Здравейте.
Откакто купих колата имам един проблем- при скорост над 90-100 км/час при лек десен завой (образно 1:30 на часовника) се включва системата ESP и ми набива спирачки. Това се случва ако влизам в завоя с газ, ако влизам по инерция, без газ, не се включва. При по-остър завой системата не се включва.
Ходих на какви ли не диагностики. Стар диагнозата показа датчик за ъгъла на волана - смених го, проблема си остана.
Ходих на реглаж на предница - колелата са прави. Докато не вдигнаха колата на подемник за почистване на някакви "гребени" та се видя, че предно дясно колело е по-напред с около 2 см. Впоследствие смених горен носач - нищо. Личния ми майстор предложи да се разпробие дупките на магарето, за да отиде колелото напред чрез мърдане на долния носач. При преместване на носача в новото крайно положение проблема се измести при ляв завой вече. Изисках да го нагласят по средата, но нищо не се получи. Сега съм пак в изходно положение с проблема - ESP на лек десен завой.
Онзи ден бях на поредната диагностика на предницата. Отговорът беше, че не обичат да пипат след други майстори, но заподозряха шенкела, тъй като гумите били в правилното положение, но при завой стойностите се разминавали. Препоръчаха ми диагностика в Балкан Стар.
Въпроса ми е какви пари да си приготвя за такава диагностика?