Здравейте колеги,
Бих искал да се похваля и аз - от 2 седмици съм горд собственик на MB CLK 200 Kompressor 2000 г., 163 к.с., автоматик. Като цяло съм много доволен от автомобила, въпреки козметичните забележки, които естествено ще бъдат отсранени , но бих искал да задам някои въпроси относно НЕкозметични такива, за които не намерих решение, въпреки задълбоченото ми ровене из форума (може и да съм пропуснал някоя тема, така че моля за разбиране, с оглед на факта, че съм "новобранец").
Като начало да кажа, че колата е нов внос от Италия с монтиран ГИ BRC там. Имаше проблем при работа на газ, но след смяна на рейка автомобила работи идеално на газ, като дава разход 10-11 л. газ извънградско и 14-15 л. газ градско (в София).
След смяна на масло, филтри, антифриз и ремъци, както и промивка на охладителната система останаха някои и други проблеми:
1. Наличност на капки масло в антифриза.
2. Вибрации в задната част на колата в определен диапазон на обороти (около 2 000 и около 3 000) при ускорение.
Предполагам, че по т. 1 решението е смяна на гарнитура на глава, а по т. 2 - проблем с каре на кардан. Все пак ще оценя вашите мнения по въпросите.
Благодаря предварително!
Поздрави,
Иван