имах приятел, който караше ц180 есприт и с ГИ, с климатик, в плд отиваше на 14-15, на бензин даже беше по-отчайващо. аз карам 2.9 т.дизел и се хващам на бас с всеки, който иска, "ключ за ключ", че на пробег над 250км, ще даде по-нисък разход при 5 човека и климатик от всички дизели на в210 под 3000 кубика и скорост до 140, включително и цди-тата. даже 300 тд автомат е "по-разточителен", но е 170 магарета. с две думи, колега, вземи по-голям мотор, който, както казвам аз, да има запас, да не е максимално изцеден-големи кубици, но не задължително много коне! за мен ръчката е много по-пъргава, въпреки кикдауна. големия двигател на нормални скорости върви при по-ниски обороти и по-малко харчи, а при нужда се изстрелва и те вади от ситуация. вероятно си пролича, че съм дизелфен, но принципа голям мотор относителен нисък разход е константа.
в къщи имаме 3 елеганс-а- 202, 210, 203, уникална возия, достатъчно оборудване, пречупено през призмата "болни мерцедесаджии"
в тоя ред на мисли явно съм пропуснал причината за заключването на темата "колко ни харчат мерцовете"?
Този пост е редактиран от grafgin: 15 юни 2015 - 21:27