Здравейте, може ли да ми препоръчате сервиз за смяна на масло на автоматична скоростна кутия - 5 степенна. Горе-долу каква е нормалната цена ? В БС ми казаха 350-400 лв. Това според вас реално ли е? Какво ви е мнението за Джемини 4 - знам че не използват оригинално масло на мерцедес.
Масло автоматична скоростна кутиясмяна -Mercedes E220 CDI
Започната от secon, 19 окт 2015 - 20:20:05
16 мнения по тази тема
Публикувано 19 октомври 2015 - 20:20
Публикувано 20 октомври 2015 - 18:50
Ако си от София,ти препоръчвам Бай Васил той е специалист по автоматиците на Мерцедес,тъкмо и ще я прослуша.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано 20 октомври 2015 - 22:41
Цена от 350 лв (за труда и консумативите) ми се вижда прекрасна защото -
имаш около 7.5-8 л масло (около 150 лв с отстъпките и неоригинално), освен него трябва да смениш гарнитурата на картера(40-50 лв), пробката( по спомен е 5-6 лв оригинална), буксата на кутията (18 лв е оригиналната) и самия труд.. и цената излиза.
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Публикувано 21 октомври 2015 - 11:41
Не съм съгласен, че 350 лева е добра цена за труд и материали.
Неоригиналното масло, но по спецификация е 16 лева за литър * 8 литра = 128 лева
Филтър за скоростната и гарнитура бяха 15 лева по спомен.
Буксата наистина е 18, но аз взех нова, оригинална от БС и не пасна! Сложихме ново уплътнение на старата и си заспа.
Не знам защо трябва да се сменя пробката.
Т.е. отиваме на 150 лева консумативи и 200 лева за труд.
А Васо силно го препоръчвам за тази операция. Предната смяна беше при него, следващата също ще е.
Този пост е редактиран от Praetorian: 21 октомври 2015 - 12:08
Публикувано 23 септември 2016 - 21:16
Моля за телефон на Майстора Васо , че и на мен ми предстои смяна на маслото ..( може и на ЛС )
------
Само да вметна , че в Мюнхен ходих в два сервиза ( единия - http://www.atu.de/home, другия също реномиран ) - отказаха ми смяна и ми препоръчаха някакъв сервиз на около 50 км извън града ... Звъннах им , търсиха данните от талона и заковаха цена 400 €
Публикувано 23 септември 2016 - 21:31
В тази цена колко литра масло влиза?
Защото се прави промивка на твоята кутия с 12л. масло.
Повечето точат само картера и ти наливат 3-4л. масло и ти казват, че е сменено а реално нищо не е направено.
Публикувано 23 септември 2016 - 21:38
Моля за телефон на Майстора Васо , че и на мен ми предстои смяна на маслото ..( може и на ЛС )
------
Само да вметна , че в Мюнхен ходих в два сервиза ( единия - http://www.atu.de/home, другия също реномиран ) - отказаха ми смяна и ми препоръчаха някакъв сервиз на около 50 км извън града ... Звъннах им , търсиха данните от талона и заковаха цена 400 €
Аз също съм в Мюнхен тук няма да намериш правилния сервиз за това нещо , недей и да търсиш само ще ти вземат парите и във рехнунга ще пише сменено . Нищо ,че е Германия не се заблуждавай .
Публикувано 24 септември 2016 - 09:49
Аз смених маслото при Недко във Фондови жилища за 270 лв. С филтар и пр. На платката.Колата е w 203
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Публикувано 24 септември 2016 - 12:42
Колега
Незнам колко литра ще сложът за 400евро , но ми казаха , че го сменят на около 50% ....с две думи точно това което ти подозираш ....
Разбира се няма да го сменям при швабите , чакам контакт за бай Васо ...
Този пост е редактиран от mitko_rupite: 24 септември 2016 - 12:43
Публикувано 24 септември 2016 - 21:05
Ето затова говорех, предполагам че колегата ще го смени както трябва, щом ти го препоръчват.
Публикувано 19 октомври 2016 - 13:58
Здравей,
Само да вметна още нещо относно смяната в БС. Там са такива измамнци, че е напълно възможно да платиш парите, които са ти обявили и да не направят абслоютно нищо по въпроса със смяната.
Публикувано 19 октомври 2016 - 14:49
Колега, хубаво си го написал, може и да е вярно, но не мисля че е коректно да се хвърлят неподплатени обвинения просто ей така.
"Възможно е..." и "на еди коя си дата се случи еди какво си" са 2 много различни неща.
Публикувано 19 октомври 2016 - 15:42
gm_87 може и така да е , но си длъжен да обясниш , ако ти се е случило . Иначе си е уронване авторитета на дилъра ...
Публикувано 19 октомври 2016 - 16:51
В БС през далечната 2014г ми смениха по гаранция скоростна кутия официално и с документ. Представете си учудването ми като 30-40хил по-късно реших да сменя маслото превантивно и..... Изтече черно на...... Извода е че са сменили скорости.... може би, но маслото само са го изписали на 100% Няма как за такъв пробег да е такава гняс. Сега седя и гледам в ръцете на майстора. Да гадно е да те гледат в ръцете, но те (майсторите) сами си го направиха. Доверие 0. И БС ми е много краен варянт за всичко. Но определено съм за оригиналните консумативи!
Публикувано 20 октомври 2016 - 09:08
В БС през далечната 2014г ми смениха по гаранция скоростна кутия официално и с документ. Представете си учудването ми като 30-40хил по-късно реших да сменя маслото превантивно и..... Изтече черно на...... Извода е че са сменили скорости.... може би, но маслото само са го изписали на 100% Няма как за такъв пробег да е такава гняс. Сега седя и гледам в ръцете на майстора. Да гадно е да те гледат в ръцете, но те (майсторите) сами си го направиха. Доверие 0. И БС ми е много краен варянт за всичко. Но определено съм за оригиналните консумативи!
Пак не си запознат и пишеш ей така за спорта, майка му стара.
Новата кутия си идва пълна с масло,НО НЕ ОЦВЕТЕНО в характерния цвят (синьо или червено зависи с коя кутия си.)!!!
Това си е политика на производителя и с такова масло идват (рециклираните/нови кутии)
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни