Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Не пали пущинакаСлаб + на релето

• Please log in to reply
7 мнения по тази тема

#1 adrianski

adrianski

Чирак

• Потребители на форума
  • 69 Мнения:
  • Град:Сливен
  • Автомобил:
    E320 CDI Avantgarde EVO
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 октомври 2015 - 22:24

Здравейте колеги. Не видях никъде проблем, подобен на моя, за това ми е интересно, дали някой друг се е сблъсквал със следния:

Преди време, колата умря като циганин - от раз. Различното от досега изчетените теми е, че при мен подгрева на свещите изобщо не светва, ако колата няма да запали. Всичко останало си работи. Като поседи така, около час - два и се оправя. Това стана, преди около 6 месеца, началото на пролетта. Закарах я при майстор, които много разбира на мерцедесите. Човека каза, че идва слаб + на едно реле като волтаж. Сложи друго реле, заварящо на по-ниско напрежение и цяло лято нямах ядове с колата. До преди малко, когато отново, без никакви индикации просто реши, че няма да запали със същите симптоми и новото реле. Майстора каза, че ако това не свърши работа, ще се наложи смяната на компютър, откъдето идва слабият + . Някой сблъсквал ли се е със същият проблем. Иначе, като сложа моето реле и дам на контакт, ако го бутна с пръст сам, колата пали и няма грижи. Но това, до момента в който тя реши, че няма да е така....

• 0
Наскоро разбрах ,че чувството да шофираш МЕРЦЕДЕС Б150 е УНИКАЛНО ,но имам намерение скоро да разбера ,какво е чувството да си собственик на W203....
Публикувано изображение

#2 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4638 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 07 октомври 2015 - 11:31

А релето има ли парт номер?

• 0

#3 adrianski

adrianski

Чирак

• Потребители на форума
  • 69 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 CDI Avantgarde EVO
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 октомври 2015 - 13:36

След малко ще проверя и ще го снимам
  • 0
Наскоро разбрах ,че чувството да шофираш МЕРЦЕДЕС Б150 е УНИКАЛНО ,но имам намерение скоро да разбера ,какво е чувството да си собственик на W203....
Публикувано изображение

#4 adrianski

adrianski

Чирак

• Потребители на форума
  • 69 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 CDI Avantgarde EVO
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 октомври 2015 - 14:11

Отдясно е новото реле, затварящ на по ниското напрежение,което ми сложи майстора,отляво е моето както си е оригинално колата с него.

Прикачени файлове

• 0
Публикувано изображение

#5 sv_trener

sv_trener

Стъпващ тежко

• Потребители на форума
  • 477 Мнения:
  • Град:Плевен
  • Автомобил:
    C 220 D 1994г. ГНП Bosch

Публикувано 07 октомври 2015 - 15:32

Колега, напръскай буксата на релето и гнездото с контактен спрей.

Съмнява ме, че имаш само окислени пластини на връзката или самата връзка е хлабава и на колата ти нищо и няма.

Разглоби го твоето реле и виж за студени спойки в него и нагорели работни пластини и мисля, че ще си оправиш проблема сам.

А това за реле, затварящо на по-ниско напрежение малко вятър работа е. Та на него си пише 12 волта. То и на другото така трябва да пише.

• 0

Шофьорски стаж от 23.07.1987г.Категория B, C, D, E, Т-тб ,Т-кт

Шофирай разумно - стигни жив! Пази останалите на пътя!

Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...

#6 adrianski

adrianski

Чирак

• Потребители на форума
  • 69 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 CDI Avantgarde EVO
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 октомври 2015 - 17:50

Благодаря, ще опитам. Щом взе да го прави и с новото реле, ще напръскам по-обилно в "леглото" му. Ще видим и резултата и ще споделя.

• 0
Публикувано изображение

#7 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 07 октомври 2015 - 19:58

едва ли ще се оправи

по всяка вероятност става дума

за К40 релето то се пуща от моторния комп

ако няма други проблеми пусни му един  +

през диод при контакт или така наречената клейма 15R

• 0

#8 adrianski

adrianski

Чирак

• Потребители на форума
  • 69 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 CDI Avantgarde EVO
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 октомври 2015 - 22:39

Колега, ако направя тази интервенция, някакви последствия ще има ли? В смисъл, освен спестените за сега пари от нов компютър, очакват ли се някакви последствия?

• 0
Публикувано изображение

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни