Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпрос за климатик ???

• Please log in to reply
6 мнения по тази тема

#1 ivostankov

ivostankov

Чирак

• Потребители на форума
  • 235 Мнения:
  • Град:Велико Търново
  • Автомобил:
    190 Е 2.0 1991г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 септември 2015 - 10:02

ЗДР на всички. След като ми се роди дъщеричка трябваше да сменим желязната 190-ка с нещо по голямо,та си взехме w210. Когато го взехме климатика не работеше. Та след посещение при майстор измерихме фреона каза ,че е към 900 гр допълнихме и се оправи.Въпросът ми е свързан с пускането. На конзолата имам 3 -копчета най - горното мисля че е за размразяване на задния прозорец , но когато работи климатика и го натисна започва да духа силно. Второто е EC - режима който спира компресора и не съм наясно дали го спира за постояно или времено. Третото затваря клапата за въздуха в купето.Ако може някой да ми разясни за какво иде реч. Само да споделя нямам копче за включване на климатика. Благодаря предварително.
  • 0
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!

Публикувано изображение

#2 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 27 септември 2015 - 10:23

Горното е за изсушаване на предния прозорец.Духа на макс и температура на макс.Средното е за иконом.режим,сиреч когато свети не работи климатика(изобщо),а когато не свети работи.
Долното затваря клапите за свеж въздух и върти този в купето.
  • 0

#3 gosho777

gosho777

Напреднал

• Потребители на форума
  • 353 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Мерцедес Е200 купе, 1995-та год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 септември 2015 - 10:24

Климатик е пуснат по подразбиране и с натискането на средното копче,се изключва компресора,демек не работи на режим климатик,а нормално парно през зимата. С горното копче включваш изсушаването на въздуха в купето,когато е замръзнала колата зимата и трябва да размразиш предния прозорец,за това започва да духа силно. Тогава компресора на климатика си е включен,за да изсуши бързо. А клапата за циркулация на въздуха в купето може да я включиш,когато вън е много студено,за затопли по-бързо или когато вън е много горещо,за да охлади по-бързо.
  • 0
Едно желание,една мечта - Mercedes Benz

#4 ivostankov

ivostankov

Чирак

• Потребители на форума
  • 235 Мнения:
  • Автомобил:
    190 Е 2.0 1991г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 септември 2015 - 10:30

Благодаря за бързите отговори .Също така горното копче вклучва и подгрева на задния прозорец (евентуално)защото не намирам друго копче.
  • 0

Публикувано изображение

#5 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 27 септември 2015 - 11:00

Явно да.
  • 0

#6 lorinser777

lorinser777

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Град:sofia
  • Автомобил:
    W210 E270CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 ноември 2015 - 18:59

Горното копче размразява задния прозорец средното изключва компресора на климатика а долното избираш дали да смуче въздух от вън или от купето, но съм забелязал че когато е на парно смуче от вън а когато е на климатик ми се струва че само от вътре дърпа въздух и също така започва да духа по силно при натискането на третото копче

• 0

#7 ivostankov

ivostankov

Чирак

• Потребители на форума
  • 235 Мнения:
  • Автомобил:
    190 Е 2.0 1991г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 ноември 2015 - 19:01

Горното копче размразява задния прозорец средното изключва компресора на климатика а долното избираш дали да смуче въздух от вън или от купето, но съм забелязал че когато е на парно смуче от вън а когато е на климатик ми се струва че само от вътре дърпа въздух и също така започва да духа по силно при натискането на третото копче

След вашите отговори допълниха климатика разбутаха някакви релета и всичко тръгна. Страно но предишния собственик не знаеше как и кога е пуснат климатика.В 190 - то нямах климатик и нямах грижи.

Този пост е редактиран от ivostankov: 04 ноември 2015 - 19:04

• 0

Публикувано изображение

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни