Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Новобранец с ML 350 w164 с няколко встъпителни въпроса :)

• Please log in to reply
16 мнения по тази тема

#1 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W213 - E220D 4matic
    Mercedes Benz W164 - ML 350 4matic - SOLD :(
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 януари 2015 - 17:10

Здравейте, колеги съфорумници. От днес и аз вече съм горд собственик на марката :). Реших да заменя досегашното Сузуки Гранд Витара с МЛ-а и съответно изникват доста въпросителни отнсоно експолатацията на колата. Първо искам да ви попитам дали има някъде из интернет качени книжки за самата кола и управлението на екстрите в нея, както и книжка на command системата, защото до сега не съм се сблъсквал с толкова електроника по централното тъбло ;). Като втори въпрос искам да попитам как става ползването на навигацията? Видях, че като падне дисплея зад него има 2 входа за дискове и още един в жабката. Не мисля да се вкарвам в излишни разходи за закупуването на оригинални ДВД-та за навигация и ако има някакъв чалъм относно подкарването на пиратски дискове ще съм много благодарен да споделите :) Също така и гледането на филми, защото има 2 телевизорчета  на гърба на предните седалки, там как става фокуса? Другото което ми изниква като въпрос по интериора е дали comanda чете МП3ки и как изобщо мога да си записвам дискове с музика от компютъра и да ги слушам в колата? Знам, че те са с АUX вход и не знам дали има примерно преходник AUX-USB с преобразувател, защото флашките не изпращат нищо, само съдържат информация.
А сега към въпросите с по-голямо значние за колата...  Самият автомобил не е с абсолютно всички екстри и да попитам дали е възможно да се добави копчето за завтваряне на багажника, защото на тази липсва (има си обозначено място, но просто екстрата я няма). И до колкото разбрах моторчето (механизма) на тази екстра се намира някъде в задния десен калник, предполагам след като я няма екстрата липсва и мотора, и копчето. Ако е възможно да се добари подобно нещо, колко би струвал механизма, като не държа да е чисто нов, а даже, ако е възможно добавянето на екстрата, ще го взема от един катастрофирал МЛ.  Другото належащо питане е относно парктроника. Камерата му работи както и датчиците от всички страни, но съм виждал на други МЛ-и, че освен пискането при паркиране и видеото от камерата, тя ти показва и примерни очертания. Това софтуерна добавка ли е или хардуерна+ софтуерна? Ако е само софт, то има ли начин да се обнови софта и на моята камера и да се изкарат и тези линии?

Това са за сега питанията, но съм 1000% убеден, че ще изникнат още доста след като я взема довечера и я покарам.  Сигурен съм, че някои от въпросите са доста елементарни, но няма да имам време да откривам топлата вода, защото утре пък ми се налага малко пътуване и ще я пробвам как се държи на дълго. И понеже забравих да споделя, колата е ML 350 (W 164) бензин 272 к.с. V6. Взимам я от единствен собственик, който ми е близък приятел на 53 400 км и е поддържана само в Балкан стар, така че колата е в идеално техническо състояние.

• 0

#2 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 януари 2015 - 18:22

С толкова екстри от Америка ли докарана? Ако е така команда няма да тръгне. Иначе има пиратски дискове, но зависи коя е. Качи една снимка
Книжка само на английски:
http://www.mbusa.com..._ml550_ml63.pdf

Този пост е редактиран от drjivago: 06 януари 2015 - 18:24

• 0

#3 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 06 януари 2015 - 19:40

От последното изречение разбирам,че колата е купена от близък приятел...
Той не може ли да отговори на въпросите ти?
  • 0

#4 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 януари 2015 - 00:12

Здравейте и благодаря за отговорите. Малко рядко влизам за сега, защото няма време :(

@daimler1  По-принцип мога, но не искам, защото въпреки, че ми е близък не искам да го занимавам с такива въпроси. Първо защото той сигурно не ги е ползвал и второ найстина е изключително зает и няма грам време за такива "глупости". И искам да ти изпреваря въпроса "Нали взима пари за тази кола", да ти кажа, че аз не съм му я плащал все още (разбрали сме се когато-тогава да му я платя) а и той не е на зор за парите в момента. Ако е нещо найстина сложно и няма да се справя сам или с ваша помощ във форума ще го питам, но тогава и той няма да може да ми отг защото не я е ползвал ползотворно... Да не говорим, че колата е на неприлично малко километри от както е в България.

@drjivago  Команда работи уж... Сега си свалям ето тази навигация http://arenabg.com/t...navigon-394245/  И ще я запиша на един DVD диск да видим дали ще тръгне. Чуденката тук е дали тази навигация ще тръгне на моя команд, защото тя е Американска, а навигацията за Европа и има ли чалъм да я пусна, ако съмненията ми се окажат верни? Възможно ли е да се блокира и команда ако навигацията е друга или нещо да му стане?

Иначе да, с такива екстри е до колкото знам, дори е сменян ТВ-тунера (ще кача снимки да се види), защото в България не работел и тук е купуван друг и сега реално имам един в повече. А тук в България подозирам е пипано по команда, защото на предния дисплей мога да си гледам ТВ дори при скорост над 50 км/ч, което е огромна простотия. Но явно е правен някакъв "байпас" на системата за да може и задните мониторчета да се гледа тв.

Имам и един екстра въпрос, гледам на команда има копче за телефон. Как мога да си свържа телефона с колата и как да разбера дали има примерно блутуут пакет или там с каквото се свързва гсм-а с колата? И ако няма има ли някакъв начин да се добави, защото онези с бурканите дебнат...

Ето и малко снимки от колата.

• 0

#5 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 януари 2015 - 07:46

Ако е американска, навигацията в Европа няма да тръгне. Различни са. Иначе нищо няма да му стане. Просто няма да разпознае диска
Телефон в подлакътника трябва да има нещо. Виж там. Или букса празна или някакъв Крейдъл

Този пост е редактиран от drjivago: 09 януари 2015 - 07:48

• 0

#6 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 януари 2015 - 14:55

Дам, прав си. Записах си едно двд с навигация, но не тръгна. Започна да чете диска и стигна 30% и ме изхвърли и ми изписа, че неможе да прочете диска. Дали може да се оправи ако се влезне в engineering menu-то и от там да се сменят регионите, защото може да му е зададено за САЩ?

За телефона в подлакътника има само 2 копчета, но видях в ебей-я адаптер, който ще го поръчам в най-скоро време. Въпроса ми е как се свързва този адаптер с колата, защото видях в нета снимки, че той се закача за една пластмасова щипка в този подлакътник, а при мен мястото за тази щипка е обозначено с малко по-тъмен цвят на велура. Предполагам трябва да се извършват и някакви допълнителни окабелявания?

Ето и малко снимки за инфо:

• 0

#7 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 януари 2015 - 19:23

Странно, на мястото на това по-черното трябваше да има букса за която се свързва блутут модул или Крейдъл. Дай ВИН номера в темата за това да се види имаш ли въобще окабеляване за телефон.
Навигациите за Европа и Щатите са различни не само софтуерно. Мисля даже са на различни производители, така че аз поне не знам вариант да заработи.

http://forums.mbclub...-78#entry357834

Този пост е редактиран от drjivago: 09 януари 2015 - 19:34

• 0

#8 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 януари 2015 - 23:15

Ако се окаже,че нямаш фабричното окабеляване за телефон, не се хаби да поръчваш модулчето, щото е скъпо и ще ти остане за спомен. Ако решиш да го правиш в оригиналния вид ще ти излезе златно, ако държиш за телефона - търси система от трети производител, която да е съвместима с този модел command - доста производители правят такива ретрофит инсталации, доста по-модерни са и имат повече функции, а цената им е значително по приемлива!
  • 2

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#9 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 януари 2015 - 13:39

Благодаря ви за отговорите и съветите. Пуснах номера в темата за справка и когато някой добър самарянин я направи ще я постна тук. За навигациите до колкото знам за САЩ ги правят Alpine или поне така четох наскоро в някой чуждестранен форум на МБ. 

Иначе ако трябва и окабеляване, то ще се замисля за някоя Parrot система. Видях, че ги слагат и са доволни от нея. Сега се сещам, че когато отворих целия подлакътник видях, че има сноп кабели точно където е рамото му, но не знам дали не са кабелите за управлението на климатика от задните седалки. 

• 0

#10 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 януари 2015 - 14:32

Ето инфото от ВИН номера. 

• 0

#11 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 януари 2015 - 18:00

Аз съм с ioPlay2 за телефона и съм доста доволен!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#12 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 януари 2015 - 22:21

Ти ли си си го монтирал или при някой майстор? Горе-долу какви са им цените и къде в магазин мога да ги погледна? Също така, ако се монтира такава система ще мога ли да използвам копчетата от волана, който са предназначени за телефон или трябва само от самото устройство? 

• 0

#13 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 януари 2015 - 22:30

Аз съм го монтирал, цената му беше $250, купено е от ebay. При мен не е свързано с волана, защото съм с D2B и няма как... но ако си с MOST си има адаптори.
  • 0

#14 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 януари 2015 - 22:37

Ахам, ясно ще се разтърся навсякъде из нета за такива устройства и други. А какво ще рече D2B  и  MOST? Съжалявам, че разпитвам така, но малко съм бос по отношение на кабелите и различните добавки към колите. 

• 0

#15 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 януари 2015 - 22:54

D2B - Digital Data Bus - система за връзка между аудио и видео устройства с оптически влакна в Мерцедес между 1997 и 2003 г.

MOST - Media Oriented Systems Transport - по съвременната технология за връзка между мултимедийни устройства в автомобили с оптическо влакно или медна жица. Монтира се в Мерцедес и почти всички др. автомобилни марки след 2003 г. По-универсална е и има адаптори!
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни