Проблем с ESP
Започната от EmcheV, 05 сеп 2015 - 08:06:57
12 мнения по тази тема
Публикувано 05 септември 2015 - 08:06
Здравейте, преди 3 седмици изведнъж ми светна лампата на таблото за ESP (жълта). Загасих след което запалих и нямаше проблем. Преди 3 дни тръгнах за морето и на магистралата отново светна. Отбих и при ново палене отново нямаше проблем, Но след 10 км отново светна ... Пак повторих процедурата и до морето не е светкала, но ме притеснява. След 2000км. ми предстои смяна на масло и ще сменя и това на диференциала ,и скоростната кутия. Колата е ЦЛК w208 200 компресор 192к.с 2001г. Колата не съм я закачал на диагностика, като се прибера в София ще го направя. Предварително ви благодаря за отговорите.
Публикувано 05 септември 2015 - 11:14
Ми закачи я. Ще си каже. Може да е от някой датчик или този при волана или за латералното ускорение. Диагностиката ще покаже съвсем точно
Публикувано 05 септември 2015 - 21:39
2001 преди или след фейслифта е - с големия дисплей или с малкия на таблото? По принцип при мен слети тази лампа, когато са за смяна накладките, обаче на екрана пише с текст че са износени накладките...
Второ - в движение ли светва или когато натискаш спирачката?
Второ - в движение ли светва или когато натискаш спирачката?
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 05 септември 2015 - 21:48
Датчик странично отклонение.В багажника под пластмасовия капак.Цена около 280 лв.
Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно
Публикувано 06 септември 2015 - 09:03
След фейслифта. Проблема се появява в движение. Накладките и дисковете ги смених преди 2 месеца, съмнявам се да е от това. А този датчик като дава тази грешка, включен ли е блокажа или не? Защото не ми свети триъгълника в средата, както когато е изключен.
Публикувано 06 септември 2015 - 09:46
Грешки с ESP съм имал заради:
- умиращ алтернатор
- омаслен дебитомер
- скъсано уплътнение на въздушните пътища
Т.е. и при тeб може да не е проблем, свързан с основната дейност на системата.
/оф-топик: тъжествено обещавам да не пиша постове онлайн, преди да съм си изпил кафето сутрин
Този пост е редактиран от Praetorian: 06 септември 2015 - 13:56
Публикувано 06 септември 2015 - 11:57
Не знам какво ще рече умиращ алтернатор, но моят си зарежда перфектно. Дебитомера не съм го чистил въобще, възможен е проблема и от него да е. Ще погледна въздушните пътища ако е възможно. Предполагам диагностиката ще покаже точно. Някой колега да има Стар и да предлага услугата?
Публикувано 06 септември 2015 - 16:18
По принцип имам Star, ама в момента не е в София - може би чак след седмица!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Публикувано 06 септември 2015 - 16:31
Мога да те изчакам без проблем.
Публикувано 06 септември 2015 - 16:34
Стига да свършиме добре работата де хаха
Публикувано 06 септември 2015 - 20:36
Звънни или ми пиши към 14 - 15 септември, че аз няма да помня...
Публикувано 15 септември 2015 - 15:38
Имах абсолютно същия проблем, от време на време светваше лампата на ESP(ABS,BAS .....), като след гасене и палене угасваше и установих че проблема идва от ключа за задни светлини при натисната спирачка /намира се при педала за спирачка/.
След разглабяне и почистване с шкурка на контактите на въпросния ключ не е светвала лампата.
Поздрави.
Публикувано 15 септември 2015 - 21:21
За две години смених две такива ключета заради този проблем.Просто защото по светофарите държах на скорост, което може да е добре за автоматика, но ключето не издържа на тока на стоповете, който минава през него.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни