Колата е W210 300D 1996 година 136 коня когато запаля колата ми изписва ето това anzeige radiator defekt има антифриз не загрява работи добре двигателя
защо ми го изписва това
Започната от bendji, 06 дек 2015 - 16:23:06
18 мнения по тази тема
Публикувано 06 декември 2015 - 16:23
Публикувано 06 декември 2015 - 17:32
Eto snimka
Публикувано 06 декември 2015 - 17:35
☺
Прикачени файлове
Публикувано 06 декември 2015 - 18:57
Долей си течност в казанчето на чистачките и ще изчезне това.
Шофьорски стаж от 23.07.1987г.Категория B, C, D, E, Т-тб ,Т-кт
Шофирай разумно - стигни жив! Пази останалите на пътя!
Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...
Публикувано 06 декември 2015 - 18:58
Смени на първо време езика на английски, тогава да видим какво означава съобщението.
Публикувано 07 декември 2015 - 20:29
за чистачките друго исписва мен ме съмнява да не би да е някакъв датчик за топлината на двигателя но на таблото пак показва градусите по радиатора няма датчик
Публикувано 07 декември 2015 - 20:32
sv_trener за чистачките друго исписва мен ме съмнява да не би да е някакъв датчик за топлината на двигателя но на таблото пак показва градусите по радиатора няма датчик
Публикувано 07 декември 2015 - 21:03
Ти сипи в чистачките и виж да ли няма да се окаже тренера прав.Щом ти го е казал пробвай не коства нищо.Има го като проблем при цедките със сигурност ,да не се окаже че и при по големия батко е същото.
Публикувано 07 декември 2015 - 21:12
Ако не стане с доливането на течност в чистачките виж ей това
http://g-class.ru/fo...ive-g300td-1996
Понеже в линка става дума за гега може да има разлика с формата и големината на датчика,но поне има насока къде да се търси проблем ,ако не е от това казаното ти по горе.
http://g-class.ru/fo...ive-g300td-1996
Понеже в линка става дума за гега може да има разлика с формата и големината на датчика,но поне има насока къде да се търси проблем ,ако не е от това казаното ти по горе.
Този пост е редактиран от mimo160: 07 декември 2015 - 21:16
Публикувано 07 декември 2015 - 22:16
Не е температурен датчик това, а за ниво.
Мимо даде тема от руски форум, където е точно този датчик за нивото на течността на чистачките.
Ако не можеш да го оправиш ми го прати да ти го ремонтирам, че са 2-3 вида и ще ти го върна обратно готов.
Цената за ремонта е кафе и безалкохолно.
Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...
Публикувано 08 декември 2015 - 19:12
sv_trener свалих датчика за нивото но всичко там е ок буксата беше доста зацапана исчистих я и не показва вече грешката с казанчето но сега показва че казанчето е празно
Публикувано 08 декември 2015 - 23:39
Според мен ти е блокирал поплавъка.
Разглоби черното на датчика. Вътре се намира малък поплавък. Внимавай да не го обърнеш обратно.
Преди това свали датчика и го накисни в оцет. Черното трябва да е напълно потопено в оцета, за да се разгради котления камък вътре.
Накисването може да оправи нещата, без да е необходимо разглобяване.
Два модела са датчиците.
Единия е механичен и ще видиш тънките контакти като разглобиш долната част.
Втория модел е магнитен. Поплавъчето е магнит и вътре в тръбата на датчика има стъклен балон с магнитни контакти.
Прикачени файлове
Публикувано 09 декември 2015 - 00:59
черното го разглобих но всичко е чисто поплавака е с магнит но сега показва че няма течност в казанчето утре ще го видя пак
Публикувано 09 декември 2015 - 09:14
При това положение го разглоби от горната страна, където е буксата и виж какво става вътре.
Ловиш с клещи, дърпаш смело и излиза.
Публикувано 09 декември 2015 - 15:59
днес го разглобих имаше корозия която почистих но пак не работи в мерцедес ми го предложиха за 50 евро май ще се наложи да се закупи ако него оправя ще кача и снимки по късно
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни