Ами при мен си работи нормално. При теб изглежда нещо странно. При мен работи по следния начин:
За да задам желана скорост бутвам лостчето нагоре.
За да намаля или увелича зададената скорост, при активиран круиз контрол, нагоре увеличавам(с 1 ли е с 5 км/ч на цъкнане не можах да разбера), надолу намалява, ако задържиш в съответната посока намалява или увеличава докато държиш.
При активиран круиз контрол ако натисна спирачка(аз съм с автомат и нямам съединител) круиз контрола се деактивира. За да го активирам отново на последната зададена скорост дърпам лоста към мен, за да го активирам с нова скорост бутам нагоре.
Бутане на лоста към предния капак деактивира круиз контрола, ама не помня дали занулява избраната скорост, щото го деактивирам само със спирачка.
Круиз контрола не се активира при скорост под 60 км/ч.
Ако още не си забелязал имаш и ограничител на скоростта, включва се като натиснеш лоста на круизконтрола по същия начин по който пръскаш вода на предното стъкло и после нагоре увеличаваш лимита надолу намаляваш. На централния дисплей трябва да видиш заданието. Ако си с автоматик, кикдоуна прескача ограничението, с ръчни не го знам как се държи.