Здравейте колеги, имам изгоряли пиксели на лявата страна на климатроника. Ако някой може да помогне да пише. Благодаря.
Дисплей на климатроника
Started by vas_gt, 09 Jul 2015 - 21:53:35
7 replies to this topic
Posted 09 July 2015 - 21:53
ave cesare
Posted 10 July 2015 - 17:55
Една снимка на дисплея ще внесе известна яснота по въпроса... Ако са липсващи сегменти от първата най-лява цифра много е вероятно да не може да се направи нищо друго освен да се замени дисплея... Крачетата са залепени със смола за стъклото на самия дисплей и от вибрациите точно по ъглите се пука и прекъсва връзката - поне такъв беше моят случай. При теб може да е нещо друго - пусни една снимка да го видя...
Posted 10 July 2015 - 22:12
Благодаря, утре ще го снимам.
ave cesare
Posted 12 July 2015 - 00:50
Колеги имам изгоряли пиксели на крайната дясна страна, където показва температурата от LO до HI, две три чертички ги няма.
ave cesare
Posted 13 July 2015 - 19:06
Така както го описваш е точно това за което си мисля... Ако искаш извади модула и ела да го отворим и да видим вътре какво е...
Posted 13 July 2015 - 19:16
При мен изглежда са оправяни и светят добре. Или пък са правили някаква друга интервенция по таблото. Скоро забелязах, че самия циферблат не седи точно хоризонтално, а е малко завъртян. Как се оправя, или ще ми даде грешка после?
Опс, W210 е колата.
Posted 13 July 2015 - 19:40
При мен изглежда са оправяни и светят добре. Или пък са правили някаква друга интервенция по таблото. Скоро забелязах, че самия циферблат не седи точно хоризонтално, а е малко завъртян. Как се оправя, или ще ми даде грешка после?
Опс, W210 е колата.
Говорим за това нали:
http://img.youtube.c...0/mqdefault.jpg
На това чудо дисплея има метални крачета, с които е запоен за платката дето го управлява не е с лентови кабели и тям подобни (като на дисплеите за температурата и часа в самия клъстер). Малко ми е трудно да си представя, че някой може да го завърти на някъде, но знаеш ли - таланти всякакви. Принципно е трудно да го прецакаш точно тоя освен ако не счупиш самото стъкло, но ако не си сигурен какво правиш, по-добре не пипай....
Posted 13 July 2015 - 21:22
Ако може някой да ми помогне с оправянето на дисплея на климатроника и изгорялите пиксели на часовника и температурата на таблото нека да пише. Благодаря.
ave cesare
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users