Здравейте колеги, имам един въпрос, още от както съм си купил колата забелязвам един шум като стържене (нещо като свирене, но по-скоро стържене незнам и аз как да го обясна) от съединителя когато педала е натиснат. Преглеждах някакви теми във форума относно тоя проблем но успях да намеря само такива за шум, когато педалът на съединителя не е натиснат. При мене проблема / шума се появява когато натисна съединителя, и когато отпускам шумът постепенно изчезва според зависи колко съм отпуснал педала. Когато е отпуснат докрай няма никакъв шум. Няма значение дали съм на свободна, или на която и да е скорост, някакви идеи?
W124 200E - Шум при натиснат съединител..
Започната от Natureknight, 18 яну 2015 - 19:57:14
4 мнения по тази тема
Публикувано 18 януари 2015 - 19:57
Публикувано 19 януари 2015 - 09:03
Лагера на съединителя му е свършил.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 04 февруари 2015 - 22:00
Ммммм да познат проблем.Така я купих и вече 7-ма година ми стърже и съм навартял 80000км.
Публикувано 14 април 2015 - 20:04
Абе за аксиален лагер си е работата ама проблема е че за смяната му ще ти изкар наи малко 100,120 лв а и самия лагер като си купиш и става златно.
Ако не стърже много брутално карай така моя също стържеше и си карах 20 000 и после смених всичко заедно с кутията ама не лагера причини проблема заради който смених съединителя да не те стреснс сега.
Пък ако ти се занимава го смени.
Ако не стърже много брутално карай така моя също стържеше и си карах 20 000 и после смених всичко заедно с кутията ама не лагера причини проблема заради който смених съединителя да не те стреснс сега.
Пък ако ти се занимава го смени.
Публикувано 15 април 2015 - 16:09
Проблема не е в аксиалния лагер.
При натиснат съединител въртенето на първичния вал спира и няма как да шуми аксиалния лагер.
По-скоро се касае за лагера, в който опира първичния вал при маховика според мен.
Не е изключено да има и комбинация между двата лагера и да е тръгнал и аксиалния.
Шофьорски стаж от 23.07.1987г.Категория B, C, D, E, Т-тб ,Т-кт
Шофирай разумно - стигни жив! Пази останалите на пътя!
Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...
3 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни