Ключа не може да завърти
Започната от a_atanasov, 30 сеп 2015 - 19:36:17
14 мнения по тази тема
Публикувано 30 септември 2015 - 19:36
Здравейте.
Сутринта жена ми отишла на работа с колата С180. Вечерта ми звъни - ключа не върти нещо. Взимам другите ключове и газ натам. На място установих, че не върти нито един от ключовете, а и волана е заключен и не се чува специфичното щракване при отключването му. Лошото е, че колата е в друг град. Познат ключар иска да му докарам колата. Лошо. Можело и на място, но за повече време.
Дайте съвет.
Ключа е най-обикновен.
Сутринта жена ми отишла на работа с колата С180. Вечерта ми звъни - ключа не върти нещо. Взимам другите ключове и газ натам. На място установих, че не върти нито един от ключовете, а и волана е заключен и не се чува специфичното щракване при отключването му. Лошото е, че колата е в друг град. Познат ключар иска да му докарам колата. Лошо. Можело и на място, но за повече време.
Дайте съвет.
Ключа е най-обикновен.
Публикувано 30 септември 2015 - 21:54
Без свестен ключар на място няма да мине.
Блокирали са пластините вътре в патрона.
Напръскай вътре в ключалката с ВД 40 и опитай да превърти. После задължително при ключар като в никакъв случай да не се връща ключа в положението 0, при което е възможно изваждането на ключа.
Интелигентното вадене на патрона и на целия механизъм е възможно само и единствено в положение 1 на ключа. При същото положение единствено се вади и електропакета. Иначе е невъзможно без груба сила.
Ако случайно колата е останала в Плевен мога да ти помогна на място.
Шофьорски стаж от 23.07.1987г.Категория B, C, D, E, Т-тб ,Т-кт
Шофирай разумно - стигни жив! Пази останалите на пътя!
Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...
Публикувано 30 септември 2015 - 22:10
Благодаря ти колега, но съм доста далеч от Плевен.
Ключа само влиза в патрона, не върти въобще.
Май ще трябва груба сила на място.
Утре ще ухажвам ключаря.
Публикувано 01 октомври 2015 - 07:37
Пробвай,както ти каза тренера с ВД,и с леко почукване отзад докато се мъчиш да завъртиш.
Нужно е търпение и НЕ е нужна сила.
Нужно е търпение и НЕ е нужна сила.
Публикувано 01 октомври 2015 - 11:40
И на мен това ми се случи нъкъде април-май тази година.
Подозирам външна намеса, но това са си мои конспиративни теории.
Пробвай да превъртиш, като леко мърдаш волана с една ръка, а ключа нагоре-надолу с другата.
Квалифициран ключар трбва да знае как да го превърти до позиция 1 за да може да го извади и подмени с нов.
Публикувано 01 октомври 2015 - 11:42
Танасов, няма ли да е по-евтино, да намериш ключар от града в който се намира автомобила?
Може и да не се налага смяна на патрона, а само пренареждане на пластините вътре!
Публикувано 01 октомври 2015 - 13:00
При това положение се пренареждат пластините задължително. Ревизира се цялата система, че шанса да блокира отново е отромен.
Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...
Публикувано 01 октомври 2015 - 19:53
Проблема е решен. Колкото и да ухажвах майстора, не почи да дойде. Иначе има златни ръце. Репотрак 40 лв. и 15 лв на майстора за 30 минути. Сменил е счупената част с втора употреба. Даде горанция 10 години. Доволен съм.
Ключа си е същия.
Ключа си е същия.
Публикувано 01 октомври 2015 - 20:29
Публикувано 01 октомври 2015 - 20:33
Май съм гладен. Или кьорав. Не рачи, репАтрак, гАранция.
Публикувано 02 октомври 2015 - 00:46
Той ключа си е същия, ама я пробвай е така за спорта да запалиш с друг ключ.
Като знам какви ги вършат свят ми се завива.
Дано човека да си е свършил работата както трябва.
Този пост е редактиран от sv_trener: 02 октомври 2015 - 00:47
Публикувано 09 октомври 2015 - 07:54
Съвет до всички, на които леко им заяда контактния ключ. Профилактираите го навреме с добър ключар, че "цирка" е голям: ..... . Оставане на место със заключен волан, не желание (за нашите модели) идването на ключар (много работа) на место, разглобяване на табло, волан и винаги счупване на нещичко, закупуване на нови (стари) части, ремонт от ключар и задължително монтиране пак от ключар, сглобяване на всичко. Иначе ви очаква това: https://www.youtube....1&v=0i_LfPfOuy8 И не само това има и продължение .
Все още не съм приключил с "цирка". Вече трети ден и то добре, че се случи в нашия град.
Благодаря на Наско (a_atanasov) за помоща.
P.S. Не чупете, не разпробивайте, не използвайте сила, че цирка ще стане ад!
Този пост е редактиран от aalexieff: 09 октомври 2015 - 07:59
W210 E300 D 1996
W124 and E300
W124 and E300
Публикувано 01 януари 2017 - 17:31
Здравейте колеги,
моля помагайте, вчера колата ми отказа да запали. Волана остана заключен и не мога да завъртя ключа. Явно проблема е по-горе споменатия, проблема е че колата се намира в Бургас на много неподходящо място, опасявам се да не я вдигне паяк. Ако имате информация за майстор в Бургас, моля споделяйте. Благодаря за разбирането.
Публикувано 01 януари 2017 - 18:26
24 часа Аварийна ключарска помощ - телефон 0888 758 121 илигр.БУРГАС ж.к.ЛАЗУР бл.77 / краставицата/ или ж.к.МЕДЕН РУДНИК ул.ВЪСТАНИЧЕСКА ( срещу пицария Грация )Здравейте колеги,
моля помагайте, вчера колата ми отказа да запали. Волана остана заключен и не мога да завъртя ключа. Явно проблема е по-горе споменатия, проблема е че колата се намира в Бургас на много неподходящо място, опасявам се да не я вдигне паяк. Ако имате информация за майстор в Бургас, моля споделяйте. Благодаря за разбирането.
GSM : 0888 / 528 588 ; 0878 / 428 487 ; 0878 / 428 486 ;тел. 056 / 83-11-58
Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно
Публикувано 01 януари 2017 - 18:38
Благодаря за бързия отговор.
Надявам се, че ще свърши работа.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни