Въпрос за климатик ???
Started by ivostankov, 27 Sep 2015 - 10:02:02
6 replies to this topic
Posted 27 September 2015 - 10:02
ЗДР на всички. След като ми се роди дъщеричка трябваше да сменим желязната 190-ка с нещо по голямо,та си взехме w210. Когато го взехме климатика не работеше. Та след посещение при майстор измерихме фреона каза ,че е към 900 гр допълнихме и се оправи.Въпросът ми е свързан с пускането. На конзолата имам 3 -копчета най - горното мисля че е за размразяване на задния прозорец , но когато работи климатика и го натисна започва да духа силно. Второто е EC - режима който спира компресора и не съм наясно дали го спира за постояно или времено. Третото затваря клапата за въздуха в купето.Ако може някой да ми разясни за какво иде реч. Само да споделя нямам копче за включване на климатика. Благодаря предварително.
Posted 27 September 2015 - 10:23
Горното е за изсушаване на предния прозорец.Духа на макс и температура на макс.Средното е за иконом.режим,сиреч когато свети не работи климатика(изобщо),а когато не свети работи.
Долното затваря клапите за свеж въздух и върти този в купето.
Долното затваря клапите за свеж въздух и върти този в купето.
Posted 27 September 2015 - 10:24
Климатик е пуснат по подразбиране и с натискането на средното копче,се изключва компресора,демек не работи на режим климатик,а нормално парно през зимата. С горното копче включваш изсушаването на въздуха в купето,когато е замръзнала колата зимата и трябва да размразиш предния прозорец,за това започва да духа силно. Тогава компресора на климатика си е включен,за да изсуши бързо. А клапата за циркулация на въздуха в купето може да я включиш,когато вън е много студено,за затопли по-бързо или когато вън е много горещо,за да охлади по-бързо.
Едно желание,една мечта - Mercedes Benz
Posted 27 September 2015 - 11:00
Явно да.
Posted 04 November 2015 - 18:59
Горното копче размразява задния прозорец средното изключва компресора на климатика а долното избираш дали да смуче въздух от вън или от купето, но съм забелязал че когато е на парно смуче от вън а когато е на климатик ми се струва че само от вътре дърпа въздух и също така започва да духа по силно при натискането на третото копче
Posted 04 November 2015 - 19:01
Горното копче размразява задния прозорец средното изключва компресора на климатика а долното избираш дали да смуче въздух от вън или от купето, но съм забелязал че когато е на парно смуче от вън а когато е на климатик ми се струва че само от вътре дърпа въздух и също така започва да духа по силно при натискането на третото копче
След вашите отговори допълниха климатика разбутаха някакви релета и всичко тръгна. Страно но предишния собственик не знаеше как и кога е пуснат климатика.В 190 - то нямах климатик и нямах грижи.
Edited by ivostankov, 04 November 2015 - 19:04 .
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users