8 мнения по тази тема
Публикувано 31 януари 2015 - 19:57
Здравейте колеги,
Усетих, че колата (W210 E200 Kompressor 2000 г.) започна да тресе при натискане на спирачката - в града, ако натискаш леко при 50-60 км/ч., а извънградско на 100-130 км/ч. Вибрира педала, тресе и волана, а извънградско вибрациите са големи. Не знам дали са предни или задни, но май съм се наел да ги сменя всичките, заедно с накладките.
За накладки четох доста, колегите препоръчват ATE или TEXTAR - мисля да са такива (не съм решил каква марка още).
За дискове, обаче, не мога да намеря категорични мнения. Насочил съм се към АТЕ засега. Четох, че и Meyele са добър избор, но не съм сигурен.
Затова реших да се допитам и до тези от вас, които имат реални впечатления от продуктите на пазара. Очаквам предложения!
Публикувано 31 януари 2015 - 21:09
Колега аз на мл-а смених нещата с ATE и съм доволен как спира. Не успях да усета разлика с заводските дискове и тези. Съветът който ще ти дам е да купиш накладки и дискове на една марка, защото те са направени да работят заедно.
Публикувано 01 февруари 2015 - 09:28
Свирят ли при спиране? Че разни колеги ме убеждават, че АТЕ в комплект било голямо скрибуцане.
Публикувано 01 февруари 2015 - 09:38
Свирят ли при спиране? Че разни колеги ме убеждават, че АТЕ в комплект било голямо скрибуцане.
Точно така.... от АТЕ в в комплект и аз не съм доволен.
By Batev
Публикувано 01 февруари 2015 - 14:41
Аз имах същия проблем- тресене при натискане на спирачки със скорост 130км/ч и свирене при спиране с ниска скорост или паркиране. Накладките ми бяха нови-АТЕ (колата е взех с тях от Щутгарт,Германия - предполагам ,че не са били фалшиви ). Смених ги с БОШ ( До колкото съм запознат ТЕКСТАР произвеждат накладките на БОШ и ТРВ ). Разлика има когато са студени спирачките "хващат" по-малко, но при висока скорост спирането е много добро и свиренето изчезна. Преди години на старата ми кола (Рено-Лагуна) бях сложил Текстар и тогава бях много доволен.На МЛ-а отпред му сложихме дискове и накладки БОШ ,а отзад дискове БОШ и накладки ТЕКСТАР и сме доволни-няма свирене и няма тресене. Най-вероятно следващия път на Е-класата ще монтирам дискове на Брембо и накладки Текстар. И друго се сетих да напиша,че съм минавал проходи с накладки АТЕ и джантата си оставаше чиста, след подмяната с Бош или Текастар даже и с няколко по-големи спирания по джантата вече има черен прах.Както са казали хубавите накладки цапат и миришат лошо.
Този пост е редактиран от /////AMG: 01 февруари 2015 - 14:47
Публикувано 02 февруари 2015 - 04:17
Не свиреха спирачките и цапаха джантите, но трябва да отбележа че продуктите бяха купени от Германия.
Публикувано 04 февруари 2015 - 00:39
Преди години си купих АТЕ и не ми харесаха, не бяха като такива за оригинално вграждане. Аз много харесвам АТЕ като марка, просто не знам какво си купувам от БГ.
Най-малкото АТЕ правят спирачките на много коли... като са с оригиналните си накладки, всичко е ОК, после... мама миа.
След това попаднах на Феродо Премиер накладки и от тогава, вече поне 7 години, карам само с такива, когато сменям накладки.
Не свирят, цапат много и не издават никакви звуци.
Със сигурност има и много други хубави, но при тези не съм попада; на кофти бройки.
Най-малкото АТЕ правят спирачките на много коли... като са с оригиналните си накладки, всичко е ОК, после... мама миа.
След това попаднах на Феродо Премиер накладки и от тогава, вече поне 7 години, карам само с такива, когато сменям накладки.
Не свирят, цапат много и не издават никакви звуци.
Със сигурност има и много други хубави, но при тези не съм попада; на кофти бройки.
Публикувано 04 февруари 2015 - 09:09
Моята препоръка е Текстар,като Бош вътре е същото но на по-ниска цена.
Публикувано 04 февруари 2015 - 22:13
Пиши на колегата Mr.Big - http://forums.mbclub...r/15561-mr-big/
Освен феродо, мисля че може да ти даде и добра цена на Зимерман
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни