Здравейте, колеги, карайки си с пуснат на макс климатик по едно време в купето настана гробна тишина. Климатикът спря да работи. Парното също. Не духа въобще, ни топло, ни студено. Поразпитах малко, научих за някво бушонче/предпазител в кутийка близо до бушониерата, но открих да имам такова. Други идей? Аз смятам, че най-вероятно моторчето дет прави дух-дух е заминало, а вие какво смятате ?
Работейки, климатикът внезапно умря :(
Started by BG - 681, 05 Aug 2015 - 17:08:21
18 replies to this topic
Posted 05 August 2015 - 17:08
Немеца го е измислил !
Posted 05 August 2015 - 17:31
По скоро управлението на моторчето, дето прави дух-дух, моторчето няма от какво само да замине, че и внезапно...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Posted 05 August 2015 - 17:53
Къде се намира и как да го тествам ?
Забравих да уточня.. става въпрос за дърто на Библия - w124 coupe 2.2 М111.960
Немеца го е измислил !
Posted 05 August 2015 - 19:15
Я пак огледай... Ето на тази снимка е посочено с жълто (Fuse Box):
http://www.peachpart...4-p2124521x.jpg
Малка кутийка е и като я отвориш внимателно вътре по всяка вероятност ще видиш това:
http://i29.photobuck.../Fanfuse002.jpg
Edited by koleto_70, 05 August 2015 - 19:15 .
Posted 05 August 2015 - 19:50
Няма я там тази кутиика при мене. Или е на друго място или нямам подобен бушон. Все пак малко по-късно ще щракна една снимчица.
Немеца го е измислил !
Posted 05 August 2015 - 22:44
Така другото, което пробвах е един пиниз, където палиш, пускаш духалката на 1ва степен и връщаш ключа една идея без да гасиш - емиииииии... немах сполука
Ето при мене как изглеждат нещата
Немеца го е измислил !
Posted 06 August 2015 - 06:59
Зад жълтите клапани над сервото имаш правоъгълна кутийка с решетъчен капак - от нея излиза захрахващият кабел който отива към мотодухдух - изкълчваш крайник и измъкваш двойната буксичка - подаваш 12в на висящата измъкната букса и наблюдаваш дали духачев ще зафучи.
Ако зафучи, проблемът е или в резисторите от решетъчната кутийка или в управлението в купето или в захранването към управлението.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Posted 06 August 2015 - 15:17
И аз имах преди време същия проблем ама беше в споменатия бушон. Според мен не може да няма бушон това моторче,огледай добре. Дори да е премахнато трябва да си личи кои кабели са снаждани.Според мен е бушона-трудно се намират такива метални пластинки-35 или 40 Ампера беше по спомен. Ако не се намира под ръка най-лесния начин е с многожилен меден проводник. На една жичка дават максимум към 5 ампера по спомен ,така че да кажем 7-8 усукани жички вършат работа. Все забравям да потърся бушон и вече 2 години я карам така.
Posted 06 August 2015 - 21:44
Абе sorry за малоумния въпрос хахахаха ама хахаха как да му подам на тва чудо 12в. ? Не ми е ясна технологията
Немеца го е измислил !
Posted 07 August 2015 - 00:26
Или от плюса на акумулатора, ама понеже той е отзад, отпред под капака, при бушониерата трябва да има + клема под една пластмасова капачка. С един кабел - по-дебел, че тия дух-дух мотори са си консуматори... та единия край на жицата на клемата, другия край на кабела, където е плюса на мотора. Минуса би трябвало да му е свързан към маса някъде в колата. Плюс кабелът на мотора ще ти идва от управлението и когато правиш теста трябва да е откачен от управлението, за да не изгори нещо там. Ако хвръкнат искри - не го дръж дълго, може да прави късо някъде, но както казах - моторът е консуматор - искри ще има! Гледай да не объркаш полюсите, или монтирай един бушон на тоя кабел, с който тестваш, че да не опукаш нещо по колата!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Posted 07 August 2015 - 11:35
Spam:
Сетих се за рекламата "как бе младеж, как да го свържа?"
Сетих се за рекламата "как бе младеж, как да го свържа?"
NO PAIN - NO GAIN!
Posted 28 August 2015 - 22:12
Немеца го е измислил !
Posted 29 August 2015 - 21:30
Отговорих си сам-това е кутийката и в нея влиза една жълта букса, само че проблемът се оказа друг. Инстинктивно реших да отворя бушониерата и тъй като днес се разрових в чуждите форуми за информация, разбрах че въпросната духалка на английски се превежда blower motor и се огледах в бушон номер 12 - същия дето отговаря за този блоуър мотор. Видях че бушона е хлънал на долу. Та случило се е следното - климатика е бачкал на макс, дошло му е в повече напрежението и е трябвало да издуха бушона. Само че боклука не е искал да се предава, нагорещил се е зверски и е стопил леко основата на гнездото си. Свлекъл се е надолу и климатика е спрял. Сложих в гнездото отверка за да видя дали ше задуха и стана. Доизградих гнездото, сложих нов бушон и край. Пак имам климатик. Темата е за ключ
Немеца го е измислил !
Posted 29 August 2015 - 21:46
По тази причина ходя по моргите и си взимам истински бушони, нищо че са 20 годишни.
Преди години имах подобен проблем, но за щастие без последствия. Нов, уж "оригинален" бушон щеше да ми изпари кабела пред очите.
Posted 29 August 2015 - 23:48
Бушоните и крушките на арматурното табло са големи гадове, на пазара е пълно с ментета, дето греят повече от предвиденото от производителя и са както вредни, така и опасни. Ако продължаваш да ползваш стария бушон - по-добре го смени!
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users