Искам да си купя Clk W209.
Започната от Shashky, 15 яну 2016 - 00:02:14
32 мнения по тази тема
Публикувано 15 януари 2016 - 00:02
Здравейте, от доста време смятам да си закупя Clk W209, наистина много ми харесва и съм навит за такава, ще съм много благодарен, ако може някой да ми каже за поддръжката, как е скъпа ли е, чести проблеми които прави този модел, като разход колко гори и всякакви неща свързани с модела.
Публикувано 20 януари 2016 - 18:39
Забравих да спомена, че се колебая между 200 компресор, 240 и 270 цди. Ако избера бензинови двигатели ще я карам на газ, така че някой ако знае кое е по добре да ме посъветва ако желае.
Публикувано 20 януари 2016 - 18:52
какъв бюджет имаш?
Понеже това е един модел мистерия за мен... има ги под 10х.лв., ама последно си харесах един за 40
Щом ще я караш на газ, 200 Компресор.
Скъпото или евтино обикновено има отправна точка.
Зависи какво си карал/поддържал до сега, зависи колко ще я караш и зависи как ще я караш.
Публикувано 20 януари 2016 - 20:26
Ами бюджета ми е 10. Досега собствен автомобил не съм имал, това смятам да ми е първия. Карам на баща ми колите той има x5 e53, 2 опела-астри и 1 голф 3ка . Събирам от доста време и се спрях точно на тая цлк.
Публикувано 21 януари 2016 - 12:02
Щом си събирал доста време пари за тази кола, определено не е за теб.
Първо защото до тези пари едва ли ще намериш нещо читаво, второ поддръжката не е като на голф или астра и трето разхода е също няма да като техния.
Млад си, помисли си като за първи бенц W208, за тези пари ще вземеш феис и в добро здраве, даже и парички за газ, гуми и гориво ще ти останат.
В този ред на мисли познат продава хубава 208-ца компрес
Публикувано 21 януари 2016 - 18:48
Под доста време имам предвид 2 години. Поддръжката едва ли ще е по скъпа от на X5, както и консумативите.
Публикувано 21 януари 2016 - 20:31
Аз преди година си взех CLK 270 CDI. Взех го за 9500. Като пари до момента са ми около 600-650 лева обслужване(всички течности и всички филтри + буксата на автомата). Данък, каско, винетка и гражданска към 1200 лева. 16-ки джанти от Е класа, докара ги един приятел от Германия за 400 лева и зимни гуми Нокиан 4 броя за 600 лева. Смених тампони на стабилизиращата щанга + външни кормилни накрайници + реглаж на предница и задница за около 100-120 лева. Смених си дифтунгите на всичките дюзи за около 100 лева. И това е. Общо взето си я купих с тези проблеми и след като ги оправих няма ядове. Сега в тоя студ ми гори 10-11 в София, иначе лятото към 8-9. Извън града е доста икономична. Преди няколко дена обаче ми се прецака дебитомера. Разбрах, че е слабо място на модела, та ще му сменям датчика скоро.
Публикувано 21 януари 2016 - 20:43
X5... Колега, напълно добронамерено...
На Х5 да му купиш гумите само боли много.
Нищо че сме във форумът на Мерцедес, тук има хора, които имаме наблюдения и над други коли. Принципно всяка (хайде повечето, че мен ме е страх от VAG-високия клас) от премиум колите, когато е гледана добре, си е безпроблемна.
Аз например не мога да се съглася, че дебитомер е слабо място. Дебитомерите заминават от недоглеждане, когато нещо замърсява въздушните пътища. Знам при М111 Компресорите каква е причината, не съм запознат при дизелите.
Причината да мисля, че не можеш да намериш хубава 209-ка се крие основно в личните ми изисквания към модела.
Ако търсиш базова кола, без никакви екстри и ранна година, то вероятно можеш да намериш.
Останалото е въпрос на късмет. Едва ли има някой, който да ти каже, че е кофти модел. Това въобще не е така.
Консумативите не са скъпи. На едно ниво са с БМВ, според мен малко по-евтини от VAG. Нищо фантастично или фрапантно в модела, което да събаря като разходи.
Така че, ако наистина си харесаш кола в този ценови клас, и ти допада като екземпляр, в играта си...
Реално като се замисля, първата ми кола нямаше нито ABS, нито климатик, но си я харесвах много...
Публикувано 21 януари 2016 - 20:55
Колеги,
Не сапунисвайте младоците, поддръжката на всеки автомобил не е шега. Вярно, че има части и части, но ако искаш да разчиташ на автомобила си, трябва да го гледаш също като жена, а жените са скъпи, както знаем.
За млад шофьор, който е събирал продължително време 10К лева, според мен кола над 6К е грешка. Все пак колата има данъци, застраховки, гуми и т.н. Не е лошо да има някой лев на страна за аварийни ремонти, както и за фонда "и аз съм човек".
Ако аз имам Х хиляди спестени пари, не бих дал повече от 60% за автомобил, като 60% ми се струват неразумни и вероятно бих ги дал за моя автомобил мечта, който ще мия и пастирам всеки ден, след което ще ида до магазина с него, да си купя бира, на работа ще ходя с друга кола. Основно правило е да не се дава повече от 60% от сигурния годишен доход за покупка на автомобил, който ще се кара 5-6 години.
За Гросмастер да кажа, че Астра-та отдавна не е лесна за поддръжка, имам една полицейска Астра и цените са нечовешки, добре че я кара бабата до магазина само...
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 21 януари 2016 - 21:26
Благодаря ви колеги за изразените мнения.☺
Публикувано 22 януари 2016 - 14:01
За Гросмастер да кажа, че Астра-та отдавна не е лесна за поддръжка, имам една полицейска Астра и цените са нечовешки, добре че я кара бабата до магазина само...
Говоря като цяло, винаги ще има части които ще те изумят при други марки с цени от тези на бенц. Пример преди години, термостат на Punto 1.9JTD афтермаркет с 35% отстъпка беше 107лв.... на OM646 от БС под 80лв.... Е39 BEHR 37лв.
Та в този ред на мисли познат преди 2г си взе леко чукната 209-ка калник, броня и фар. С фара голям го изяде, защото го нямаше афтермаркет а втори шанс го беше намерил 700лв. само един го имаше. Бронята и с нея дерт, че с оригинален АМГ пакет, но е направиха. Та така, още повече че не са и толкова масови като 211-ката примерно.
Този пост е редактиран от grosmaster: 22 януари 2016 - 14:03
Публикувано 22 януари 2016 - 15:55
Първо защото до тези пари едва ли ще намериш нещо читаво, второ поддръжката не е като на голф или астра и трето разхода е също няма да като техния.
Колега щеше да намери. Аз му предложих моя който е на 160 000 километра и е Немски...
Но на младежа не му хареса цветета на салона и липсата на навигация..
А и аз вече се отказах да го давам
Този пост е редактиран от dimitar stoichev: 22 януари 2016 - 15:56
Публикувано 22 януари 2016 - 15:58
Колега щеше да намери. Аз му предложих моя който е на 160 000 километра и е Немски...
Но на младежа не му хареса цветета на салона и липсата на навигация..
А и аз вече се отказах да го давам
Щом такива неща го отказват, ясен ми е.
Тези неща карат колата....
Публикувано 22 януари 2016 - 16:06
Това е неговия коментар:
Изпратено 15 януари 2016 - 17:41 Харесва ми ама си търся определена. Да е с лупи, черен салон и NAVI.
- Няма да съдя момчето, че има определени изисквания.
- Въпроса е че има вариант да попадне на добър автомобил....
- Исках да го продам и да си взема Mercedes Cls...
Но след като прочетох няколко теми във форума и се завъртяха някакви числа от порядъка на 400-500 хиляди километра аз лично се отказах да го продавам..
Този пост е редактиран от dimitar stoichev: 22 януари 2016 - 16:14
Публикувано 22 януари 2016 - 19:37
С кое съм ясен... Имам изисквания към колата която ще си взема. Наясно съм, че тези неща не карат колата, просто ми харесват и искам колата която ще си взема да има тези т. нар. от мен вид екстри.
3 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни