Към съдържанието

•  

Снимка

Обороти на ML 270 CDI

• Please log in to reply
19 мнения по тази тема

#1 skoti

skoti

Advanced member

• Потребители на форума
  • 129 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 28 февруари 2007 - 20:44

От 1-2 дена в позиция на автоматика P и D ( докато чакам по светофарите или седи в покой ) стрелката на оборотомера започна съвсем леко да играе ( нагоре - надолу ) ,все едно леко подавам гас и връщам педала на гаста .
Някакви идей от какво може да е :dontknow:
  • 0

#2 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1517 Мнения:

Публикувано 28 февруари 2007 - 21:39

a на N как е? Погледни дебитомера., погледни и системата ЕГР. Има едни въздушни филтърчета.
Има и голяма вероятност да е от потенциометъра на педала на газта.
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#3 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2110 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 март 2007 - 00:57

Погледни дебитомера., погледни и системата ЕГР.

Имал съм ML430 който гаснеше в движение и точно трябвяше да му се смени дебитомера + EGR и се оправи ама си струваха пари.
  • 0

#4 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 01 март 2007 - 04:19

Едното дизел,другото бензин.Да не са ти заредили някое кофти олио???
  • 0
.

#5 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 01 март 2007 - 12:52

Ако може да отклоня малко темата... Ще кажеш ли две-три думи за ML-а. И то конкретно за този 270 дизела, че нещо много са ми легнали на сърце и взех да се замислям за един такъв. Добър ли е, има ли проблеми, кефи ли те, върви ли и изобщо ей такива неща... :)
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#6 skoti

skoti

Advanced member

• Потребители на форума
  • 129 Мнения:

Публикувано 01 март 2007 - 15:07

a на N как е? Погледни дебитомера., погледни и системата ЕГР. Има едни въздушни филтърчета.
Има и голяма вероятност да е от потенциометъра на педала на газта.

На N не съм пробвал как е.
Какво е ЕГР ? :dontknow:
Кеде е точно дебитометъра ?
За големия въздушен филтър ли имаш предвит или тези са некви други ?
  • 0

#7 skoti

skoti

Advanced member

• Потребители на форума
  • 129 Мнения:

Публикувано 01 март 2007 - 15:08

Едното дизел,другото бензин.Да не са ти заредили някое кофти олио???

Само алпин дизел сипвам от ОМВ
  • 0

#8 skoti

skoti

Advanced member

• Потребители на форума
  • 129 Мнения:

Публикувано 01 март 2007 - 15:17

Ако може да отклоня малко темата... Ще кажеш ли две-три думи за ML-а. И то конкретно за този 270 дизела, че нещо много са ми легнали на сърце и взех да се замислям за един такъв. Добър ли е, има ли проблеми, кефи ли те, върви ли и изобщо ей такива неща... :)

В момента все още ме кефи и му се радвам,преди 2 седмици си го докарах от Германия.
Като за джип и като за 163 коня доволно дърпа,е не е като примерно E - класата ,която преди имах но става, разхода грацко му е доста май 15-16 (автоматик), возията му е задоволителна , абе нещо конкретно ако те интересува питай ;)
  • 0

#9 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 02 март 2007 - 09:35

В момента все още ме кефи и му се радвам,преди 2 седмици си го докарах от Германия.
Като за джип и като за 163 коня доволно дърпа,е не е като примерно E - класата ,която преди имах но става, разхода грацко му е доста май 15-16 (автоматик), возията му е задоволителна , абе нещо конкретно ако те интересува питай ;)

Е, той ти е още съвсем нов - супер. Със здраве да си го караш. Питам най общо - просто ми харесват и почвам да се навивам за един такъв. Твоя коя година е и ако не е тайна колко ти излезе. С коя Е-класа го сравняваш. Аз имам сега Е 290тд и мисля че върви доста добре, но не смятам че джипа ще е по зле, обаче ако го сравняваш с бензинова... Говоря само за автоматици разбира се :)
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#10 skoti

skoti

Advanced member

• Потребители на форума
  • 129 Мнения:

Публикувано 02 март 2007 - 16:04

Е, той ти е още съвсем нов - супер. Със здраве да си го караш. Питам най общо - просто ми харесват и почвам да се навивам за един такъв. Твоя коя година е и ако не е тайна колко ти излезе. С коя Е-класа го сравняваш. Аз имам сега Е 290тд и мисля че върви доста добре, но не смятам че джипа ще е по зле, обаче ако го сравняваш с бензинова... Говоря само за автоматици разбира се :)

2004 г. е пълно изпълнение, всички екстри ,върза ми се с регистрацията и валутното каско 60 к .
Сравнявам го с новата Е ,имах 220 CDI и 270 CDI ( бях качил снимки в галерията ,една сива с кожен сутиен отпред ) , та дори и от 220 CDI-то малко по тромаво дърпа , но става ( и аз само за автоматици говоря )
  • 0

#11 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 02 март 2007 - 20:20

Скоти,горивни филтри от кога не си сменял?Има ли вероятност да са ти наплякали добавка в горивото и сега да ти прави проблем колата?Алпин на Шел също е давал проблеми,аз ако сам на твое място почвам със смяна на горивни филтри ако не си ги сменял след като колата е нова за теб.
  • 0
.

#12 Alx

Alx

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:

Публикувано 02 март 2007 - 22:27

Ако питаш мен заведи го на диагностика. Бих ти препоръчал моя сервиз които имат много сериозна диагностиционна техника и най-вече имат много добри майстори - а и само Мерц-ове правят. А пък за цени - много по евтини от Балкан Стар.
  • 0

#13 skoti

skoti

Advanced member

• Потребители на форума
  • 129 Мнения:

Публикувано 03 март 2007 - 16:00

Скоти,горивни филтри от кога не си сменял?Има ли вероятност да са ти наплякали добавка в горивото и сега да ти прави проблем колата?Алпин на Шел също е давал проблеми,аз ако сам на твое място почвам със смяна на горивни филтри ако не си ги сменял след като колата е нова за теб.

Честно да ти кажа, това за филтрите беше първото нещо за което и аз се сетих,че като гледам по сервизната книжка всички филтри и маслото са сменени преди 15 000 км ,така че във вторник сте ги сменя.
За добавки никой нищо не е сипвал,а иначе нафтата е само Алпин дизел от ОМВ.
  • 0

#14 skoti

skoti

Advanced member

• Потребители на форума
  • 129 Мнения:

Публикувано 03 март 2007 - 16:05

Ако питаш мен заведи го на диагностика. Бих ти препоръчал моя сервиз които имат много сериозна диагностиционна техника и най-вече имат много добри майстори - а и само Мерц-ове правят. А пък за цени - много по евтини от Балкан Стар.

Ще се възползвам от поканата ти за сервиза, веднага като сменя маслато и филтрите ,за да вида ще има ли няква промяна, но така или иначе съм решил да го вържат към тестера , да видим ще покаже ли нещо
  • 0

#15 Alx

Alx

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:

Публикувано 03 март 2007 - 16:45

Аз бих започнал с диагностиката. Ако не си го закачал още - приготви се за чудеса какви неща ше ти каже, вкл и кога е сменяно маслото и всички тайни на колата. По принцип в сервиза сменят и масло и филтри... ;)
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни