Към съдържанието

 •  

Снимка
- - - - -

В ДТМ се се състезават 10 автомобила Мерцедес


 • Please log in to reply
4 мнения по тази тема

#1 BMW_POWER

BMW_POWER

  Прохождащ

 • Потребители на форума
 • 4 Мнения:

Публикувано 28 февруари 2006 - 15:10

Публикувано изображение
Пилоти от седем националности ще управляват Mercedes. Това са Mika Hakkinen, Bernd Schneider, Jamie Green и Bruno Spengler. Те ще бъдат в тима на HWA и ще карат модел AMG-Mercedes C-Classe 2006г. Jean Alesi и Alexandros Margartitis от тима на Persson Motorsport също ще са с новия модел.
Stefan Mucke и Daniel la Rosa от Mucke Motorsport ще карат миналогодишния модел, а Susie Stoddart от тима Mucke и Mathias Lauda от Persson ще се състезават с модела от 2004г.
 • 0
Свобода за Кирил Мантовски, Виктор Лазаров, Светозар Колев, Любомир Мегов и Велин Неделчев - български РС-специалисти, незаконно задържани и осъдени в Дубай!

#2 ENOXELA

ENOXELA

  Майстор

 • Потребители на форума
 • 4188 Мнения:
 • Пол:Мъж

Публикувано 02 март 2006 - 10:01

Публикувано изображение
Компанията Mercedes предостави на 100 внимателно подбрани клиенти възможността да си купят най-скъпия, но и най-истинския билет за състезателните серии DTM. Срещу колосалната си базова цена от 236 060 евро обаче тези 100 билета предлагат на щастливите си притежатели нещо, което нищо друго не може да им даде – шанса да притежават частица от този легендарен автомобилен шампионат. При това въпросният шанс има още един крайно примамлив коз – лиценз за движение по нормалните пътища. Достатъчно аргументи, за да се окаже, че още преди да е произведена, серията от стоте екземпляра на CLK DTM AMG е вече разпродадена!

Доводите на тези свръхплатежоспособни хора да се борят със “зъби и нокти”, за да могат да си осигурят един от тези 100 ръчно изработени шедьовъра на четири колела, стават още по-сериозни при подробното запознанство със същността и замисъла на CLK DTM AMG. В основата на характера на този автомобил е фактът, че той не просто прилича външно на състезателните си събратя в сериите DTM. Той действително Е истинско шосейно изпълнение на “изтребителите”, които привличат толкова хора с постиженията си по пистите. В случая “шосейно изпълнение” означава именно, че автомобилът е приведен в съответствие със законовите норми на Европейския съюз за леки автомобили, предназначени за движение по пътищата, а не че е превърнат в автомобил като всички останали.

Създаденият в тясно сътрудничество с “придворния” тунинг-майстор AMG автомобил предлага на клиентите си комбинация от характеристики, които не могат да се намерят събрани в един модел не само в гамата на компанията с трилъчева звезда не емблемата си, а където и да е другаде. Действително най-елитните представители на върха на суперспортните автомобили като идващия от същия производител SLR McLaren, Porsche Carrera GT, Ferrario Enzo, Pagani Zonda, TVR Speed Twelve, McLaren F1, Saleen предлагат дори още “по-взривоопасна” комбинация от благородство, великолепен дизайн и почти преминаващи границите на физиката динамични и скоростни показатели, но те просто спадат към друга категория. Сходство с CLK DTM AMG имат само модели като Porsche 911 GT3 RS и Ferrari 360 Challenge Stradale, които представляват “култивирани” версии на състезателните автомобили от марковите шампионати, или “роднините” на WRC-шампионата Subaru Impreza WRX STi и Mitsubishi Lancer Evo VIII. Изброените екстремни возила обаче са от по-нисък клас независимо колко абсурдно звучи подобна констатация за тези автомобили, които са сред най-екстремното, предлагано в момента. Така че, поне засега, CLK DTM AMG остава екзотика, която няма аналог.

Първото впечатление от автомобила е недвусмислено и предизвиква дори у най-неинформирания наблюдател асоциации с автомобилните надпревари, а не със серийното автомобилостроене. Това превръща CLK DTM AMG не само в един от най-бомбастичните модели, които може да предложи някой автомобилен производител на пазара, но и в истинска сензация за хората, невярващи, че марка като Mercedes е способна на подобна “фриволност”. Всъщност изненадата от обстоятелството, че точно Mercedes се реши да създаде такъв автомобил, е до голяма степен оправдана, защото тази компания действително е прочута със стилния и извънредно изискан, но сдържан дизайнерски език на автомобилите си. Могъщата и “зловеща” осанка на CLK DTM AMG е неизбежно следствие от наистина бруталните разширения на каросерията в областта на броните и калниците, както и на “смазващото” задно крило, което едва ли би могло по-категорично да говори за характера на автомобила. С нищо не е “по- дружелюбно” впечатлението, което оставят и гигантските вентилационни отвори в предната броня и задните калници, състезателният дифузор отзад, двата колосални овални накрайника на двуканалната изпускателна система и “надничащите” иззад колелата с диаметър 19 цола отпред и 20 цола отзад перфорирани “безпардонно” оразмерени спирачни дискове с чудовищни бутални апарати. Нещата стават още “по-страшни”, когато човек разбере, че нито една от тези демонстрации на направо безгранична мощ и динамика, не е бутафорна… Голямата част от външните панели е изработена от карбон, което е довело до сравнително ниската маса (особено като се има предвид масата на задвижващия агрегат) от 1680 кг.

Под предния капак се намира “звярът”, който придава основна част от неповторимия нрав на автомобила. Задвижващият агрегат е познат в своя принцип от редица модели на AMG, както и от самия SLR McLaren. В случая той е получил още по-голяма доза “допинг” и разполага с неподлежащите на коментар или описание 582 к. с. при 6100 об/мин и 800 Нм при 2800 об/мин. За да се постигнат тези потресаващи показатели и подобаващите почти свръхестествено бързи реакции на двигателя при подаване на газ, са извършени многобройни сериозни промени и “фини настройки” от корифеите на AMG. Например максималното надналягане, произвеждано от механичния компресор, е увеличено до 0,85 бара, изпускателната система е нова, направени са и много други промени в “хардуера” на двигателя. Задвижването е на задните колела през 5-степенна автоматична трансмисия, което може би било изненада за ценителите на суперспортни автомобили, но не и за тези, които добре познават маниерите на Mercedes. Като че ли чрез SLR McLaren тази марка веднъж завинаги доказа на какво е способна една перфектно настроена автоматична трансмисия дори в най-расовия спортист, така че въпросът дали решението такава предавателна кутия да се използва в случая с CLK е правилно, май става излишен… Предавките могат да се сменят и с бутони, разположени от задната страна на волана, като конструкторите обещават бързина на смяната им, сравнима с най-съвършените секвенциални трансмисии. От място до 100 км/ч автомобилът се изстрелва за 4,0 сек, до 200 км/ч са необходими 12,2 сек, а до 300 км/ч – около половин минута. Максималната скорост е 320 км/ч, като, разбира се, тя не е ограничена на тази стойност поради достигане на пределите на възможностите на автомобила, а поради намесата на електрониката. Ако електронното ограничение на скоростта не беше в наличност, постижение, надвишаващо 330 км/ч, не би било никаква изненада.

Създаденото специално за модела окачване разполага с резерви, които трудно биха могли да бъдат изчерпани и от най-амбицирания шофьор на най-екстремната писта. Управлението е сред най-директните, създавани някога за шосеен автомобил (за завъртането на предните колела между двете им крайни положения са необходими едва фантастичните 1,75 завъртания на волана). Според малцината западни колеги от екипите на най-авторитетните автомобилни издания, докоснали се до този автомобил, усещането от шофирането му може да се опише единствено като “почти свръхестествено”, “сякаш преминаващо границите на физическите закони” или просто като “неописуемо”. При подобен автомобил това най-вероятно е напълно вярно, но за най-искрено съжаление с 99,9-процентова сигурност едва ли ще можем да добием лично впечатление, така че ни остава единствено наистина да се доверим на тяхното становище по въпроса. Безспорен факт е, че при провежданите измервания CLK DTM AMG показва възможности, на които могат да съперничат само неколцина от най-истинските и най-недостижимите екстремни спортисти, които при това са поне с 50 % по-скъпи. Огромна заслуга за това има не само изключителната ходова част с характеристики, далеч излизащи от рамките на смятаното за постижимо, а и полусъстезателните гуми Dunlop SP Super Sport, които са предназначени почти единствено за каране по суха настилка. Размерите на тези гуми са 255/35 ZR 19 отпред и 285/30 ZR 20 отзад. Независимо колко абсурдно звучи, създателите на автомобила обещават, а докосналите се до него потвърждават, че въпреки всички суперлативи, които могат да се кажат за динамиката на CLK DTM AMG, окачването му предлага солидни резерви и по отношение на комфорта на возене.

За да може всичката тази несравнима мощност и пъргавина да бъде винаги под сигурен контрол, от AMG са поставили на автомобила състезателна спирачна система с принудително вентилирани, перфорирани спирачни дискове с диаметър 36 см отпред и 34 см отзад. След проведените от двете най-големи германски автомобилни издания изпитания стана ясно, че CLK DTM AMG има най-ефективната спирачна система от всички автомобили, тествани досега, като по този показател изпреварва дори досегашния рекордьор – Porsche Carrera GT. За допълнителна сигурност се грижи и пълен набор от електронни “помощници” като тракшън-контрол и ESP. За успокоение на любителите на най-екстремния стил в шофирането тези системи могат да се изключват и управлението на автомобила да остане единствено въпрос на уменията на шофьора. С оглед на способностите на автомобила обаче като че ли поне по “цивилните” пътища ще бъде по-добре, ако бъдещите собственици не се отказват от действието им…
Публикувано изображение

Интериорът на CLK DTM AMG предлага няколко уникални акцента като състезателни седалки и колани, както и присплеснатия отгоре и отдолу волан и направо “сексапилния” лост за скоростите, но въпреки това остава в тон с най-добрите традиции на марката. Точно затова не са забравени “изконните ценности” на най-благородните модели на тази фирма като почти ювелирната изработка, възможно най-качествените материали и комбинация от отлична ергономия и подобаващо удобство. Като изключим споменатите детайли, създадени специално за този модел, останалата част от оформлението наподобява много силно на серийното CLK. Промените са точно там, където трябва, и засягат неща като напълно различните материали внушителните ролбари например. Кокпитът се доминира от фини кожени тапицерии от набук и еленова кожа, елементи от алуминий и облицовки от карбон. Сред най-неустоимите дизайнерски попадения са трите малки превключвателя в класически стил, разположени пред скоростния лост. Разбира се, като всеки автомобил, произведен в халетата за уникати на AMG, почти няма индивидуално желание, което да не може да бъде изпълнено. Срещу съответно заплащане, разбира се…

Това накратко представлява един от най-удивителните автомобили, които могат да се купят в момента. Пардон, можеше доскоро – както вече споменахме, и стоте екземпляра са вече поръчани и предплатени… Обяснимо е, като се има предвид, че почти четвърт милион не са толкова голяма сума, когато става дума за инвестиция в шедьовър. А случаят с CLK DTM AMG е точно такъв.
 • 0

#3 Bustter

Bustter

  Напреднал

 • Потребители на форума
 • 615 Мнения:
 • Пол:Мъж
 • Град:Не се знае, знае ли се...
 • Интереси:Финикийски знаци.

Публикувано 09 март 2006 - 14:38

Оооо господи за това CLK убивам човек просто невероятно Красива кола а моща и боже ... Бог не имал толкова мощ като е правил света ако я имаше света щеше да е готов за 2 дена B):

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение
Публикувано изображениеПубликувано изображение

Ето една снимка на DTM поколението:

Публикувано изображение

На последната снимка са събрани т.нар. THE GREATEST през годините B)
 • 0

#4 phantasm

phantasm

  Чирак

 • Потребители на форума
 • 190 Мнения:
 • Град:VARNA

Публикувано 12 май 2006 - 11:22

:P http://members.tripo...0E/190EDTM.html
 • 0

#5 sky

sky

  Майстор

 • Потребители на форума
 • 2135 Мнения:
 • Пол:Мъж
 • Град:София;Казанлък
 • Автомобил:
  190E 2.3

Публикувано 12 май 2006 - 20:00

:P http://members.tripo...0E/190EDTM.html

:D http://www.loxley.de/dtmbenz.htm
 • 0
Публикувано изображение
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни