пак на място,започна да пръскаш и след като отново я отвори видя че всичко е огледално изчистено.
Искам да повярвам,не го отричам.
  • 0

#20 ZF haho

ZF haho

Прохождащ

• Нови потребители
  • 13 Мнения:
  • Автомобил:
    c200 komprresor W203

Публикувано 24 февруари 2016 - 11:41

Привет колега,личният ми опит е с няколко различни марки автомобили,WV.Mercedes.Jaguar.Toyota.Honda.

вс бяха бензинови и имаха нещо което дразнеше не само собствениците а и мен,та тоя метод го знам от 2010г

през времето от тогава доста коли минаха през тази процедура,значи----когато двигатела е загрят/например 90 гр/ и при впръскването тои си работи като си поема и гориво и въздух,компонента вода  идва като мн силен охладител при ниво клапани и глава,въпросните налепи около шииките на клапаните се задвижени и това движение/вибрация /и то на достатъчно високо ниво на оборотите 2000 об/м се махат като малки твърди частици от главата и през ауспуха

с две думи ------намесата на студеното в врялото прави тази операция перфектна ,РЯЗКАТА СМЯНА В ГОРИВНАТА КАМЕРА ИЗХВЪРЛЯ НАНОСИТЕ,

оборотите----заспиват,в по голяма част от упражнениет падат с около 100,150 обр надолу, рязко се усеща разхода на гориво/нали все пак този разход зависи от газоразпределителната с-ма и неината динамика/клапаните/

НЕ ИСКАМ ДА СЪМ НАЙ ВЕЛИКИЯ И НАЙ УМНИЯ,СПОДЕЛЯМ ПРОСТО КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО ОТ ТАЗИ ОПЕРАЦИЯ,НЕ КАРАМ НИКОИ ДА ГО ПРАВИ НАСИЛА,     ИЗВИНЯВАЙТЕ ,ЧЕ СПОДЕЛИХ

ПРОСТО  ЗАБРАВЕТЕ НАПИСАНОТО ПО ГОРЕ, С  УВАЖЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ ,,,,,,,,,,,ZF haho

• 0

#21 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Автомобил:
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 24 февруари 2016 - 16:44

Колега ZF haho,благодаря за подробното обяснение!
  • 0

#22 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 24 февруари 2016 - 19:18

Сто пъти съм ви казвал 50/50 отвара от мушмули и гориво в резервоара и разхода пада, екологията расте, чисти налепи, грип и ангина, километража почва да намалява и на последно място, но не маловажно мощността се покачва чувствително. Имаш чувството, че от стар кошник си се качил в тиквена каляска, лошото е, че в полунощ магията свършва и ако мушмула е бил презрял боли глава на другия ден.

Аз по модерни препоръки съм сложил мрежа от графен на входа на въздушния филтър и сега на компютъра му мирише на нещо ново и непознато и се държи малко странно. Не дава грешки, но усещам със стомаха си, че поведението му е странно...

• 3
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#23 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2695 Мнения:
  • Автомобил:
    ATV
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 юли 2016 - 13:01

Мой познат закупи ,такава машина и да ви кажа видях резултата на живо и разликата е огромна. Аз самия се замислям дали да не дам 80лв да ми я продуха ,макар че е в продажба ,просто ме изкефи каква разлика има.

• 2
NO PAIN - NO GAIN!

#24 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 07 юли 2016 - 14:42

Мой познат закупи ,такава машина и да ви кажа видях резултата на живо и разликата е огромна. Аз самия се замислям дали да не дам 80лв да ми я продуха ,макар че е в продажба ,просто ме изкефи каква разлика има.

Направи го - точно ще я продадеш по-лесно и убедително, Хари.

А ние ще имаме директни впечатления от компетентен човек. За рекламното влияние във форума (ако напишеш обективно ревю) няма ли да ти пуснат отстъпка, Хари?

Този пост е редактиран от Praetorian: 07 юли 2016 - 14:43

• 0

#25 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2695 Мнения:
  • Автомобил:
    ATV
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 юли 2016 - 15:03

Направи го - точно ще я продадеш по-лесно и убедително, Хари.
А ние ще имаме директни впечатления от компетентен човек. За рекламното влияние във форума (ако напишеш обективно ревю) няма ли да ти пуснат отстъпка, Хари?

Не ти разбирам въпроса нещо? Нито съм написал къде е, кой е или телефони и координати, защо реши че правя реклама?
  • 0
NO PAIN - NO GAIN!

#26 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 07 юли 2016 - 15:22

Не ти разбирам въпроса нещо? Нито съм написал къде е, кой е или телефони и координати, защо реши че правя реклама?

Споко бе, човече. Не съм казал, че правиш реклама на конкретен специалист.

Наистина ще ми е интересно да прочета подробно и компетентно мнение за чистенето в водород. И в двете ми мнения няма ирония.

• 0

#27 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1955 Мнения:

Публикувано 07 юли 2016 - 18:55

на дпф филтъра ми производителя казва да се чисти на 80к км механично. почти няма сервиз който да иска да се захване с тази процедура или цената клони към 200лв. това чудо ако може да го изчисти само за 50лв си е чиста далавера, въпреки че не вярвам...

а и нещо не ми се експериментира, ама знае ли човек...

• 0

#28 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4602 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 13 юли 2016 - 15:30

Аз на предната 124-ка съм правил нещо подобно с обикновена вода. Дръпна 1.5 л шише за има-няма 20км. :)

Обаче я бях пуснал да дърпа през сламката на вакум-клапана за рециркулация на бензиновите пари. Тя има вакум само когато дроселът е отворен защото е хваната от горната страна на дросела.

Иначе ако се върже към обикновен колекторен вакум може и да направи воден удар на някой цилиндър.

Честно казано ефект нямаше. Или поне нямаше забележиме ефект. :)

Но нямаше и забележим дефект. :)

• 0

#29 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4602 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 13 юли 2016 - 15:36

Иначе ако напишете "Seafoam" в тубата ще видите десетки филмчета на хора, които вкарват някакъв воден разтвор в коелктора през разните вакумчета и т.н. Но според мен на повечето от тях течността се прилага погрешно, съдейки по белия пушек от ауспуха и звука на работа на мотора.

• 0

#30 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Автомобил:
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 13 юли 2016 - 15:52

С машината е съвсем друга бира от тия пръскалки със "Seafoam"или пък с чешмяна вода.
Даже с машина и аз бих пробвал,ама до колкото виждам в нета във Варна още няма такава.
  • 0

4 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 4 гости, 0 анонимни