Здравейте отново,
Сагата продължава и то повече от драматично.
Бях 10-на дена в чужбина и реално колата я зарязах в състоянието, в което си беше.
Диагностик така и не пожела да дойде, въпреки че поемам всички разходи .. както и да е .. говорих с поне 5 човека.
Та .. снощи понеже колата пречеше се наложи да я преместим от едната къща до другата. Изтеглихме я.
В момента в който пристигнахме пред втората къща, докато свалях въжето - я угасих от контакт.
В следващия момент се опитах да дам на контакт за да освободя на неутрална за да я паркираме както трябва
и ключа влиза в ключалката, отключва волана и до там. Не иска да даде и контакт. След 7-8 проби даде контакт и я паркирахме - бутайки.
Тази сутрин отидох и купих чисто нов акумулатор 92Ah с гаранция и прочее. Отключихме колата и сменихме акумулатора.
Седнах - сложих ключа - отключи волана и пак до там. Вече не иска и контакт да даде. Просто ключа няма ход на дясно - стои блокиран.
След 10-на проби вече не иска да заключи и волана. Слагам го в ключалката - чува се от ел. бравата на волана някакво чаткане, ама нито го заключва, нито го отключва.
Нещата придобиха грозна картинка. Разговарях с човек по телефона и той ми каза, че вероятно ключалката се е предала. ... гълтача - или там както му викат.
Та .. сега аз донор съм намерил - същия и ми е под ръка - близко, но не е автомат като моя.
Мисълта ми е - проблемът верно ли е в ключалката. Разглобих и "рибката" - не виждам никакви проблеми.
Ако взема ключалка и ключ от донора - ще стане ли плъг енд плей .. или ще трябва да се правят гимнастики с ЕКУ.
Еку-то на донора не знам дали ще ми пасне, защото той е с ръчни скорости.
А има ли вероятност и ЕКУ-то да ми е починало?
По принцип съм готов да платя на някой от тук разбиращите и можещите да дойде до Пазарджик и да види за какво става въпрос.
Колата до София към момента няма как да я репатрирам .. всъщност мога да я репатрирам ако някой ми каже как да освободя автомата на неутрална.
Защото на платформата просто идея си нямам как ще я качим .. трябва да я влачим .. , а ме е страх да не се повреди нещо друго ..
Помагайте колеги моля ..
п.п. да добавя - отново съм прегледал всички модули отпред, релета, предпазители - здрави са. Стоп-машинката и тя е здрава - свалях я, мерих - Ок е.