Колеги, нужен ми е КОМПЕТЕНТЕН СЪВЕТ от застраховател или адвокат занимаща се по застрахователните въпроси.
Разказвам историята накратко.
декември месец, неизвестен купувач ми поръчва стока (комплект джанти) и настоява да се изпратят до офис в софия по SPEEDY (куриерската фирма)
Пращам джантите, КАТО ЧАСТНО ЛИЦЕ (гражданска сделка), по speedy, с ВКЛЮЧЕНА застраховка на стоката и наложен платеж.
След 3-4 дни ми звънят от спииди че офисът им е разбит и джантите са откраднати.
Казват ми че ще ги изплатят, ЗАЩОТО съм ги застраховал.
ДА ама не.
Сега получих уведомително писмо от застрахователният им отдел (който е на АРМЕЕЦ), ЧЕ искат фактура доказваща стойността на джантите.
Цената която е отбелязана за заплащане в товарителницата е 1200лв. НО те искат и фактура, иначе ще ми изплатят 15лв !!!! (смешно нали)
сега въпросът е следния.
Аз имам фактура за закупуване на джантите от фирма от Румъния на стойност 560 Евро.
НО, дали сега да им показвам фактура за продажба на джантите на стойност 1200лв ?? като в товарителницата не пише фирма продавач, А физическо лице (АЗ) ??
Или да претендирам за стойността на джантите по фактурата за закупуване (и те да кажат, "ама ние от къде да знаем че са нови? вие може да сте ги ползвал и да ги преоценим на 50лв например..")
Другия вариант е да кажат, ОК, имате фактура за покупка и за продажба, НО защо в товарителницата пишете физическо лице?? и да откажат да платят каквото и да е...
Моля, ако някой е вещ, или знае компетентен човек който да защити правата ми, да знае какво искат точно застрахователите, да ми пише тук или на ЛС!!
НЕМОГА да се доверя на застрахователя, на това че ми казва, "дайте фактурата, това е достатъчно", ЗАЩОТО знам от няколко источника, че сега ще търсят и най-малкото, за да не платят откраднатото.
НЕ ползвайте спииди! В Еконт съм имал подобен казус, изплащат си всичко БЕЗ проблеми...