Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Мнения за E240 W211Плюсове, минуси, препоръки

• Please log in to reply
5 мнения по тази тема

#1 alex_bs

alex_bs

Чирак

• Потребители на форума
  • 168 Мнения:
  • Град:Бургас/Варна
  • Автомобил:
    C180 Elegance 1995 - в историята
    CLK200 Elegance 1999
    CLK200 Kompressor Elegance 1999
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 декември 2015 - 23:05

Здравейте, Колеги.

Баща ми обмисля покупка на Е-класа, W211. Като се е спрял конкретно на E240. Около 2003 година, с автоматичнa 5 степенна скоростна кутия, без 4matic.

Ще се радвам ако споделите мненията си за това купе, мотор, скоростна кутия.

Четох няколко теми и разбрах за проблема с SBC модула. До колкото разбрах от Мерцедес са го подменяли безплатно, но ако се спрем на конкретен автомобил, има ли начин да се разбере дали е сменян. Също така не можах да разбера точно какво се сменя.

Примерно за тази обявя какво ще кажете?

Приемам всякакви препоръки и за различен от въпросния двигател. 

Благодаря ви предварително.  :flagmbcb

Този пост е редактиран от alex_bs: 22 декември 2015 - 23:09

• 0
Mercedes-Benz “The Best or Nothing”

#2 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 декември 2015 - 01:45

320. 240 e същият двигател, но скопен. върви малко, гори много :) при това тежко купе, не ми се мисли...

• 1

Audi_A4_avatar.gif

#3 Marukian

Marukian

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 609 Мнения:
  • Автомобил:
    W126 - 260SE 1989
    S210 - E320T 4MATIC 2001
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 декември 2015 - 09:35

За първите екземпляри съм чувал, че имат проблеми с електрониката. Скоростите са му здрави, но трябва да може да се сменят предавките от селектора и това да се индикира на таблото и когато превключва предавка, не трябва да рита. Двигателя е слаб, както се изказа колегата от по-горе. Три мотора са с този код M112 2,6 - 177к.с., 2,8 - 196 к.с. (май не се слага на W211) и 3,2 - 224 к.с. Всичко им е еднакво, масло - 6,5л, антифриз 8л, само кубатурата е намалена. Тоест при едни експлоатационни разходи - различна мощност, като разхода на гориво няма да е много по-различен, най-много 1-2л надолу. Аз карам S210 - 320, 4matic, тоест комби, на газ, разхода градско, в зависимост от маршрут, натоварване, трафик и естествено от къде съм заредил газ, варира между 15 и 17л на 100 км. На магистрала е 12, а на извънградски, нормален път, с лек крак съм падал и до 9. За бензин свали 20%. Та 240-та ще върви, но спокойно, на магистрала ще може да вдига със зор 200-210 и това ще му е. В градски условия ще е муден и за динамично каране трябва да се натиска до високи обороти, което ще се отрази негативно на разхода. Та по-добре е по-голямата кубатура или компресорен мотор. Дали е сменян модула, евентуално ще могат да кажат в Балкан Стар, срещу номера на шасито. Но не е болка ако не е сменян, има доста втора употреба, а тук ще намериш помощ. Хубава кола, има си проблеми, но всичко е отстранимо с добро желание и средства. За посочената обява, автомобила изглежда добре, но естествено трябва да се види на място и да се покара, в най-добрия случай да се провери от майстор на подемник и да се закачи стар диагноза. Не е "бъкан" с екстри, но има необходимите неща. Успех в търсенето!

• 0

#4 dimitar stoichev

dimitar stoichev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:

Публикувано 28 декември 2015 - 16:52

Аз карам Мерцедес ЦЛК 240.. Всичко което изброиха колегите е вярно освен, че ще се озори на 200 км. Няма проблем и с 240 + :D...

Върви малко ако го настъпиш от място, тогава е тежко и тромаво, след 60-80 км започва да върви доволно :)..
Но непрекъснато ще ти липсват още малко коне. За това си избери 320 или направо 500 има по голям избор.. Разхода на 240 е ужасен на борд компютъра непрекъснато показва 17-19 литра...

Този пост е редактиран от dimitar stoichev: 28 декември 2015 - 17:01

• 0

#5 gipsa

gipsa

Напреднал

• Потребители на форума
  • 352 Мнения:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    w201 dtm реплика,жълто такси 211-КоНпресор с 476 магарета под капака и едно зад волана....

Публикувано 29 декември 2015 - 06:07

Много доволно върви,особено след 180км.ч.Оборотите винаги в лютеницата,абе направо самолет......

• 0

#6 dimitar stoichev

dimitar stoichev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:

Публикувано 29 декември 2015 - 09:08

Никой не твърди, че е самолет..... Върви си прилично за кола модел 2002 година с такъв мотор. Както виждаш никой не му го препоръчва така, че няма смисъл да влизаме в безсмислени спорове относно този мотор.

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни