Здрасти колега, колата която гледаш в авто къщата, все пак изглежда ок според мен, въпреки че винаги може да се окаже напудрена... Ако я гледаш обърни внимание на боядисвани волан и скоростен лост... Добре е оборудвана въпреки че аз лично не харесвам светъл салон (откакто имах кола с такъв и знам колко се цапа и тн. особено на мърсотията в Б-я). Не бих се спрял и на Елеганс оборудване, лиспват някоя друга лампичка и дребна екстра, освен това дървото на елеганс не ми харесва при Е-класата.
Що се отнася до тези Е-класи, не те разубеждавам, но се запознай с нещата които могат да ти създават грижи а при ЦЛК-то ги нямаш.
Минуси:
- Крадат им лайсните, независимо дали са с парктроник или без..
- Крадат огледала, независимо с прибиране или без...
- Крадат навигацията, дори на колите с фабрични аларми.
- Въздушното окачване, познавам много хора които не са имали почти никакви грижи, не се чупи често и има алтернативи за по-евтина поддръжка.
- SBC модула/системата на спирчаките, ако е обслужане и нулиран може никога да не ти даде проблеми докато караш колата.
- 350 лева на година данък (това е ако е 2002 година, демек вече е над 14 години, иначе май е към 500 лева).
- Датчик на колянов вал на този мотор, може да откаже да пали без предупреждение.
Плюсове:
- 306 коня мотора е на практика неунищожим
- 5 степенния автомат е по-непретенциозен на масло, здрав е и не страда толкова от електроника колко 7-степенния.
- Много хубав звук, независимо дали колата е с всичките си гърнета и катализатори или нещо от тях липсва за да е малко по шумна.
- на дълъг път може да даде относително приличен разход 11-13/100
- Сравнително висока стойност за препродажба (понеже е 500)
- до колкото знам добре се спогажда с газ този двигател.
- Предницата се прави евтино дори с хубави части и не се чупи често дори на чубанско шофиране.
- Навигацията ако има и модула в багажника има доста приятни карти, 2015/2016, има и опция за гледане на ДВД-та в движение, ако е поръчвана с всичко има AUX букса в жабката, ако ли не мисля че е 100-150 лева в балканстар кабела и лесно се добавя.
Успех с избора и покупката.